Connect with us

ACTUALITATE

Preşedintele Senatului Universităţii din Oradea a demisionat, în cazul anulării diplomei lui Eugen Popescu

Publicat

sursa foto: ebihoreanul.ro

Rectorul Universităţii din Oradea, Constantin Bungău, a anunţat joi că a luat act de demisia preşedintelui Senatului universităţii, Sorin Curilă, pe care acesta şi-a depus-o miercuri în legătură cu faptul că nu s-a aprobat marţi în Senatul instituţiei o hotărâre privind starea sa de incompatibilitate, solicitată de el în situaţia diplomei lui Eugen Popescu, directorul Institutului Eudoxiu Hurmuzachi.

În şedinţa Senatului academic de marţi trebuia să se supună aprobării anularea diplomei de studii de licenţă primită la Oradea, în anul 2000, de Eugen Popescu, directorul Institutului Eudoxiu Hurmuzachi din cadrul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni.

„A fost o sesizare de la Corpul de control al Ministerului Educaţiei anul acesta, iar anul trecut a venit o sesizare de la presa centrală. Ni s-a solicitat să aplicăm prevederile legale având în vedere că studiile efectuate de el (Eugen Tiberiu Popescu, n.r.) în Canada nu au fost făcute la o instituţie care are studii recunoscute de statul român şi nici de statul canadian. Ceva terapii tradiţionale… El a primit o diplomă în kinetoterapie. Noi nu aveam dreptul să-i recunoaştem atunci creditele probabil, am constatat acest lucru şi ca atare aplicăm legea. Este un articol din lege care spune că rectorul poate anula o diplomă obţinută în astfel de situaţii, dar cu aprobarea Senatului. Am trimis către Senat încă de joi (27 iunie a.c.) materialele să solicit să aprobe anularea diplomei. Preşedintele Senatului nu a pus pe ordinea de zi materialul, dar a trimis o adresă către Senat în care a invocat conflictul de interese”, a declarat joi, pentru AGERPRES, rectorul Bungău.

Curilă le-a cerut, marţi, colegilor din Senat să aprobe prin vot o adresă semnată chiar de el şi destinată rectorului, prin care afirma că se află în conflict de interese. Supărat că nu s-a aprobat cererea, Curilă a spus că va demisiona, fapt ce s-a produs în ziua de miercuri.

În adresa trimisă rectorului, Curilă motivează că în luna aprilie a fost vizitat la Universitate chiar de Eugen Popescu, care i-a expus punctul său de vedere privind studiile efectuate, activitatea sa şi problemele grave de sănătate pe care le are.

În opinia rectorului, demisia lui Curilă este „un act copilăresc” şi pentru situaţii de incompatibilitate nu trebuie dată o hotărâre de Senat în acest sens.

„Când se supune ceva la vot, poţi să te abţii, se notează în procesul verbal. Pentru că sunt în conflict de interese, frate-meu, soră-mea etc, dar nu trebuie hotărâre de Senat ca să fie cineva declarat în conflict de interese. S-a supărat ca un copil. Oricum îi mulţumim pentru toate lucrurile bine făcute în timpul mandatelor sale”, a precizat Bungău.

Potrivit rectorului, într-o şedinţă viitoare a Senatului universităţii din Oradea va fi pusă pe ordinea de zi şi hotărârea prin care Eugen Popescu ar rămâne fără diploma de licenţă. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Primăriile din județul Botoșani care stau mereu cu mâna întinsă la Guvern. De ce este nevoie de o reformă administrativă

Publicat

index 8 1000x600.webp.webp

Publicitate

Zeci de primării de comună din județul Botoșani sunt total dependente de sumele primite de la Guvern, din fondurile de rezervă, fiind incapabile să acopere, din veniturile proprii, plata salariilor și a facturilor la utilități, scrie ADEVĂRULi.

Potrivit statisticilor, la nivel național, mai bine de două treimi din primăriile de comună din România nu reușesc să achite nici măcar salariile angajaților sau să achite facturile din fonduri proprii, riscând falimentul. An de an, sunt la mâna Guvernului, care le dă banii fără de care nu ar supraviețui.

Majoritatea comunelor aflate în asemenea situație sunt localități cu populație săracă, puțină,…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Primăria Mihai Eminescu: Aducem la cunoștința locuitorilor obligația de a asigura buna gospodărire și de a păstra curățenia

Publicat

primaria eminescu 1000x600.jpg

Publicitate

  1. Primaria Comunei Mihai Eminescu va aduce la cunostinta ca, in conformitate cu prevederile Ordinul Prefectului Judetului Botosani nr. 200/19.03.2024 si  ale HCL -ului nr. 49/26.03.2024 luna APRILIE ESTE STABILITA LUNA CURATIENIEI PE INTREG TERITORIUL JUDETULUI BOTOSANI

aducem la cunostinta locuitorilor comunei ca au obligatia permanenta de a asigura buna gospodarire si de a pastra curatenia.

Potrivit Ordinului Prefectului Cetatenii au indatorirea  de a asigura intretinerea si curatenia locuintelor proprii si a anexelor gospodaresti, a curtilor si imprejmuirilor acestora, respectand masurile stabilite de catre Primaria Comunei Mihai Eminescu  pentru asigurarea igienei…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

„Invitatul Zilei” la Botoșani24.ro: Prof. dr. Daniel Botezatu, candidat independent CL Botoșani

Publicat

botezatu 1 1000x600.jpg

Publicitate

„Invitatul Zilei” la Interviurile Botoșani24.ro a fost astăzi Daniel Botezatu, profesor doctor în istorie, candidat independent la Consiliul Local Botoșani.
Fost liberal și unul dintre cei mai cunoscuți profesori de istorie de la Botoșani, Daniel Botezatu a decis să candideze din poziția de independent la Consiliul Local Botoșani, iar astăzi a vorbit despre ideile sale și despre șansa de a deveni consilier local din această poziție. Un interviu realizat în studioul on-line al publicației Botoșani24.ro de editorul șef Tudor Carare.

Urmăriți Botosani24.ro și…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO: Acțiune comună a „Cutezătorilor” din Botoșani și „Cercetașilor” din Italia, filiala „Vulturii” din Veneția, la Ștefănești

Publicat

img 8294 1000x600.jpg

Publicitate

Pe 21 aprilie, Organizaţia Naţiunilor Unite aniversează anual „Ziua Mondială a Creativităţii şi Inovaţiei.” Cu acest prilej, la Muzeul „Ștefan Luchian” au avut loc o serie de activități desfășurate în parteneriat cu Cercetașii României, filiala „Cutezătorii” din Botoșani, și Cercetașii din Italia, filiala „Vulturii” din Veneția.

Pe lângă vizitarea muzeului, s-a desfășurat și un atelier de pedagogie muzeală, unde participanții au pictat și desenat, punându-și astfel în valoare creativitatea.

Publicitate

 


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe