Connect with us

EVENIMENT

Bărbat reținut la Sibiu pentru trafic de influență. 10.000 de euro, prețul cerut pentru a ”rezolva” concesionarea unui teren de la Primăria Șelimbăr

Publicat

bani

Un bărbat din Sibiu a fost reținut, miercuri, pentru trafic de influență. Procurorii de pe lângă Parchetul Tribunalului Sibiu îl cercetează în urma unui denunț prin care acesta a fost acuzat că a pretins 10.000 de euro pentru a-i ”rezolva” unei persoane aprobarea concesionării de către Primăria Șelimbăr a unui teren în cartierul Tineretului. Banii ar fi fost destinați funcționarilor publici din administrația locală.

Potrivit sursei citate, în aprilie a fost înregistrat un denunţ din partea unei persoane de sex masculin, în vârstă de 42 de ani, prin care se aducea la cunoştinţa organelor de urmărire penală faptul că, în acea lună, cu ocazia unei întâlniri întâmplătoare, C.E.N., aflând că denunţătorul este interesat de obţinerea unui teren în concesiune, i-ar fi pretins acestuia suma de 10.000 de euro pentru a interveni pe lângă funcţionarii publici din cadrul Primăriei Comunei Şelimbăr, jud. Sibiu, şi pentru a-i determina pe aceştia să îi atribuie denunţătorului un astfel de teren în concesiune, fiind astfel efectuate cercetări penale sub aspectul comiterii infracţiunii de trafic de influenţă.

În urma cercetărilor, anchetatorii au stabilit că în perioada aprilie – iulie 2019, C.E.N., ”afirmând în mai multe rânduri că îi sunt cunoscuţi funcţionarii publici din cadrul Primăriei Comunei Şelimbăr, județul Sibiu, printre care şi primarul acestei comune, i-a pretins denunţătorului suma de 10.000 de euro cu titlu de preţ al influenţei, asigurându-l pe acesta din urmă că, în schimbul acestei sume de bani, care ar ajunge la funcţionarii publici cu atribuţii în domeniul concesionării unor suprafeţe de teren de pe raza acestei comune, îi poate determina pe aceştia să îi atribuie în concesiune, în condiţii avantajoase, o suprafaţă de teren în cartierul Tineretului din localitatea Şelimbăr”.

Ulterior, procurorii au stabilit că ”inculpatul C.E.N. cunoştea, într-adevăr, mai mulţi funcţionari publici din cadrul Primăriei Comunei Şelimbăr, însă aceştia din urmă, în ciuda intervenţiilor inculpatului, nu au procedat la atribuirea imediată a unui teren în concesiune denunţătorului.

În acest context, inculpatul C.E.N. l-a asigurat pe denunţător că „va rezolva” dobândirea terenului, iar, după semnarea actelor de concesiune, urmează a primi suma de solicitată cu titlu de preţ al influenţei”.

Bărbatul a fost reținut, miercuri, prin ordonanţa procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, pentru trafic de influenţă, iar joi, a fost întocmit un referat prin care se solicită Judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Sibiu luarea măsurii arestării preventive a acestui inculpat pe o perioadă de 30 de zile.

Pe parcursul cercetărilor penale, procurorul a beneficiat de sprijinul lucrătorilor de poliţie judiciară din cadrul IPJ Sibiu – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, Brigada Operaţiuni Speciale Alba Iulia şi Serviciul Operaţiuni Speciale Sibiu.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

FOTO. Noul subprefect de Cluj, Florentin Burz, învestit în funcție. A fost propus de PSD

Publicat

florentin burz subprefect clu psd 4.jpg

Florentin Burz este noul subprefet al județului Cluj. Acesta a fost învestit în funcție, miercuri, la propunerea Organizației Județene PSD Cluj.

El a preluat această funcție după ce subprefectul Răzvan Ciortea a fost eliberat din funcție de către Guvern pentru a putea candida la Primăria Turda, la alegerile din 9 iunie.

Noul subprefect de Cluj, Florentin Burz, învestit în funcție. A fost propus de PSD

Miercuri, 24 aprilie, a avut loc ceremonia de învestire…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. Actorul Dorel Vișan (Gr 33 1/2) a primit titlul de Mare Maestru de Onoare al Ordinului Masonic Umaniterra Cluj-Napoca

Publicat

visan mason scaled.jpg

Actorul clujean Dorel Vișan (Gr 33 ½) a primit titlul de Mare Maestru de Onoare al Ordinului Masonic Umaniterra Cluj-Napoca în cadrul unei ceremonii în prezența a peste 30 de membri ai ordinului, eveniment înregistrat video.

Marele Maestru și fondatorul Ordinului Masonic Umaniterra, dr. Adrian Toader Williams (Gr 33), care este mason din 1980 din perioada când locuia în Los Angeles, SUA, a declarat pentru Cluj24 că maestrul Dorel Vișan a primit titlul de onoare din…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

SONDAJ. Prime de Paște pentru angajați. 7 din 10 angajatori vor oferi beneficii

Publicat

bani pixabay.jpg

Un sondaj efectuat pe 120 de companii a scos în evidență faptul că 7 din 10 angajatori vor oferi beneficii de Paște angajaților. Primele în bani, voucherele cadou și coșurile cu produse de sezon se află în vârful listei. Pe lângă acestea, angajații și-ar dori o zi liberă suplimentară, pe 2 mai.

71,2% dintre angajatorii care au participat la cel mai recent sondaj derulat de eJobs spun că vor oferi anul acesta, cu ocazia sărbătorilor de Paște, beneficii extra…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Gradație de merit 2024: Profesorii pot depune dosarele de înscriere din 13 mai. Calendarul concursului și regulile oficiale

Publicat

gradație de merit 2024: profesorii pot depune dosarele de înscriere

Gradație de merit 2024. Regulile de acordare a gradației de merit în 2024 și calendarul concursului au fost publicate în Monitorul Oficial. Profesorii pot depune dosarele de înscriere în perioaa 13-21 mai. Metodologia întocmită de Ministerul Educației cuprinde și unele noutăți față de anii anteriori.

Regulile și calendarul pentru gradația de merit 2024 sunt prevăzute în Ordinul Ministerului Educației nr. 4308/22 aprilie, publicat în Monitorul Oficial din 23 aprilie.

În…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe