Connect with us

ACTUALITATE

Beijingul a raportat primul caz de transmitere comunitară cu varianta Omicron

Publicat

omicron

Autorităţile chineze au raportat sâmbătă primul caz de transmitere comunitară cu varianta Omicron detectat la Beijing, cu doar câteva săptămâni înainte de deschiderea Jocurilor Olimpice de Iarnă, transmite Reuters care citează media chineze.

Televiziunea chineză de stat a anunţat sâmbătă că a fost identificat un pacient cu varianta Omicron a noului coronavirus. Autorităţile au închis şi izolat complet complexul rezidenţial în care locuieşte persoana infectată, precum şi locul său de muncă şi au colectat 2.430 de mostre pentru testare de la persoane care au legătură cu aceste două locaţii, conform unui oficial din districtul Haidian.

Autorităţile au avertizat că varianta Omicron măreşte şi mai mult riscul de transmitere a bolii COVID-19, în contextul în care numeroşi chinezi se întorc din străinătate sau călătoresc dintr-o zonă în alta a ţării pentru a fi alături de cei dragi cu ocazia Noului An Lunar, sărbătoare ce începe la sfârşitul lunii ianuarie.

Autorităţile locale din multe părţi ale Chinei i-au sfătuit pe rezidenţi să nu-şi părăsească localitatea dacă pot evita acest lucru, iar zeci de curse aeriene internaţionale şi interne au fost anulate.

În afară de Beijing, China a raportat cazuri de transmitere comunitară cu varianta Omicron în cel puţin alte 4 provincii şi municipalităţi – în oraşul nordic Tianjin, în provincia centrală Henan, în provincia sudică Guangdong şi în provincia Liaoning (nord-est). Numărul total al cazurilor de infecţii cu varianta Omicron din China rămâne însă neclar, notează Reuters.

He Qinghua, un reprezentant al Comisiei Naţionale chineze pentru Sănătate (NHC) a declarat tot sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că varianta Omicron a fost detectată şi la Shanghai, fără a preciza care este numărul persoanelor infectate sau dacă varianta a fost detectată la localnici sau la persoane care au venit din afara ţării. Oficialul chinez a mai susţinut că au fost identificate cazuri de infectare cu Omicron în 14 provincii chineze la persoane venite de peste hotare, fără a preciza însă despre ce provincii sau regiuni este vorba.

Într-un comunicat dat publicităţii sâmbătă, NIH a raportat 165 de noi cazuri de infectare pentru data de 14 ianuarie, în scădere faţă de totalul de 201 cazuri înregistrate cu o zi înainte. Dintre noile infectări, 104 s-au transmis local, prin comparaţie cu 143 cu o zi înainte. Noile cazuri de transmitere comunitară sunt din Henan, Tianjin, Guangdong, Shaanxi şi Zhejiang.

De asemenea, China a raportat şi identificarea a 25 noi cazuri de infecţii asimptomatice pentru data de 14 ianuarie, după ce în ziua anterioară anunţase 42 de infecţii asimptomatice. China clasifică cazurile asimptomatice în mod separat faţă de cazurile confirmate, precizează Reuters.

În ultimele 24 de ore nu s-a înregistrat niciun nou deces din cauza COVID-19, condiţii în care numărul total al victimelor a rămas de 4.636. De la începutul pandemiei China a înregistrat 104.745 de cazuri. AGERPRES

Citește Romania24.ro pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Aproape 700 de persoane angajate prin intermediul AJOFM BOTOȘANI, luna trecută

Publicat

1679405852 locuri de munca 1.jpg

În perioada ianuarie-februarie 2023, urmare a serviciilor și măsurilor de stimulare a ocupării forței de muncă oferite de  AJOFM Botosani, 674 persoane au fost încadrate în muncă, dintre care 285 femei.

Din totalul persoanelor ocupate până la data de referință 319 au peste 45 de ani 95 au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani 31 au între 30 și 35 de ani, iar 229 sunt tineri NEETs sub 30 de ani.

În funcţie de rezidenţă, din totalul persoanelor încadrate în muncă, 310 provin din mediul urban, iar 364 persoane sunt din mediul rural.

Din numărul total de persoane care au fost angajate prin intermediul AJOFM Botoșani, 220 persoane fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile. Precizăm că încadrarea într-o categorie de…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

VIDEO FOTO. PERCHEZIȚII în Cluj și Suceava, într-un caz de trafic de DROGURI

Publicat

politie arest.jpg

Marți, 21.03.2023, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Suceava împreună cu poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava – Serviciul Antidrog efectuează un număr de 27 de percheziţii domiciliare, dintre care 25 pe raza judeţului Suceava şi 2 pe raza municipiului Cluj-Napoca într-o cauză având ca obiect săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de mare risc, trafic de droguri de risc şi efectuare, fără drept, de operaţiuni cu produse ştiind că acestea…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Proiect de 12,3 milioane de lei pentru eliminarea deșeurilor de la rampa temporară de la Pata Rât din Cluj-Napoca

Publicat

1679402541 patarat.jpg

Clujul va dezafecta rampa temporară de deșeuri municipale, din vecinătatea depozitului vechi Pata Rât. Acest lucru se va face prin intermediul unui proiect european.

Conferința de lansare a proiectului european de dezafectare a rampei temporare de gunoi a avut loc în prezența ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor, Tánczos Barna.

Proiect de 12,3 milioane de lei pentru eliminarea deșeurilor de la rampa temporară de la Pata Rât din Cluj-Napoca

Rampa trmporară va fi dezafectată prin intermediul unui proiect de 12 milioane de lei care beneficiază de fonduri norvegiene, dar și de fonduri puse la…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Un tânăr din municipiul Botoșani s-a ales cu dosar penal după ce a fost prins la volan, fără permis

Publicat

razie 6 1000x600.jpeg

La data de 20 martie 2023, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani-Biroul Rutier au oprit pentru control, în zona Parcului de Agrement Cornișa, unautoturism, condus de un tânăr, din municipiul Botoșani, care nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

 

Din verificări, a rezultat faptul că autoturismul pe care îl conducea, aparține unei rude, care se afla în autoturism, în calitate de pasager.

 

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducere fără permis și încredințarea unui autovehicul unei persoane care nu deține permis de conducere.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe