Connect with us

EVENIMENT

BIHOR: Explozie urmată de incendiu, la o secţie de încărcare butelii, în Ştei. A fost activat planul roşu de intervenţie

Publicat

O explozie urmată de incendiu a avut loc luni seară la o secţie de încărcare butelii din localitatea Ştei, fiind activat planul roşu de intervenţie, a anunţat purtătorul de cuvânt al ISU Bihor, Camelia Roşca. Potrivit IGSU, şapte dintre cei 10 salariaţi aflaţi în tura de serviciu prezintă arsuri.

Patru dintre cele şapte victime au arsuri ale căilor aeriene, sunt în stare de conştienţă şi, preventiv, vor fi intubate.

Celelalte trei persoane au suferit arsuri de gradele I şi II pe faţă şi mâini şi sunt asistate medical la locul evenimentului, a precizat IGSU.

Pentru eficientizarea misiunii de răspuns, la nivelul judeţului a fost activat planul roşu de intervenţie, care presupune suplimentarea resurselor medicale la faţa locului.

pompieri cod rosu

Salvatorii intervin cu 5 ambulanţe SMURD şi o autospecială de transport victime multiple. În sprijinul militarilor, la locul intervenţiei s-au deplasat şi două echipaje ale serviciului judeţean de ambulanţă.

Potrivit IGSU, şapte dintre cei 10 salariaţi aflaţi în tura de serviciu prezintă arsuri.

UPDATE: Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Crişana” al judeţului Bihor, explozia urmată de un incendiu a fost anunţat luni seara, în jurul orei 22.20. Acestea s-au produs la o hală din cadrul unei staţii de îmbuteliere gaz din localitatea Ştei. Marţi dimineaţa, la ora 7.00, cei șapte bărbați răniți, cu vârste cuprinse între 22 și 53 de ani se aflau la Spitalul Clinic Județean Oradea.

“Pentru gestionarea evenimentului, la faţa locului s-au deplasat  de urgenţă trei echipaje de pompieri militari cu două autospeciale de stingere şi o ambulanţă tip B2, din cadrul Staţiei de Pompieri Ştei, un echipaj de pompieri militari cadrul Secţiei Beiuş şi un echipaj din cadrul Detaşamentului 2 de Pompieri Oradea cu autospeciala de primă cercetare şi evaluare chimică, biologică, radiologică şi nucleară (CBRN).

După efectuarea recunoaşterii, pompierii militari au constatat că la faţa locului se aflau 10 angajaţi, şapte dintre aceştia fiind răniţi.

Pentru salvarea victimelor şi gestionarea cât mai eficientă şi operativă a evenimentului, la ora 22.35, a fost activat Planul Roşu de Intervenţie, fiind mobilizate forţe şi mijloace de intervenţie din întreg judeţul: un efectiv de 43 de pompieri militari, 2 medici, 3 asistenţi medicali şi 2 ambulanţieri care au intervenit cu 3 autospeciale de lucru cu apă şi spumă, o autospecială CBRN, două autospeciale de transport personal şi victime multiple, din care una din cadrul ISU Hunedoara, 3 autospeciale de primă intervenţie şi comandă, 7 ambulanţe SMURD (6 de tip B2 şi o ambulanţă de terapie intensivă mobilă) şi 2 ambulanţe ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean.

Echipajele medicale au procedat la evaluarea de specialitate a victimelor şi la acordarea îngrijirilor necesare: patru victime aflate în stare gravă, au suferit arsuri la nivelul căilor aeriene, impunându-se intubarea acestora, iar alte trei prezentau arsuri la nivelul mâinilor şi al feţei.

Toate cele şapte persoane rănite au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean Oradea.

Incendiul a fost lichidat în jurul orei 22.50, cauza probabilă şi împrejurările determinante ale evenimentului urmând a fi stabilite după efectuarea cercetărilor de specialitate”, transmite ISU.

pompieri

Potrivit sursei citate, marţi dimineaţa, la ora 7.00, cei șapte bărbați răniți, cu vârste cuprinse între 22 și 53 de ani se aflau la Spitalul Clinic Județean Oradea. „Două din cele trei victime care au suferit arsuri la nivelul membrelor superioare și al feței erau internate, cea de-a treia se afla sub supraveghere medicală în Unitatea de Primiri Urgențe, iar cei patru bărbați aflați în stare gravă se aflau la secția de Terapie Intensivă, starea lor fiind staționară”.

(AGERPRES; ISU Bihor)

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

FOTO. Weekend dedicat experiențelor SENZORIALE, la Iulius Mall Cluj: Street Food Picnic și Festivalul ARGO

Publicat

04 1 e1714137327306.png

Ești pregătit pentru un weekend plin de experiențe senzoriale în Iulius Parc? În acest final de săptămână, food-truck-urile de la Street FOOD Picnic – ediția de primăvară, te așteaptă cu o varietate de sortimente internaționale savuroase, iar lineup-ul vibrant de DJ te invită la dans și multă distracție. Tot în Iulius Parc vei descoperi și o lume a experimentelor captivante în cadrul Argo Fest, eveniment științific dedicat pentru întreaga familie.

argoargo

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO Transapuseana: A fost recepționat lotul I al celui mai spectaculos drum din Alba. O nouă destinație de vară în județ

Publicat

foto transapuseana: a fost recepționat lotul i al celui mai

FOTO Transapuseana: Vicepreședintele Consiliului Judeațean Alba, Marius Hațegan, a anunțat vineri că instituția a recepționat lucrările la lotul I al unuia dintre cele mai frumoase drumuri din țară. Este vorba despre Transapuseana sau Transalpina de Apuseni. Lotul II va fi recepționat în august. 

Drumul străbate pe de o parte una dintre cele mai frumoase regiuni din țară, cu păduri vechi, neumblate și cu puncte de belvedere aflate pe creasta muntelui, dar totodată și una…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FCU Craiova 1948 – „U” Cluj. „Șepcile roșii” LUPTĂ pentru a obține primul loc în play-out

Publicat

438081789 1072291041018304 1759389965002682957 n e1714144230971.jpg

FCU Craiova 1948 și FC Universitatea Cluj se vor întâlni sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 17:30 pe Stadionul „Ion Oblemenco” din Craiova unde vor disputa partida din etapa cu numărul șapte a play-out-ului Superligii, deplasare în urma căreia „U” Cluj trebuie să obțină victoria pentru a deveni lider în play-out.

FC Universitatea Cluj vine după o victorie obținută pe teren propriu împotriva echipei Poli Iași, victorie care a îndepărtat-o la opt puncte de…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Sâmbăta lui Lazăr sau Moșii de Florii, marea sărbătoare care precede Floriile. Tradiții, obiceiuri și semnificații

Publicat

calendar ortodox: 6 octombrie, apostolul toma, patronul arhitecților. de unde

Sâmbăta lui Lazăr sau Moșii de Florii, este o sărbătoare creștină ortodoxă care precede Floriile și Săptămâna Mare sau Săptămâna Patimilor (Săptămâna Sfântă).

Această sărbătoare cade în fiecare an în sâmbăta dinaintea Duminicii Floriilor și este celebrată pentru a comemora evenimentul biblic al învierii lui Lazăr din Betania de către Isus Hristos, așa cum este relatat în Evanghelia după Ioan (Ioan 11:1-45).

Învierea lui Lazăr

Potrivit Bibliei,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe