Connect with us

ACTUALITATE

Bihor: În premieră în România, cel mai mare festival de film dedicat muntelui, adus la Oradea de MTC

Publicat

Cel mai mare festival de film documentar din lume dedicat muntelui, aflat în 2019 la cea de-a 67-a ediţie consecutivă, „Trento Film Festival. Montagne e Culture”, ajunge în România, în premieră, în cadrul Zilelor Muzeului Ţării Crişurilor (MTC) din Oradea, în perioada 15 – 19 mai.

Potrivit unui comunicat al MTC, timp de două zile, prima ediţie la Oradea a „Trento Film Festival. Montagne e Culture” va oferi publicului o selecţie de filme premiate, respectiv creaţii ale unor reputaţi regizori europeni.

Orădenii vor avea ocazia să vizioneze filme premiate precum „Auspiciu”, în regia Elenei Goatelli şi a lui Angel Louis Esteban Vega, ce va fi difuzat la Oradea după ce a fost lansat, în premieră mondială, la Festivalul de film de la Trento, care a avut loc între 27 aprilie – 5 mai 2019.

De asemenea, va fi prezentat filmul „Muntele magic”, realizat de regizoarea româncă Anca Damian, film care a primit Marele Premiu „Citta di Trento” în 2016, precum şi alte două filme, „Aaron Durogati – Playing with the invisible”, în regia lui Matteo Vettorel şi Damiano Levati, şi „Panaroma”¸ în regia lui Jon Heranz, acesta din urmă laureat cu Premiul „Maio Bello” în 2016.

Cu acest prilej, va fi prezent la Oradea şi directorul festivalului, Mauro Leveghi.

Sărbătoarea muzeului din acest an va cuprinde manifestări cultural-ştiinţifice de larg impact pentru publicul vizitator de toate vârstele, cu prezentări de carte ce aduc în atenţie activitatea profesională a specialiştilor de la Muzeul Ţării Crişurilor, un regal de muzică clasică şi de cameră, expoziţii etc.

Zilele MTC vor fi încheiate, ca şi în fiecare an, cu Noaptea Muzeelor, când va avea loc cea de-a V-a ediţie a manifestării „Muzeele orădene împreună!”, devenită deja o tradiţie, prilej cu care orădenii vor putea să descopere o interesantă ofertă expoziţională în toate muzeele din municipiu.

AGERPRES

Urmărește știrile romania24.ro pe Google News


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

Se interzice complet traficul pe strada Mihail Kogălniceanu. Se desființează PARCĂRILE

Publicat

kogalniceanu.jpg

Primăria Cluj-Napoca anunță interzicerea completă a circulației pe strada Mihail Kogălniceanu, parcările existente urmând să fie desființate, începând de miercuri, 29 iunie 2022.

Închiderea traficului se aplică în contextul extinderii zonei pe care se execută lucrările de modernizare pe toată lungimea străzii Mihail Kogălniceanu, respectiv pe tronsonul cuprins între străzile Universității și Emmanuel de Martonne dar și pe tronsonul cuprins între Biserica Reformată și strada Baba Novac.

Lucrările urmează să fie continuate și pe tronsonul care este deja în lucru, cuprins între străzile…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Educația sexuală în școlile din România se va face din clasa a VIII-a și doar cu acordul părinților. Lege promulgată de Iohannis

Publicat

profesor scoala clasa catalog ore 1000x600.jpg

Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului, care prevede că în şcoli se vor derula, din clasa a VIII-a, numai cu acordul scris al părinţilor, „programe de educaţie pentru sănătate, în vederea prevenirii contractării bolilor cu transmitere sexuală şi a gravidităţii minorelor”.

Cu o săptămână în urma, Camera Deputaţilor a adoptat și ea proiectul de modificare a legii privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului.

Materia va purta numele de “Educație pentru Sănătate” și va fi…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

RER Vest, o nouă campanie de colectare a deșeurilor voluminoase și periculoase din Oradea

Publicat

rer vest 28062022.jpg

Timp de două săptămâni, orădenii pot scăpa gratuit de deșeurile voluminoase și periculoase. Operatorul de salubrizare RER Vest derulează până pe 8 iulie o campanie de colectare a acestor deșeuri, iar orădenii care vor să le predea trebuie să facă o comandă telefonică.
Citește mai mult pe eBihoreanul.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Avertizare de CANICULĂ în Cluj. Ce MĂSURI trebuie să luați

Publicat

canicula e1629184303184.jpg

Conform prognozelor meteorologice, Clujul se va afla timp de trei zile sub cod portocaliu de caniculă. Prefectura Cluj a lansat o avertizare către populație precum și anumite măsuri ce trebuie luate în asemenea situații.

„În atenția opiniei publice!

Prognoza meteo pentru 29 și 30 iunie, respectiv 1 iulie plasează județul Cluj în cod portocaliu de caniculă, din acest motiv, vă îndemnăm să respectați măsurile recomandate de către specialiști:

1. deplasările sunt recomandate în primele ore ale dimineții sau seara, pe cât posibil prin zone umbrite, alternând deplasarea cu repausul, în spații…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe