Connect with us

ACTUALITATE

Bărbatul din județul Vrancea, care şi-a omorât concubina însărcinată ar fi sechestrat şi violat o altă femeie în aceeaşi noapte

PublicatBărbatul de 50 de ani, din Dumitreşti, care şi-a omorât în bătaie concubina însărcinată în luna a treia, este cercetat şi pentru lipsire de libertate şi viol asupra unei terţe persoane, infracţiuni care ar fi avut loc în aceeaşi noapte cu agresiunea asupra concubinei, potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea.

Având în vedere faptul că bărbatul avea antecedente penale, încadrarea de “lovituri cauzatoare de moarte” a fost schimbată în “omor calificat”.

“Iniţial, cercetările au început sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ‘lovituri cauzatoare de moarte’, însă ulterior, după raportul preliminar de la Necropsie, am schimbat în infracţiunea de ‘omor calificat’, victima fiind o femeie însărcinată în trei luni, iar autorul o persoană care a mai fost condamnată în trecut pentru o infracţiune de omor”, a declarat, pentru AGERPRES, procurorul de caz Luminiţa Dogaru.

Potrivit procurorului de caz, bărbatul mai este cercetat şi pentru o infracţiune de lipsire de libertate şi viol pentru o altă persoană vătămată, care ar fi avut loc în aceeaşi noapte cu agresiunea asupra concubinei însărcinate.

“Din datele preliminare ale anchetei, agresiunea asupra concubinei ar fi fost comisă noaptea de 4 spre 5 iunie şi a continuat în dimineaţa zilei de 5 iunie. Celelalte două infracţiuni au fost comise tot în noaptea de 4 spre 5 iunie, când persoana vătămată a venit la domiciliul celor doi concubini de bunăvoie, însă ulterior ar fi fost lipsită de libertate şi violată”, a precizat Luminiţa Dogaru.

Agresorul a sunat la 112, sâmbătă, în jurul orei 13,35, sesizând faptul că o femeie, concubina sa, în vârstă de 32 ani, însărcinată în luna a treia, se simte rău. Echipajul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Vrancea ajuns la faţa locului a constatat decesul femeii.

Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore şi va fi prezentat Tribunalului Vrancea cu propunere de arestare preventivă.

Cercetările continuă pentru a stabili cu exactitate circumstanţele în care s-au comis faptele. AGERPRES


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ACTUALITATE

Restricții pe DN 11, Bacău-Onești, unde șoseaua s-a surpat pe 100 de metri

Publicat

Centrul Infotrafic din IGPR informează că luni dimineața sunt restricții pe două drumuri naționale: DN 13E, în județul Covasna, unde nivelul râului Negru a crescut periculos, și pe DN 11, unde șoseaua s-a surpat pe o lungime de 100 de metri.

Potrivit Centrului Infotrafic, pe DN 13E, la kilometrul 39+769 de metri, în localitatea Reci, județul Covasna, nivelul râului Negru a ajuns la suprastructura podului, astfel că traficul autovehiculelor peste 3,5 tone este restricționat.

Se poate circula pe următoarea rută ocolitoare: intersecția DN 11 cu DN 13 (sensul giratoriu Reci) – DN 11 Moacșa – DJ 121A Let – intersecția DJ 121A/DN 13E (km. 47+150 de metri).

De asemenea, pe DN11 Bacău-Onești, la kilometrul 168+232 metri, în afara comunei Măgura, județul Bacău, pe o suprafață de aproximativ 100 metri s-a surpat terasamentul și a apărut o diferență de nivel a carosabilului.

În zonă, se circulă doar pe sensul către Bacău, prin semaforizare.

Sursa: Mediafax

Citește mai departe

ACTUALITATE

Avocat: Refuzul angajatului de a lucra în regim de telemuncă nu poate fi sancţionat

Publicat

Angajatul care refuză să lucreze în regim de telemuncă nu poate fi sancţionat, dacă nu există un acord deja semnat între el şi angajator, spune Roxana Abraşu, asociat manager în cadrul NNDKP Dreptul Muncii.

„În România, legea spune că refuzul angajatului de a lucra în regim de telemuncă nu poate fi sancţionat. De asemenea, în cazul acesta, angajatorul nu poate decide unilateral ca angajatul să lucreze în regim remote. Dacă există un acord între părţi şi angajatul refuză să lucreze remote, sancţiunile ar fi unele disciplinare. Angajatul care refuză să lucreze remote nu poate fi concediat. Este important de menţionat că încălcarea acestor reguli ar putea duce la plata de daune semnificative pentru angajatorii care implementează munca remote fără să ia în considerarea prevederile legii”, a declarat Roxana Abraşu în cadrul conferinţei “What issues are companies facing during remote work?”, organizată de SEE Legal şi ALRUD Law Firm, conform ZF, citat de MEDIAFAX.

În România, cadrul legislativ care reglementează telemunca a impus un acord între angajat şi angajator în luarea deciziei de a lucra astfel, a adăugat ea.

„Avem un cadru legal în zona aceasta din 2018, deci de dinaintea pandemiei de COVID-19. În perioada iniţială a pandemiei, în starea de urgenţă, angajatorii au avut posibilitatea recunoscută de autorităţi de a implementa prin o decizie unilaterală munca remote. În acest moment, pentru că suntem în stare de alertă până în iulie, angajatorii implementează munca remote acolo unde natura activităţii lor o permite. Angajatorii trebuie să se supună legii care spune că fie contractul de muncă, fie actul adiţional unui contract de muncă să prevadă un set minim de reguli pentru a fi observate atât de angajat, cât şi de angajator”, a explicat Roxana Abraşu.

Citește mai departe

ACTUALITATE

Un nas artificial capabil să ”miroasă” bacterii a fost conceput de o echipă de cercetători israelieni

Publicat

O echipă multidisciplinară de oameni de ştiinţă de la Universitatea Ben Gurion din Israel a inventat un nas artificial capabil să detecteze o varietate de bacterii, informează agenţia TPS duminică.

Un nas artificial capabil să monitorizeze în mod continuu contaminarea bacteriană – o realizare ce a fost considerată până în prezent dificil de atins – are numeroase posibilităţi de punere în practică.

“Am inventat un nas artificial bazat pe nanoparticule de carbon unice (“puncte carbonice”), capabile să depisteze molecule de gaz, mai ales să detecteze bacterii prin metaboliţii volatili pe care acestea îi eliberează în atmosferă”, a declarat profesorul Raz Jelinek, cercetător principal în cadrul studiului.

Utilizează reacții chimice și electrozi

Nasul artificial utilizează reacţii chimice şi electrozi pentru a “mirosi” bacterii. Din punct de vedere tehnic, acesta înregistrează modificările la nivelul capacitanţei induse prin legarea moleculelor de vapori la electrozi interdigitaţi (IDE) acoperiţi cu puncte carbonice ce prezintă polarităţi diferite.

Învăţarea automată poate determina senzorul să identifice, cu precizie înaltă, diferite molecule de gaz, individuale sau în mixturi.

Printre domenii în care acest nas artificial ar putea fi pus în practică se numără cel al calităţii alimentelor, prin detectarea alimentelor alterate. De asemenea, tehnologia ar putea ajuta la identificarea bacteriilor în spitale şi clădiri publice sau ar putea fi utilizată în cadrul diagnosticării afecţiunilor prin intermediul respiraţiei.

Totodată, ar putea contribui la accelerarea testării probelor de laborator, la identificarea bacteriilor “bune” şi a celor “rele” din flora intestinală, dar şi la depistarea gazelor toxice din mediul înconjurător.

AGERPRES

Citește mai departe

ACTUALITATE

Italia devine, de luni, aproape complet „albă”

Publicat

Arhivă foto

Toate regiunile din Italia intră, începând de luni, în zona „albă”, cu excepția Valle d’Aosta, care rămâne galbenă până pe 28 iunie.

Basilicata, Calabria, Campania, Marche, Toscana, Sicilia și provincia autonomă Bolzano intră, de asemenea, în zonele fără restricții, cu excepția purtării măștilor, a distanțării și cu adunări interzise, conform Agenției ANSA.

Tot de luni începe și carantina de 5 zile pentru cei care sosesc din Marea Britanie, în încercarea de a limita contaminările cu varianta Delta a coronavirusului, care se răspândește în Regatul Unit.

Pe lângă carantina de 5 zile pentru cei care sosesc din Marea Britanie, Italia impune și obligativitatea testării, inclusiv pentru persoanele vaccinate.

Ordonanța ministrului sănătății ridică, în schimb, restricţiile sanitare în vigoare pentru călătorii din Statele Unite, Canada, Japonia şi statele membre ale Uniunii Europene care au aprobat certificatul verde.

Rămâne în vigoare interdicţia de intrare pentru persoanele din India, Bangladesh şi Sri Lanka.

sursa: mediafax.ro

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate