Connect with us

EVENIMENT

Beatrice Mahler crede că în România numărul infecțiilor este de 4 ori mai mare decât cel raportat

Publicat

Managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, Beatrice Mahler, crede că în România numărul infecțiilor este de 4 ori mai mare decât cel raportat, adică 20.000.

Beatrice Mahler a spus la Digi24, răspunzând unei întrebări, că, în opinia sa, în România sunt cu 4 ori mai multe cazuri de COVID decât cele raportate, respectiv 20.000, scrie Mediafax.

„Cred că este o combinație de tulpini care circulă, care creează o paletă diferită de simptome și pe care nu avem cum să o evidențiem fără secvențiere genică”, a afirmat Mahler.

Întrebată cum simte Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” „realitatea cifrelor”, Mahler a răspuns că în spital este cea mai dificilă perioadă pe care medicii au petrecut-o în ultimul an, în condițiile în care dificultatea cazurilor a crescut considerabil.

„Aproape tot pavilionul respectiv s-a transformat într-o secție de terapie intensivă, pentru că pacienții care vin ajung cu forme extrem de severe. (…) Sunt pacienți care vin de acasă și unii nu vor să rămână internați pentru că le este frică de spital. Sunt pacienți care ajung în spital cu saturație extrem de mică și vin extrem de târziu, moment în care apar complicații. (…) Este acea lipsă permanentă de paturi suplimentare sau nevoie de paturi suplimentare pe care ca instituție o poți gestiona doar până la un punct, după care medicul de gardă se vede în imposiblitatea de a găsi soluții și acest lucru este extrem de stresant”, a afirmat managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”.

Întrebată dacă sunt pacienți țineți pe hol, conectați la tubul de oxigen, Mahler a răspuns că medicii au încercat să nu îi țină pe hol, ci în paturi așezate în toate camerele posibile.

În ce privește raportarea cazurilor, Beatrice Mahler a spus că sunt foarte multe persoane care își fac teste rapide acasă care ies pozitive și care, chiar dacă au buna intenție de a raporta testele pozitive, acestea nu pot fi încadrate în raportarea națională, pentru că nu există această posibilitate: „Ori până când nu vom încerca să vedem și această latură, acești pacienți care vor să fie luați în calcul, pentru că ei sunt de bună credință, vom avea un minus important”.

Totodată, Beatrice Mahler a declarat că din punctul ei de vedere cazurile sunt mai grele pentru că s-a schimbat boala: „cazurile care au forme de evoluție severă ajung să dezvolte forme brutal de violente, cu necesar crescut de oxigen”.

Anul trecut, medicii aveau „un tablou”: „aveam debutul bolii, după 6 – 7 zile pacientul avea evoluția către forma critică – acel procent de 5% unde era cazul -. În acest moment avem o categorie de pacienți care ajung să stea acasă până ziua 12-13 cu saturație normală la domiciliu și care ajung către finalul perioadei – ziua 13-a sau a 14-a – la spital, când le scade saturația și se simt rău. Aceștia au nevoie nu de 5 litri de oxigen, nu de 10 litri, ci de o concentrație foarte mare de oxigen”.

Boala acum este mai agresivă, cel puțin a pacienților internați la Institutul „Marius Nasta”. Anul trecut, a spus Mahler, erau insuficiențe renale, respiratorii, dar mai puține complicații trombotice: „în secții acum avem pacienți cu evoluție aparent bună, spunem familiei că în câteva zile ar putea să meargă acasă după cum evoluează parametri și la un moment dat familia primește un telefon și este anunțată că a decedat și nu înțelege ce se întâmplă”.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Accident cu două autovehicule, pe un drum din Apuseni: Trei persoane au fost rănite

Publicat

accident cu două autovehicule, pe un drum din apuseni: trei

Accident pe un drum din Apuseni: Trei persoane au fost rănite și primesc ajutor la fața locului, au transmis reprezentanții ISU Alba. 

Secția de pompieri Câmpeni intervine pentru acordarea primului ajutor medical și asigurarea măsurilor specifice la un accident rutier produs pe raza localității Mihoiești.

Din informațiile primite ar fi vorba despre două autovehicule implicate. Trei participanți la trafic au fost răniți dar sunt conștienți și primesc îngrijiri.

Nu sunt…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO: Actorul Dorel Vișan, premiat de Masonerie. A primit titlul de Mare Maestru de Onoare al Ordinului Umaniterra Cluj-Napoca

Publicat

video: actorul dorel vișan, premiat de masonerie. a primit titlul

Actorul Dorel Vișan, premiat de Masonerie. Vișan (Gr 33 ½) a primit titlul de Mare Maestru de Onoare al Ordinului Masonic Umaniterra Cluj-Napoca.

Totul s-a petrecut în cadrul unei ceremonii în prezența a peste 30 de membri ai ordinului, eveniment înregistrat video, transmite Cluj24.

YouTube videoYouTube video

Marele Maestru și fondatorul Ordinului Masonic Umaniterra, dr. Adrian Toader Williams (Gr 33), care este mason din 1980 din perioada când…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Reținut la Cluj pentru înșelăciune. Demonta GPS-ul de pe utilaje de construcții și le închiria. Prejudiciu de sute de mii de lei

Publicat

mascatii proxenet.jpg

Un bărbat din Maramureș a fost reținut de polițiștii clujeni, sub acuzația de înșelăciune.

Acesta închiria utilaje de construcții, le demonta sistemele GPS și le „dădea mai departe”, încasând bani buni.

Reținut la Cluj pentru înșelăciune. Demonta GPS-ul de pe utilaje de construcții și le închiria. Prejudiciu de sute de mii de lei

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj – Serviciul de Investigații Criminale au dispus…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO ȘTIREA TA: ”Educație” în ”Școala Altfel” la cinematograful din Alba Iulia: Elevii au lăsat în urmă mizerie și scaune pătate

Publicat

video Știrea ta: ”educație” în ”Școala altfel” la cinematograful din

Dezastru în sala de proiecție a cinematografului din Alba Iulia, după câteva zile de ”Săptămâna Altfel”. Elevii și profesorii care au fost la film au lăsat în urma lor multă mizerie. 

Mărturie stau mai multe poze au fost primite de adresa redacției alba24.ro. În poze se poate observa cu ușurință mult popcorn aruncat sau scăpat prin sală, dar și mai multe scaune pătate de suc.

De asemenea, elevii nu au strâns după ei cutiile de carton în care au avut floricele…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe