Connect with us

EVENIMENT

Bilanț provizoriu coronavirus: 1.958 de cazuri și 115 decese, în ultimele 24 de ore

Publicat

În ultimele 24 de ore, potrivit datelor transmise vineri, 26 noiembrie, de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate 1.958 cazuri COVID și 115 decese.

Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 26 noiembrie 2021, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 1.958 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2.

De asemenea, au fost raportate 160 de decese dintre care 45 anterioare.

Vom detalia datele în buletinul informativ de la ora 13.00.


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


EVENIMENT

A avut zile! Cum a fost salvată o femeie de pompierii botoșăneni dintr-o fântână adâncă

Publicat

O femeie, în vârstă de 54 ani, a fost salvată de pompierii botoșăneni dintr-o fântână adâncă de peste 25 de metri.

S-a întâmplat în această dimineață, în satul Barsanesti, comuna Durnești.

Alarma a fost dată de soțul ei care a auzit strigătele de ajutor. La fața locului au ajuns pompierii din cadrul Gărzilor de Intervenție Trușești și Ștefănești, cu accesorii specifice. Unul dintre pompieri a coborât în fântână și, ajutat de colegi, a reușit să o aducă pe femeie la suprafață.

Aceasta a fost găsită în apă până la piept, fiind în șoc hipotermic.

Femeia a fost preluată de echipajul Serviciului Județean de Ambulanță aflat la fața locului.

În întâmpinare, a fost trimis și echipajul de terapie intensiva mobila SMURD, care, în aceste momente, este în drum spre spital.

Intervenția a fost una dificilă având în vedere adâncimea fântânii, dar și diametrul de cca. 80 cm.

Poliția va cerceta împrejurările în care s-a produs evenimentul.

Citește Romania24.ro pe Google News

Citește mai departe

EVENIMENT

Mesajul Familiei Regale de Ziua Națională: La mulți ani tuturor românilor!

Publicat

tren regal familia regala 1

Într-un mesaj postat pe pagina de facebook, Familia Regală a României a anunțat că nu poate efectua călătoria tradițională cu Trenul Regal, de 1 Decembrie, în orașele țării.

În schimb, Familia Regală a postat un clip video în care rememorează in imagini prezenţa fiecărei generaţii a Familiei Regale în trenul regal.

 

Familia Regală transmite și un mesaj adresat tuturor românilor cu ocazia Zilei de 1 Decembrie:

 ”În împrejurările actuale, Familia Regală nu poate efectua călătoria tradițională cu Trenul Regal, de 1 Decembrie, în orașele țării.
margareta de ziua nationala

margareta de ziua nationala

Călătoria aduce, în fiecare an, omagiu Regelui Ferdinand Întregitorul și Reginei Maria, în amintirea zilei Marii Uniri. Sperăm ca, anul viitor, cu ocazia Centenarului Încoronării de la Alba Iulia, Trenul Regal să fie din nou pe șine, parcurgând simbolic drumul Încoronării.
Călătoria cu Trenul Regal de astăzi, 1 Decembrie 2021, are loc virtual. Filmul rememorează prezența fiecărei generații a Familiei Regale în tren.
La mulți ani tuturor românilor!”, este mesajul publcat pe pagina de Facebook a Familiei Regale a României.
Citește mai departe

EVENIMENT

Se aglomerează pe Valea Prahovei. Rute alternative la DN 1 Brașov – București

Publicat

arhiva foto

Se aglomerează pe Valea Prahovei miercuri, 1 decembrie, în jurul amiezii. În unele zone se circulă în coloană, în zona stațiunilor montane.

Potrivit Centrului INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române, valorile de trafic au început să crească ușor pe Valea Prahovei. Se circulă pe alocuri în coloană între stațiunile Predeal și Azuga pe sensul Brașov către București al DN 1.

Traficul se desfășoară în condiții normale pe raza celorlalte stațiuni montane și pe raza localității Comarnic.

Rute alternative

Pentru evitarea aglomerației, care se poate crea pe această arteră importantă la orele după-amiezii, polițiștii recomandă conducătorilor auto să ia în considerarea folosirea și a rutelor alternative, respectiv:

– DN 1A Brașov – Cheia – Ploiești – A3 – București;

– DN 73 Râșnov – Câmpulung – Pitești – A1 – București;

– DN 73 Râșnov – Câmpulung – DN 72A – Târgoviște;

– DN 71 Sinaia – Târgoviște – București.

”Asigurați-vă că aveți autovehiculele echipate cu anvelope de iarnă, adaptați viteza la condițiile de trafic și de drum și nu vă angajați în efectuarea unor manevre riscante, cum sunt depășirile de coloane formate”, sunt sfătuiți conducătorii auto.

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO: Parada militară de Ziua Națională a României. Peste 1.500 de militari defilează în Piaţa Arcului de Triumf din Bucureşti

Publicat

parada miltara arcul de triumf

Aproximativ 1.500 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor vor putea fi urmăriţi, miercuri, începând cu ora 11,00, la Parada Militară Naţională, organizată cu ocazia Zilei României în Piaţa Arcului de Triumf din Bucureşti. Acestora li se alătură și militari străini, cu aproximativ 100 de mijloace tehnice,

La paradă participă preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Nicolae Ciucă.

Defilarea are loc pe şoseaua Pavel D. Kiseleff, pe segmentul cuprins între Piaţa Presei Libere şi Piaţa Victoriei.

În zona Arcului de Triumf este organizată o expoziţie de tehnică militară, care poate fi vizitată după încheierea ceremoniei oficiale, până la ora 14,00.

Acces fără certificat verde în afara zonelor oficiale

* Accesul persoanelor care doresc să asiste la ceremonia de Ziua Naţională a României se poate realiza fără a avea certificat verde, doar în afara zonelor oficiale delimitate de organizatori şi este permis cu asigurarea unei distanţe de minimum un metru între participanţi şi cu purtarea măştii de protecţie.

Potrivit Biroului de presă al Jandarmeriei Capitalei, participanţii pot veni în zona principală – pe şoseaua Pavel D. Kiseleff, segmentul cuprins între Piaţa Victoriei şi Piaţa Arcul de Triumf (pe ambele sensuri), cu acces dinspre Piaţa Victoriei sau dinspre Piaţa Charles de Gaulle (cu restricţii), pe bulevardul Mareşal Constantin Prezan, cu acces în şoseaua Pavel D. Kiseleff prin strada Maior Gheorghe Şonţu şi strada Uruguay, sau în zona secundară (cu restricţii) – dinspre Piaţa Presei Libere, pe şoseaua Pavel D. Kiseleff, cu acces prin Aleea Primo Nebiolo, către coloana organizată pentru defilare.

În zona oficială pot intra cel mult 400 de persoane, însă vaccinate sau care au trecut prin boală.

Ziua Națională la Alba Iulia

Ceremonia militară de la Alba Iuia are loc în zona bulevardului 1 Decembrie 1918 și participă aproximativ 550 de militari şi specialişti din cadrul Ministerului Apărării Naţionale şi Ministerului Afacerilor Interne, cu mijloace tehnice terestre şi aeronave militare.

sursa: Agerpres

Citește Romania24.ro pe Google News

 

Citește mai departe