Connect with us

EVENIMENT

Bătrân bolnav de epilepsie, plimbat 36 de ore între spitalele din Iași. Medicii au refuzat să-l interneze

Publicat

După ce a fost luat cu ambulanța de acasă, un bătrân bolnav de epilepsie a fost plimbat 36 de ore între spitalele din Iași, pentru că medicii nu au vrut să-l interneze.

Bătrânul din comuna Lespezi, județul Iași, a fost preluat de o ambulanță care a venit din Pașcani și l-a transportat la spitalul din localitate. Medicii de aici i-au luat doar tensiunea, apoi l-au trimis la Iași, unde a fost plimbat, mai mult de 36 de ore, între trei unități medicale, scrie Antena 3.

Totul a început în satul Buda, comuna Lespezi, judeţul Iaşi, când bărbatul a început să se simtă rău. După prima criză de epilepsie, membrii familiei au chemat ambulanţa.

Ambulanta a venit din Paşcani şi l-a transportat la spitalul din localitate, unde medicii au putut doar să-i stabilizeze tensiunea. De la Spitalul Paşcani, bărbatul a fost trimis către Iaşi, unde a fost plimbat, mai mult de 36 de ore, între trei unitati medicale.

Astfel, bărbatul a ajuns pe rând, de mai multe ori, la Institutul de Psihiatrie „Socola”, la Spitalul de Neurochirurgie şi la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului „Sf. Spiridon”.

„Totul a început in urma cu doua seri, cand socrului meu i s-a făcut rău si a făcut o criza de epilepsie. I-am acordat primul ajutor și, intre timp, soția a sunat pentru a solicita ajutorul unui echipaj medical. Pana a ajuns echipajul medical, au trecut aproximativ 40 de minute, dar acest lucru nu este atât de important. Totul s-a întâmplat în localitatea Buda, iar ambulanța a venit din Pașcani. Între timp, bărbatul a mai făcut o criza, la care a supraviețuit. A sosit ambulanța și socrul a fost transportat la Spitalul Pașcani, unde a fost stabilizat din punct de vedere al tensiunii, dar nu au putut să-i facă mai mult. Astfel, s-a decis și s-a apelat Institutul de Psihiatrie «Socola» din Iasi. La Psihiatrie s-a comunicat că, mai întâi, pacientul trebuie sa fie dirijat către Spitalul de Neurochirurgie din Tătarasi”, a povestit ginerele pacientului, potrivit BZI.

După 36 de ore de aşteptare, medicii au decis, într-un final, ca bătrânul să fie internat la Neuro. 

Tudor Ciuhodaru spune că situaţia din Iaşi este foarte gravă şi este veche de 25 de ani. 

„Numărul pacienţilor plimbaţi între spitale a crescut exponenţial, iar mulţi dintre ei sunt în stare critică. Este foarte grav pentru că vorbim despre pacienţi care îşi pot pierde viaţa”, a declarat medicul ieşean la Antena3.

Vasile Barbu, de la Asociaţia pentru protecţia pacienţilor, susţine că în acest caz se poate vorbi şi despre o superficialitate în abordarea actului medical de către specialiştii din UPU.

Surse: Observator.tv, Libertatea.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Bărbat LOVIT de mașină pe strada Primăverii din Cluj-Napoca. Acesta primește ÎNGRIJIRI medicale de la SMURD

Publicat

isu.jpg

Un bărbat de aproximativ 60 de ani a fost lovit de o mașină, joi, pe str. Primăverii din Cluj-Napoca. Acesta este conștient și a primit îngrijiri medicale de la un echipaj SMURD.

„Pompierii din cadrul Detașamentului 2 Cluj-Napoca intervin în aceste momente la un accident rutier petrecut pe strada Primăverii. Echipajul SMURD acorda îngrijiri medicale unui pieton, conștient și cooperant.

Bărbat LOVIT de mașină pe strada Primăverii din Cluj-Napoca. Acesta…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Restricţii de circulaţie în Ungaria pentru autovehiculele de mare tonaj, în perioada Sărbătorilor Pascale Catolice

Publicat

restricţii de circulaţie în ungaria pentru autovehiculele de mare tonaj,

Restricţii de circulaţie în Ungaria, pentru autovehiculele de mare tonaj (peste 7,5 tone) în perioada Sărbătorilor Pascale Catolice (28 martie – 1 aprilie), au transmis reprezentanții CNAIR.

CNAIR informează participanții la trafic care derulează operațiuni de transport rutier internațional de marfă prin punctele de trecere a frontierei cu Ungaria, că în perioada: 28 martie (joi), ora 22:00 – 29 martie (vineri), ora 22:00 și 30 martie (sâmbătă), ora 22 – 01 aprilie…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Hidroelectrica va repartiza tot profitul către acționari. Statul va lua cea mai mare parte din bani

Publicat

hidroelectrica va repartiza tot profitul către acționari. statul va lua

Hidroelectrica va repartiza tot profitul către acționari. Compania națională a transis că 100% din profitul net de 6,3 miliarde de lei realizat anul trecut, va fi distribuit.

Amintim că statul român este acționar majoritar al companiei, cu 80% din acțiuni, în timp ce restul de 20% din acțiuni sunt tranzacționate pe bursă.

Astfel, statul român va încasa peste 5 miliarde lei de la companie, scrie Economedia.

Valoarea totală a dividendului brut propus este de 6.292.900.952 RON,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Ecograf performant la Centrul de Sănătate Multifuncțional Ocna Mureș. Servicii medicale oferite pentru adulți și copii

Publicat

ecograf performant la centrul de sănătate multifuncțional ocna mureș. servicii

Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia continuă investițiile în aparatură medicală de ultimă generație, pentru a asigura servicii medicale de cea mai înaltă calitate.

Recent, pentru Centrul de Sănătate Multifuncțional Ocna Mureș a fost achiziționat un ecograf performant care va facilita efectuarea de consultații și investigații medicale în specialitatea Medicină Internă. Ecograful este echipat cu sondă de ecografie cardiacă, ceea ce va permite efectuarea de ecografii…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe