Connect with us

EVENIMENT

Bianca, o sportivă de performanță din Galați, a dispărut de două luni în Germania. Tânăra a rupt toate legăturile cu prietenii și familia

Publicatbianca

O jucătoare de hochei în vârstă de 19 ani, din județul Galați, a dispărut din data de 14 august. Bianca Mariana Bobu este de negăsit de la începutul lunii august, perioada în care a încetat să mai folosească și conturile de socializare pe care le deținea și pe care intra zilnic.

Bianca, sportivă de performanţă din Galaţi, în vârstă de 19 ani, este dispărută de două luni în Germania, acolo unde ar fi plecat să îşi caute de muncă scrie Observator.

bianca

Tânăra se afla în grija bunicii și a unei mătuși la momentul dispariției, mama sa fiind decedată.

De curând, fata şi-a închis contul de Facebook şi şi-a schimbat numărul de telefon, iar rudele şi prietenii nu mai ştiu nimic de ea.

Ultima dată când a fost văzută, Bianca Mariana se afla în compania unui amic cu care se presupune că a plecat în Germania.

Prietenul cu care Bianca a plecat în Germania s-a întors în Galaţi şi a explicat că fata şi-a găsit de muncă, fără să explice însă motivul pentru care nu mai poate fi contactată.

bianca

Bărbatul a mai fost văzut ulterior în Galați, însă nu în compania Biancăi. Atât fostul antrenor al fetei cât și colegele din echipa de hochei din care făcea parte au încercat să dea de urma ei, însă fără rezultat, iar acum apelează la ajutorul autorităților pentru găsirea ei.

Pe 16 august 2019, Bianca Bobu, portarul echipei de hochei feminin Gladiators Dunărea Galați, a plecat în Germania împreună cu un prieten.

Imediat după ce a ajuns în Germania, Bianca ar fi întrerupt orice legătură cu prietenii, rudele şi antrenorii de la echipa de hochei.

În urmă cu câteva zile, fostul antrenor al Biancăi, Cristi Munteanu, a lansat un apel pe Facebook pentru a o găsi pe tânăra de 19 ani.

După ce apelul s-a viralizat, Bianca Bobu a scris un mesaj ciudat pe contul ei personal de Facebook în care a explicat că este bine şi că îşi va şterge contul.

Când autoritățile s-au mobilizat și au început căutările pe contul personal de facebook al Biancăi a apărut un mesaj: „Pentru cei din familia mea: sunt bine! Nu s-a întâmplat nimic cu mine, vă rog nu vă faceți griji pentru mine. Nu vreau să mai am facebook. Și pe ceilalți din afara familiei vă rog să nu vă mai băgați e alegerea mea și atât!”. La scurt timp, contul de facebook a fost dezactivat. Curios este faptul că nimeni nu reușește să vorbească cu ea la telefon, iar rudele nu au mai putut lua legătura cu fata din data de 14 august, lucru care nu se întâmpla până acum.

“Eu o cunosc de mică pe Bianca și nu cred că ea a scris aceste chestii. De fapt, nimeni nu crede că ea este cea care a scris respectivul mesaj pe contul său de Facebook. Am fost la Poliție și am anunțat dispariția ei. Au spus că vor face cercetări. Ciudat este că Bianca și-a închis și telefonul, așa că nu mai poate fi contactată de cei care i-au fost aproape atâția ani”, a declarat antrenorul Cristi Munteanu pentru faramogul.ro.

Prietenii şi apropiaţii fetei se tem că aceasta ar fi picat în plasa proxeneţilor din Germania, iar aceştia au forţat-o să rupă toate legăturile cu rudele şi cunoscuţii din Galaţi.

Observator.tv, B1

 

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENT

50 de traficanți de persoane, arestați în urma unei operațiuni internaționale împotriva criminalității transfrontaliere

Publicat

Agenţia europeană pentru frontiere şi pază de coastă (FRONTEX) şi Austria au desfăşurat în perioada 11-21 septembrie o operaţiune internaţională împotriva criminalităţii transfrontaliere organizate şi grave în Europa Centrală şi de Sud-Est.

Operaţiunea, cunoscută drept ”Joint Action Day Danube 5” (Ziua Acţiunii Comune Dunărea 5), a fost prima acţiune comună organizată de FRONTEX în condiţiile pandemiei de COVID-19 şi prima asemenea acţiune internaţională din acest an.

JAD Danube 5 s-a concentrat pe combaterea traficului de migranţi şi alte persoane şi a fraudelor cu documente. Ca rezultat al operaţiunii, la Viena a fost creat un birou operaţional comun pentru a sprijini schimbul de informaţii în rândul participanţilor şi a coordona anchetele privind traficul de fiinţe umane.

La acţiune, care a fost sprijinită de organizaţiile de poliţie Interpol şi Europol, au luat parte, de asemenea, Polonia, Ungaria, Slovacia, Italia, Slovenia, Croaţia, România, Bulgaria, Grecia, Serbia, Bosnia, Macedonia de Nord, Muntenegru şi Albania.

Operaţiunea a dus la arestarea a 50 de persoane suspectate de trafic de persoane şi detectarea a 7.248 de migranţi ilegali, 83 de documente frauduloase şi 17 automobile furate şi descoperirea unui număr de 20.000 de măşti chirurgicale nedeclarate. AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

În Marea Britanie vaccinurile anti-COVID vor fi testate pe persoane sănătoase care vor fi infectate deliberat

Publicat

vaccin

Marea Britanie va desfăşura teste asupra unor voluntari sănătoşi, infectaţi în mod deliberat cu virusul care transmite boala COVID-19, pentru a verifica eficacitatea unor vaccinuri aflate în faza de testare, potrivit ziarului Financial Times, citat de EFE.

Aceste studii, finanţate de guvernul britanic, vor începe în ianuarie anul viitor într-o locaţie sigură din estul Londrei, unde voluntarii vor rămâne în carantină, potrivit informaţiilor furnizate ziarului financiar de surse apropiate proiectului.

Cercetătorii care vor realiza testele au declarat că proiectul este vital pentru a afla care sunt cele mai bune vaccinuri în dezvoltare împotriva COVID-19.

În cadrul studiului, un voluntar va primi o doză de vaccin, iar o lună mai târziu va fi infectată, sub strictă supraveghere medicală, cu SARS-CoV-2, virusul care provoacă boala COVID-19.

Se estimează că aproximativ 2.000 de persoane s-au înscris deja să participe la aceste teste în Marea Britanie.

Publicaţia financiară aminteşte că astfel de teste nu sunt o noutate: în 1796, medicul Edward Jenner, supranumit “părintele imunologiei”, a inoculat unui băiat de 8 ani un vaccin împotriva variolei pe care el însuşi îl dezvoltase, iar în ultimii ani s-a mai recurs la astfel de teste pentru dezvoltarea de vaccinuri împotriva holerei sau malariei.

Dominic Wilkinson, profesor de etică medicală la Universitatea Oxford, a subliniat că în actuala situaţie, când omenirea se confruntă cu “o ameninţare globală fără precedent precum boala COVID-19 este imperativ din punct de vedere etic să fie desfăşurate studii controlate pentru a ajuta la dezvoltarea unor vaccinuri şi pentru a identifica apoi care este cel mai bun vaccin”.

Testele vor trebui, totuşi, să primească avizul Agenţiei de Reglementare pentru Medicamente şi Produse de Îngrijire a Sănătăţii din Marea Britanie ( Medicines & Healthcare Products – MHRA). Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

Captura NEOBIȘNUITĂ: Sute de mii de prezervative folosite, spălate, resigilate și vândute

Publicat

vietnam

Potrivit cotidianului The Sun, citat de StirilePROTV,captura de 324.000 de prezervative a fost făcută într-un oraș din Vietnam, Binh Duong, pe 19 septembrie.

Proprietarul depozitului în care s-au găsit prezervativele a declarat că primea lunar saci cu prezervative folosite, de la un furnizor local, care le lua din coșurile de gunoi ale hotelurilor din zonă.

Ajunse în depozit, prezervativele erau spălate, uscate și resigilate. Pe lângă prezervativele folosite, polițiștii au găsit și alte câteva mii deja ambalate și pregătite să fie vândute, fără numele vreunei mărci cunoscute.

Directorul structurii locale de protecție a consumatorilor, Tran Van Tung, a declarat că toate prezervativele găsite au fost confiscate și vor fi distruse, fiind considerate deșeuri medicale periculoase, iar proprietarul depozitului a fost arestat.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO, VIDEO: A încercat să-și ia viața în râul Argeș. Un paramedic a găsit-o apoi într-un stufăriș

Publicat

Posibilă tentativă de suicid joi după-amiază, în râul Argeș, în zona parcului Lunca Argeșului din Pitești. 

Pompierii au intervenit cu o barcă pneumatică, o autospecială de primă intervenție și comandă, o autospecială de intervenție și un echipaj SMURD.

Conform ISU Argeș, o tânără de aproximativ 20 de ani a fost reperată în apă, iar ulterior a fost văzută pe mal de către pompierii care o căutau cu barca.

Într-un final, un paramedic SMURD a reușit s-o găsească într-un stufăriș și a convins-o, alături de alți colegi, să iasă.

Tânăra primește îngrijiri medicale și va fi transportată la spital.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate