Connect with us

EVENIMENT

Bilanț provizoriu: 14.088 de cazuri noi de COVID și 22 de decese, în ultimele 24 de ore

Publicat

Duminică, 22 ianuarie 2022, au fost înregistrate 14.088 de cazuri COVID în ultimele 24 de ore, potrivit datelor transmise duminică, 23 ianuarie, de Grupul de Comunicare Strategică.

În același interval au fost raportate 22 decese (față de 48 decese, raportate cu o zi în urmă).

Comparativ, sâmbătă erau înregistrate 19.371 cazuri în 24 de ore.

Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 23 ianuarie 2022, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 14.088 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 22 decese. Nu au fost raportate decese anterioare.

 

Citește Romania24.ro pe Google News

Urmărește știrile romania24.ro pe Google News


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

EVENIMENT

Incident într-o localitate din Argeș. Un bărbat a fost grav rănit după ce a căzut de pe o schelă

Publicat

ambulanta general (2)
Arhivă foto

Un incident grav a avut loc, joi după-amiază în localitatea Moșoaia, județul Argeș. Un bărbat a suferit mai multe leziuni după ce a căzut de pe o schelă.

Potrivit ISU Argeș, un bărbat a căzut de pe o schelă în localitatea Moșoaia (Smeura).

Nu a rămas încarcerat, dar a suferit mai multe leziuni grave.

Din primele date, victimă ar fi căzut de la aproximativ 5 metri

La fața locului au intervenit pompierii cu un echipaj de descarcerare, alături de un echipaj al SAJ.

Stire in actualizare

Citește mai departe

EVENIMENT

Incendiu violent de vegetație uscată în Parcul Natural Văcărești

Publicat

pompieri general 1000x600
Arhivă foto

Un incendiu violent de vegetație uscată a izbucnit, joi după-amiază, în Parcul Natural Văcărești din Capitală.

Potrivit ISU București-Ilfov, pompierii au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la vegetația din Parcul Natural Văcărești.

UPDATE: Inspectoratul pentru Situații de Urgență București Ilfov a anunțat că incendiul a fost stins, în jurul orei 17.20.

Din primele date, suprafața afectate este de 4000 metri pătrați.

Zona de manifestare este la aproximativ 500-700 m distanță față de Splaiul Unirii.

Incendiul a fost localizat.

La fața locului au acționat patru autospeciale de stingere.

Stire in actualizare

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Două instituții ale Primăriei Capitalei, amendate cu 100.000 de lei de comisarii Gărzii Naționale de Mediu

Publicat

control garda de mediu nou

Comisarii Gărzii Naţionale de Mediu (GNM) au amendat, joi, Administraţia Lacuri Parcuri şi Agrement Bucureşti (ALPAB) şi Compania Municipală Parcuri şi Grădini Bucureşti S.A (CMPGB) cu câte 50.000 de lei, pentru depozitarea neconformă a deşeurilor, potrivit unei postări pe pagina de Facebook a GNM.

Deşeurile erau depozitate într-unul dintre punctele de lucru ale administraţiei, respectiv pe un amplasament situat în Parcul Regele Mihai I, fostul Parc Herăstrău.

Celor două instituţii li s-a interzis depozitarea deşeurilor de orice fel pe spaţiul verde şi li s-a impus salubrizarea de urgenţă a amplasamentelor, subliniază reprezentanţii Gărzii de Mediu.

„Ca urmare a sesizărilor înregistrate, Comisariatul Municipiului Bucureşti al GNM a efectuat un control la unul din punctele de lucru ale ALPAB şi la CMPGB, pe amplasamentul situat în Parcul Regele Mihai I, în zona serelor din Parcul Herăstrău Vechi.

Două instituții ale Primăriei Capitalei, amendate cu 100.000 de lei de comisarii Gărzii Naționale de Mediu: Ce nereguli s-au găsit

Pe ambele amplasamente au fost identificate, pe suprafeţe întinse, depozitări semnificative de deşeuri municipale amestecate, în saci din plastic negri, abandonate, deşeuri menajere amestecate cu deşeuri reciclabile din hartie-carton, plastic şi ambalaje metalice, precum şi deşeuri vegetale sau resturi provenite din construcţii. O parte erau direct pe sol, iar o altă parte se aflau pe platforme betonate, iar depozitele măsurau între doi şi trei metri înălţime”, se arată în postarea citată.

În urma controalelor au fost impuse o serie de măsuri. Astfel, deşeurile colectate din parcurile cuprinse în aria de administrare, destinate colectării separate, tratării/depozitării temporare vor fi depozitate/ stocate exclusiv în spaţii autorizate, amenajate corespunzător, împrejmuite şi securizate, prevăzute cu platformă betonată, dotată cu rigole de colectare a eventualelor scurgeri de lichide.

De asemenea, sunt interzise depozitările de deşeuri de orice fel, pe spaţiul verde iar eliminarea/tratatarea deşeurilor de orice fel se va face numai cu societăţi autorizate din punctul de vedere al protecţiei mediului.

Două instituții ale Primăriei Capitalei, amendate cu 100.000 de lei de comisarii Gărzii Naționale de Mediu: Cum trebuie să se realizeze gestionarea deșeurilor

Gestionarea deşeurilor trebuie să se realizeze fără a pune în pericol sănătatea umană şi fără a dăuna mediului, în special fără a genera riscuri pentru aer, apă, sol, faună şi floră, fără a crea disconfort din cauza zgomotului sau a mirosurilor, fără a afecta negativ peisajul sau zonele de interes special, conform OUG 92/2021. Totodată, trebuie salubrizate amplasamentele afectate de abandonările de deşeuri.

„Pe amplasamente s-au constatat scurgeri de levigat şi disconfort olfactiv generate de depozitările de deşeuri municipale amestecate abandonate. În ambele situaţii a fost aplicată câte o amendă contravenţională în valoare de 50.000 de lei conform O.U.G. 92/2021 şi o sancţiune contravenţională complementară constând în ridicarea deşeurilor depozitate în alte zone decât cele autorizate, curăţarea terenului, precum şi eliminarea acestora conform legislaţiei de mediu în vigoare”, a precizat Marioara Artemis Gătej, comisar general al GNM. Agerpres

sursa foto: Facebook / Garda Naţională de Mediu

Citește mai departe

EVENIMENT

Doi ofițeri de poliție din Brașov, cercetați de procurorii DNA într-un dosar de scurgeri de informaţii

Publicat

dna

Doi ofiţeri de poliţie din Braşov sunt cercetaţi de procurorii anticorupţie în dosarul de scurgeri de informaţii în care, miercuri, au fost efectuate mai multe percheziţii, unul dintre aceştia, şef al unui birou din cadrul Brigăzii de Operaţiuni Speciale Braşov, fiind reţinut, miercuri, pentru 24 de ore, a precizat DNA, într-un comunicat de presă.

Dorin Rotaru, şef de Birou în cadrul Brigăzii de Operaţiuni Speciale Braşov, este bănuit de folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii (două fapte), compromiterea intereselor justiţiei, instigare la fals intelectual şi favorizarea făptuitorului, iar Bianca Elena Dîmbu, ofiţer în cadrul aceluiaşi Birou, este cercetată pentru comiterea infracţiunii de fals intelectual.

Doi ofițeri de poliție din Brașov, cercetați de procurorii DNA într-un dosar de scurgeri de informaţii: Ce spun anchetatorii

Conform anchetatorilor, în perioada aprilie – mai 2020, Dorin Rotaru, în calitatea sa profesională, ar fi divulgat unei persoane informaţii nedestinate publicităţii, din două dosare penale (din care unul era al DNA), în care era delegat să desfăşoare diverse activităţi.

„Concret, acesta i-ar fi transmis în două rânduri persoanei respective că este vizată de măsuri de supraveghere tehnică şi că va face obiectul unor mandate de percheziţie domiciliară.

În perioada 18 martie – 9 aprilie 2022, inculpatul Rotaru Dorin, în aceeaşi calitate, l-ar fi anunţat pe un om de afaceri despre faptul că procurorii continuă cercetările într-o cauză penală care ar avea ca obiect infracţiuni de corupţie săvârşite de un agent din cadrul Poliţiei Rutiere Braşov şi că în viitor este posibil ca cercetările să fie extinse şi asupra omului de afaceri”, a precizat DNA.

Conform sursei citate, Rotaru ar fi determinat-o pe subalterna sa, Elena Dîmbu, să nu precizeze într-un document care urma să fie ataşat la dosarul de urmărire penală aspecte relevante în administrarea probatoriului.

Ofiţerul de poliţie reţinut este prezentat, în cursul zilei de joi, Tribunalului Braşov cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Agerpres

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate