Connect with us

EVENIMENT

Bilanț IGSU pe litoral: Aproape 2.500 de persoane asistate medical. Douăzeci de persoane au murit înecate

Publicat

ambulanta 5 e1608302177417.jpeg
fotografie cu caracter ilustrativ

Aproape 2.500 de persoane au fost asistate medical de echipajele IGSU aflate în sezonul estival pe litoral. 20 de persoane s-au înecat în mare, Dunăre sau lacurile din zonă.

Potrivit IGSU, din 30 iunie până în 5 septembrie, peste 250 de pompieri au fost la datorie, zilnic, în staţiunile de pe litoral.

În cele două luni 2.471 persoane aflate în dificultate au fost asistate medical, din care 728 la corturile amplasate pe plajă, 1.740 de echipajele care au încadrat ambulanțele SMURD aflate în punctele de prim-ajutor și alte trei persoane de pompierii din punctele temporare de stingere.

Cele mai multe persoane asistate medical s-au adresat echipajelor din stațiunea Costinești – 474, urmată de Eforie Nord – 452, Vama Veche – 371, Saturn – 343, Mamaia – 321, Năvodari – 292, Techirghiol – 189 persoane asistate medical și Corbu – 27.

Salvatorii care au încadrat șenilatele existente pe litoral au desfășurat 86 misiuni destinate transportului persoanelor cu diferite afecțiuni medicale în punctele de prim ajutor de pe plaje sau la ambulanțe, în vederea preluării și transportării acestora către unitățile spitalicești.

Bilanț IGSU pe litoral:  Angajații IGSU au salvat din mediul acvatic 11 persoane

De asemenea, angajații IGSU au salvat din mediul acvatic 11 persoane, în timp 20 de persoane și-au pierdut viața în mare, Dunăre sau pe lacurile din zonă.

Totodată, pompierii din cele 11 puncte temporare de stingere au acționat pentru lichidarea a 167 incendii.

De luni, pe litoral rămân operaționale, până la data de 31 octombrie, două puncte de salvare acvatică – Mangalia și Portul Tomis, precum și un punct temporar de stingere – la Ciocârlia.

(sursa: Mediafax)

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Admitere la școala de agenți de poliție 2024: înscrieri până în 14 mai. Acte necesare, calendar probe, condiții pentru candidați

Publicat

admitere la școala de agenți de poliție 2024: înscrieri până

Admitere la școala de agenți de poliție 2024: Până în 14 mai, candidații care doresc să devină agenți de poliție pot transmite cereri de înscriere. Sunt disponibile 1880 de locuri la cele trei școli postliceale.

Admiterea se organizează în perioada aprilie – iulie. Cererile de înscriere se trimit la inspectoratele de poliție județene, în funcție de domiciliu.

Înscrierile se fac doar electronic (cerere de înscriere trimisă prin e-mail la IPJ, compartiment resurse umane)…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică de la Galda de Jos va fi modernizat. Valoarea lucrărilor

Publicat

foto: centrul de recuperare și reabilitare neuropsihiatrică de la galda

Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică (CRRN) din Galda de Jos va fi modernizat și transformat în Centru de Abilitare și Reabilitare (CABR). Investiția de peste 15,6 milioane de lei vizează, printre altele, scăderea consumului anual de energie convențională, utilizarea energiei din surse regenerabile, asigurarea serviciilor de calitate în condiții de siguranță și creșterea gradului de confort a persoanelor adulte cu dizabilități instituționalizate. 

Direcția…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Echipa de la Liceul de Informatică din Cluj, premiul I la etapa județeană a Maratonului pentru Educație Antreprenorială

Publicat

locul 1.jpeg

Echipa de la Liceul de Informatică ,,Tiberiu Popoviciu” din Cluj-Napoca a câștigat premiul I, de 3.000 de lei, la etapa județeană a Maratonului pentru Educație Antreprenorială.

Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) Sucursala Cluj a organizat în premieră semifinala județeană „Maratonul pentru Educație Antreprenorială” – ediția a II a, competiție de planuri de afaceri.

Competiția este parte a programului național omonim adresat…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Dosarul Mineriadei: fostul premier Petre Roman și fostul vicepremier Gelu-Voican Voiculescu, puși sub acuzare

Publicat

dosarul mineriadei: fostul premier petre roman și fostul vicepremier gelu voican

Dosarul Mineriadei. Fostul premier Petre Roman și fostul vicepremier Gelu-Voican Voiculescu au fost puși sub acuzare de procurorii militari în dosarul „Mineriada din 13-15 iunie 1990”, pentru săvârşirea de infracţiuni contra umanităţii.

De asemenea, au fost puşi sub acuzare fostul director al SRI Virgil Măgureanu, Adrian Sârbu, Miron Cozma, gl.(r) Vasile Dobrinoiu (fost comandant al Şcolii Militare Superioare de Ofiţeri a Ministerului de Interne) şi gl.(r) Peter Petre (fost…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe