Connect with us

ACTUALITATE

Bazinul olimpic de înot din Brăila va fi inaugurat în vara acestui an. Proiectul are o întârziere de 3 ani

Publicat

Bazinul olimpic de înot de la Brăila, lucrare care are o întârziere de 3 ani, va fi inaugurat în vara acestui an, a dat asigurări reprezentantul firmei care deţine contractul de execuţie, Bogdan Vrânceanu.

Şeful de şantier Bogdan Vrânceanu a explicat, pentru AGERPRES, că lucrările s-ar fi terminat mai repede dacă nu se schimbau standardele în domeniul sistemelor de iluminat şi de cronometrare, motiv pentru care firma a fost nevoită să modifice proiectul iniţial.

În momentul de faţă se lucrează la montarea instalaţiei de încălzire în pardoseală, placarea celor două bazine – cel olimpic şi cel mic pentru antrenament, montarea celor 800 de scaune şi a parapeţilor de sticlă care delimitează zona destinată spectatorilor, precum şi la amplasarea panoului de cronometraj.

Potrivit primarului municipiului Brăila, Marian Dragomir, primăria a alocat de la bugetul local pentru construcţia bazinului olimpic de înot 2,1 milioane de euro, din totalul de 8 milioane de euro, cât înseamnă întregul contract încheiat de Compania Naţională de Investiţii pentru această investiţie.

„Pentru bazinul olimpic, proiect care se află în lucru, s-au alocat 2.130.000 euro, iar pentru parcare şi viabilizarea zonei 240.000 euro. Aceste investiţii majore din bugetul Primăriei Municipiului Brăila dovedesc respectul pentru sportivii brăileni care au practicat înot, care au câştigat medalii şi au fost ambasadorii oraşului la competiţiile naţionale şi internaţionale”, a spus Dragomir.

Lucrările de construcţie la bazinul olimpic de înot au început în mai 2015 şi sunt realizate în baza unui contract în valoare de 8 milioane de euro încheiat de Compania Naţională de Investiţii cu antreprenorul general Midanne Invest Grup din Bucureşti, beneficiarul final fiind Primăria Brăila.

Complexul sportiv va avea o capacitate maximă de 800 de locuri şi va respecta toate standardele actuale impuse de forurile internaţionale de specialitate.

Pentru a se putea organiza aici competiţii internaţionale, bazinul olimpic de înot are o lungime de 50 metri, o lăţime de 25 metri, 10 culoare, fiecare cu lăţimea de 2,5 metri şi o adâncime a apei de maximum 2 metri.

Potrivit directorului Clubului Sportiv Municipal Brăila, Marian Neta, realizarea unui bazin olimpic în Brăila poate fi un nou început pentru nataţia brăileană.

„Un bazin olimpic este echivalentul unui nou început în nataţia brăileană. Modele de urmat avem, să nu uităm că, la un moment dat, nataţia brăileană a fost numărul unu în România, aşa că această nouă bază sportivă va atrage foarte mulţi copii”, a spus Marian Neta.

Şcoala brăileană de nataţie poate fi considerată una dintre cele mai valoroase din România, drumurile fiind deschise în urmă cu 18 ani de medaliile olimpice ale Dianei Mocanu şi Cameliei Potec – în prezent preşedinte al Federaţiei Române de Nataţie.

Potrivit datelor culese de N. Postolache şi publicate în „Istoria Sportului în România” (1995), prima „şcoală pentru înotat” (de iniţiere) a apărut în Brăila în anul 1895. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Mihnea Costachi, calificat în sferturile de finală ale Grand Prix România la şah, desfășurat la Alba Iulia

Publicat

03 costachi e1670309680396 1000x600.jpg

Cel mai puternic turneu organizat vreodată în judeţul Alba, finala circuitului Grand Prix România 2022, organizată de Federaţia Română de Şah şi Consiliul Judeţean Alba la Hotelul Transilvania din Alba Iulia, a ajuns la faza sferturilor de finală. După desfăşurarea meciurilor din cele 4 grupe, dar şi a unor meciuri suplimentare de baraj, pentru departajarea unor jucători aflaţi la egalitate perfecta, au fost stabiliţi cei 8 jucători care vor continua lupta pentru câştigarea turneului.

În grupa A David Gavrilescu (19 ani) şi-a surclasat adversarii obţinând 6…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Concert caritabil de colinde românești de Crăciun la Auditorium Maximum a UBB

Publicat

concert 3.jpg

După doi ani în care nu au putut urca împreună pe aceeași scenă date fiind regulile impuse de pandemie, artiști reprezentativi ai scenei muzicale clujene se vor întâlni din nou anul acesta pentru a-i colinda pe clujeni în prag de Crăciun.

Astfel, joi, 22 decembrie, ora 19:00, la Auditorium Maximum UBB va avea loc cea de-a opta ediție a Concertului de colinde românești, un eveniment organizat în scop caritabil de un grup de companii clujene și derulat cu sprijinul Primăriei Cluj-Napoca și al Filarmonicii de Stat „Transilvania”.

Sub bagheta dirijorului Cornel Groza, vor colinda soprana Diana Țugui,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

LOCURI de MUNCĂ în ALBA: 451 de posturi la Alba Iulia, Aiud, Blaj, Sebeș, Câmpeni și alte localități din județ. Oferta prin AJOFM

Publicat

img 6990.jpg

Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Alba a transmis oferta de locuri de muncă disponibile în județul Alba, la data de 6 decembrie. Sunt vacante 451 de posturi în județul Alba, în mai multe domenii.

De asemenea, cei mai mari angajatori din regiune fac angajări. Oferta lor de locuri de muncă poate fi accesată aici:

Se angajează și personal pentru partea tehnică, de teren a lucrărilor la un birou de cadastru din Alba Iulia. Detalii, AICI.

AICI: ADAUGĂ ANUNȚ ANGAJARE

Locuri de muncă / angajări ALBA IULIA: Agenţia…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Emil Boc: Colegiul Tehnic ”Anghel Saligny” rămâne pe loc în Mărăști, nu se va muta

Publicat

1670279670 colgiul liceul anghel saligny bun.jpg

Colegiul Tehnic ”Anghel Saligny” va rămâne pe locul în care funcționează în prezent, pe Bulevardul 21 Decembrie 1989, și nu se va muta, decizia fiind definitivă, a anunțat primarul Emil Boc, luni, în ședința Consiliului Local Cluj-Napoca.

Citește și: Liceu clujean ameninţat cu mutarea. Petiţie a profesorilor, elevilor şi părinţilor. Ameninţare cu proteste

”Văzând că există o dezbatere pe tema colegiului, am ascultat toate părțile și am luat o decizie definitivă împreună cu ISJ. Colegiul Anghel Saligny va rămîne pe loc unde este acum, în cartierul Mărăști, și își va continua…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe