Connect with us

EVENIMENT

Bilanț PROVIZORIU coronavirus: 1.673 cazuri noi și 206 decese

Publicat

laborator text covid coronavirus pixabay

Conform datelor existente vineri dimineață la CNCCI, în intervalul de 24 de ore au fost înregistrate 1.673 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2.

De asemenea, au fost raportate 206 decese dintre care 23 anterioare.

Informațiile vor fi detaliate în buletinul informativ de la ora 13.00.

Citește Romania24.ro pe Google News


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


EVENIMENT

Cutremur cu magnitudinea 4,5 în Vrancea

Publicat

cutremur

Un cutremur cu magnitudinea 4,5 s-a produs duminică în Vrancea.

Potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, duminic, la ora 15:43:12 (ora României), s-a produs în zona seismică Vrancea un cutremur mediu cu magnitudinea 4.5, la adâncimea de 145.813 kilometri.

Cutremurul s-a produs la 63km E de Brașov, 94km SV de Bacău, 98km N de Ploiești, 134km V de Galați, 137km NV de Brăila, 153km N de București, 159km NE de Pitești, 174km E de Sibiu, 178km SV de Iași și 218km N de Ruse.

Sursa: Mediafax

Citește mai departe

EVENIMENT

Impact violent între două autoturisme, pe DN 18, în județul Maramureș. Patru persoane rănite

Publicat

accident general nou 1

Un accident rutier a avut loc duminică dimineața, pe DN 18, pe raza localității Desești, județul Maramureș. Patru persoane au fost rănite după impactul dintre două autoturisme.

Potrivit ISU Maramureș, accidentul rutier a avut loc pe DN 18, în localitatatea Desești, au fost implicate două autoturisme din care a rezultat patru persoane rănite.

La fața locului s-au deplasat un echipaj EPA SMURD de la Detașamentul de pompieri Sighetu Marmatiei,un echipaj EPA SMURD de la Punctul de lucru Cavnic și un SAJ de la Sighetu Marmației.

Cele patru persoane au fost transportate la Spitalul Municipal Sighetu Marmatiei.

Polițiștii efectuează cercetări.

Citește Romania24.ro pe Google News

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Novak Djokovic expulzat din Australia

Publicat

djokovic

Novak Djokovic, expulzat din Australia, a luat avionul spre Dubai. Liderul mondial este aşteptat ca un erou în Serbia, spune preşedintele ţării. În Australia, riscă o interdicţie de 3 ani de intrare în ţară.

Novak Djokovic a fost expulzat din Australia, după sentinţa care i-a respins recursul. După ce a apărut vestea despre erorile din cererea de viză a lui Djokovic, Tribunalul Federal din Australia l-a expulzat pe tenismenul, care nu era vaccinat împotriva COVID. El nu va juca la Australian Open, turneu care începe luni.

Novak Djokovic a pierdut recursul şi a fost expulzat din ţară. Jucătorul de tenis a părăsit continentul cu un zbor care a decolat în jurul orei 13.30 în România (22.30, ora australiană) cu destinaţia Dubai. Numărul 1 mondial, în vârstă de 34 de ani, nu va putea, aşadar, să-şi apere titlul la Australian Open, primul dintre turneele de Mare Slam din sezonul 2022. La Melbourne, Djokovic s-a încoronat de 9 ori campion

„Sunt extrem de dezamăgit de decizia instanţei care mi-a respins cererea, ceea ce înseamnă că nu pot rămâne în Australia şi nu pot participa la Australian Open. Acum, îmi voi face ceva timp să mă odihnesc şi să-mi revin înainte de a face alte comentarii. Respect hotărârea Curţii şi voi coopera cu autorităţile competente în legătură cu plecarea mea din ţară”, a spus „Nole”, după aflarea deciziei.

Tatăl său, Srdjan, a folosit, în schimb, alt ton, într-o postare pe Instagram: „Încercarea de asasinare a celui mai bun sportiv din lume a luat sfârşit, 50 de gloanţe în pieptul lui Novak”.

„O decizie luată din motive de sănătate şi de siguranţă, în interesul public al australienilor. S-a decis să ne menţinem graniţele puternice şi să protejăm populaţia”, a declarat prim-ministrul australian Scott Morrison.

Lui i s-a alăturat ministrul Imigrării, Alex Hawke: „Decizia Curţii o confirmă pe a mea. Politicile puternice de protecţie a frontierelor din Australia ne-au ţinut în siguranţă în timpul pandemiei. Australienii au făcut mari sacrificii pentru a ajunge la acest punct, iar guvernul este ferm angajat să protejeze această poziţie”.

Pentru preşedintele sârb Aleksandar Vucic, Novak Djokovic se poate întoarce în ţara sa cu capul sus. Vucic a spus că a vorbit cu tenismenul şi i-a spus că toată lumea îl aşteaptă în Serbia:

„Cei care cred că au afirmat principii au arătat că nu au principii. Au maltratat un tenismen timp de 10 zile şi apoi au luat o decizie pe care o cunoşteau din prima zi. Autorităţile australiene pur şi simplu mint. Ei spun că mai puţin de 50% dintre oamenii din Serbia sunt vaccinaţi, în timp ce procentul este de 58%, mai mult decât multe alte ţări europene”.

ATP a vorbit despre o sentinţă care „marchează sfârşitul unei serii de evenimente profund deplorabile”. Asociaţia jucătorilor profesionişti într-un comunicat recunoaşte că „deciziile autorităţilor judiciare privind sănătatea publică trebuie respectate” şi subliniază că „absenţa lui Djokovic de la Australian Open este o înfrângere pentru joc. Ştim cât de agitate au fost ultimele zile pentru Novak şi cât de mult şi-a dorit să-şi apere titlul la Melbourne. Îi dorim numai bine şi aşteptăm cu nerăbdare să-l revedem pe teren curând. ATP continuă să recomande cu tărie vaccinarea tuturor jucătorilor”.

Sentinţa a sosit la ora 8.45 românească (17.45 în Australia) duminică, 16 ianuarie, de la Tribunalul Federal Australian. Într-o decizie unanimă, judecătorii James Allsop, Anthony Besanko şi David O’Callaghan au respins recursul lui Djokovic. Avocaţii sârbului nu au depus un nou recurs, iar „Nole” va trebui să plătească şi cheltuielile de judecată.

Sursa: Mediafax

Citește mai departe

EVENIMENT

Debitul Dunării va ajunge la 4.900 mc/s la finalul săptămânii viitoare

Publicat

Debitul Dunării la intrarea în ţară, secţiunea Baziaş, va fi în scădere pe parcursul săptămânii viitoare, dar se va menţine peste media multianuală a lunii ianuarie, situată la 4.950 metri cubi/secundă (mc/s), exceptând sâmbătă, 22 ianuarie, ultima zi a intervalului de prognoză, când va ajunge la 4.900 mc/s, arată datele publicate de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA).

Potrivit hidrologilor, în aval de Porţile de Fier debitele fluviului Dunărea vor fi în scădere.

Prognoza de medie durată pe râuri arată că, în intervalul 16 ianuarie, ora 7:00 – 22 ianuarie, ora 7:00, debitele vor fi în scădere, exceptând râurile din zonele de deal şi câmpie din Muntenia, Moldova şi pe cele din Dobrogea unde vor fi în general staţionare.

Formaţiunile de gheaţă (gheaţă la maluri, năboi, pod de gheaţă) existente pe majoritatea râurilor, se vor menţine fără modificări importante în prima parte a intervalului pe râurile din vestul, sud-vestul şi sudul ţării şi vor fi în uşoară intensificare pe cele din nordul şi centrul ţării, iar în partea a doua a intervalului vor fi în intensificare şi extindere, predominând podurile de gheaţă pe râurile mici din Moldova. AGERPRES

Citește Romania24.ro pe Google News

Citește mai departe