Connect with us

EVENIMENT

Bihor: 13 migranţi ilegali din Siria, Afganistan şi Pakistan, opriţi la frontiera cu Ungaria

Publicat

Un număr de 13 cetăţeni din Siria, Afganistan şi Pakistan au fost opriţi să treacă ilegal frontiera cu Ungaria, a informat miercuri Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Oradea.

Potrivit comunicatului ITPF Oradea, cei 13 migranţi ilegali au fost descoperiţi, în ultimele 24 de ore, în urma activităţilor desfăşurate de poliţiştii de frontieră.

Astfel, un grup de şapte bărbaţi a fost găsit în dimineaţa de miercuri, în jurul orei 4,00, când poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Valea lui Mihai, aflaţi în misiune, au observat un autoturism înmatriculat în România, al cărui şofer a virat pe un drum secundar care ducea spre frontiera cu statul vecin, încercând să evite să fie oprit de către echipajul poliţiei de frontieră.

„După ce maşina a fost oprită, s-a stabilit că şoferul şi pasagerul din dreapta sunt cetăţeni români, iar în interiorul mijlocului de transport se aflau, ca pasageri, şapte cetăţeni străini, toţi bărbaţi. Întrucât cei şapte nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră, au fost transportaţi la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră, pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că persoanele în cauză sunt cetăţeni din Siria, cu vârste cuprinse între 20 şi 37 ani.

Aceştia au declarat că se îndreptau spre frontiera cu Ungaria, intenţionând să treacă ilegal, pe jos, în ţara vecină, pentru a ajunge în vestul Europei”, se arată în comunicatul ITPF Oradea.

Alţi şase cetăţeni străini au fost întorşi din apropierea frontierei în dimineaţa zilei de marţi, în jurul orei 8,30, în Sectorul Poliţiei de Frontieră Girişu de Criş.

Poliţiştii de frontieră i-au depistat, în timpul misiunilor derulate în zona de competenţă, în gara din localitatea Cefa, unde cei şase nu îşi justificau prezenţa în apropierea frontierei de stat.

„Persoanele în cauză au fost transportate la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră pentru cercetări, iar în cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că sunt cetăţeni din Afganistan şi Pakistan, având vârste cuprinse între 16 şi 23 ani, majoritatea dintre ei fiind solicitanţi de azil în ţara noastră”, menţionează sursa.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări faţă de cetăţenii străini şi cei doi cetăţeni români, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

AGERPRES

sursa foto: Poliția de Frontieră

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Prevenirea bolilor ficatului. Metode simple pentru o viață sănătoasă. Cât rău poate face alcoolul

Publicat

prevenirea bolilor ficatului. metode simple pentru o viață sănătoasă. cât

Prevenirea bolilor ficatului: Există câteva metode simple pentru o viață sănătoasă și pentru protejarea acestui organ vital pentru funcționarea organismului. 

Ficatul este un organ care îndeplinește peste 500 de funcții vitale în organism. Acesta elimină substanțele dăunătoare de la nivelul sângelui, toxinele și contribuie semnificativ la combaterea infecțiilor.

De asemenea, descompune grăsimile, sprijină buna funcționare a digestiei și ajută la stocarea vitaminelor…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Un cap tractor cu remorcă a rămas BLOCAT pe calea ferată, în Baciu. Traficul feroviar a fost OPRIT

Publicat

pompieri incendiu bun e1703346529669.jpg

Un cap tractor cu remorcă a rămas blocat, duminică, pe calea ferată, în Baciu. Traficul feroviar a fost oprit până pompierii au deblocat calea ferată.

„Pompierii din cadrul Detașamentului 1 Cluj-Napoca au intervenit, de puține momente, pentru a scoate de pe trecerea la nivel cu calea ferată, situată pe strada Fabricilor din localitatea Baciu, un ansamblu de vehicule care a rămas blocat pe liniile de tren.

Un cap tractor cu remorcă a rămas BLOCAT pe calea…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

ALBA: Aproape 900 de persoane legitimate și sute de mașini verificate prin aplicația eDAC. Valoare RECORD a amenzilor

Publicat

alba: aproape 900 de persoane legitimate și sute de mașini

ALBA: Aproape 900 de persoane legitimate și sute de mașini verificate prin aplicația eDAC, în doar două zile. Valoarea amenzilor a ajuns la un record: a depășit 100.000 de lei. 

În perioada 19-20 aprilie 2024, polițiștii și jandarmii din județul Alba au continuat acțiunile, în sistem integrat, pentru combaterea faptelor de natură penală și contravențională și pentru prevenirea incidentelor care ar putea afecta liniștea cetățenilor din județ.

În cadrul activităților…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

La noapte plouă cu METEORI. Lyridele pe cerul României, un FENOMEN astronomic spectaculos

Publicat

artyom korshunov quqjjxz7fqu unsplash scaled e1713685288154.jpg

La noapte plouă cu meteori. Lyridele pot fi observate foarte bine pe cerul României în luna aprilie. Faza maximă de manifestare a curentului de meteori Lyridele este în noaptea de 21/22 aprilie în acest an, conform Agerpres.

În fiecare an, începând cu luna aprilie, pe cerul nopţilor încep să-şi facă apariţia ploile de meteori (denumirea ştiinţifică a „stelelor căzătoare”).

La noapte plouă cu METEORI. Lyridele pe cerul României, un FENOMEN astronomic…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe