Connect with us

ACTUALITATE

BISTRIŢA-NĂSĂUD: Investiţii de peste 50 de milioane euro, anunţate la Spitalul Judeţean de Urgenţă, în următorii ani

Publicat

spitalul judetean de urgenta bistrita

Echipa managerială a Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa şi conducerea Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud au anunţat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă comune, investiţii de peste 50 de milioane de euro care se doresc a fi realizate în următorii ani, pe lângă cele 32 milioane de euro investite începând cu anul 2012.

„În ultima perioadă, sunt 150 milioane lei – aproximativ 32 milioane euro – investiţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa şi Ambulatoriu. Trec bine de 10 milioane de euro proiectele care sunt în derulare şi care au, în momentul de faţă, finanţare. Dacă vorbim şi de noul bloc operator, vorbim de încă vreo 25 milioane de euro pe care îi avem în vedere ca investiţii în sistemul de sănătate pe termen scurt, adică în doi-trei ani. Sper să găsim resursele necesare”, a declarat preşedintele CJ Bistriţa-Năsăud, Radu Moldovan.

Tot Moldovan a fost cel care a anunţat intenţia construirii unui nou pavilion în curtea spitalului, cu fonduri guvernamentale şi judeţene, care să dezvolte specializările de cardiologie intervenţională, gastroenterologie intervenţională şi neurochirurgie.

„În urma discuţiilor cu mai mulţi medici şi cu managementul spitalului, avem un proiect extrem de important – l-aş putea numi, fără a folosi cuvinte mari, revoluţionar, cu un angajament de 12, 14, 16 milioane euro, încă nu avem exact calculele, le vom avea până la finalul lunii februarie. În curtea din spate a spitalului, ne dorim să construim un nou pavilion P+4 în care să funcţioneze o secţie nouă, de cardiologie intervenţională, să extindem secţia de neurochirurgie (…) cu sală de operaţii specială şi cu toate dotările necesare şi, de asemenea, o secţie de chirurgie intervenţională gastro”, a spus Radu Moldovan.

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa, Gabriel Lazany, a afirmat că visul său este ca elicopterul SMURD să aducă pacienţi la Bistriţa, nu să preia pacienţi pentru a-i transporta la clinici de specialitate din alte judeţe, cum se întâmplă în prezent.

„După toate dezvoltările pe care o să le facem şi cu echipa medicală, pe care o să o facem şi mai performantă, am şi eu un vis: să vină elicopterul cu un pacient, nu numai să plece. Dacă reuşim să facem partea de cardiologie intervenţională şi de gastroenterologie intervenţională şi să extindem partea de neurochirurgie, sunt sigur că vom ajunge la această performanţă”, a declarat Lazany.

La conferinţa de presă de marţi au fost invitaţi şi câţiva dintre cei 29 de medici care s-au angajat la Bistriţa începând cu anul trecut.

Potrivit managerului spitalului, în prezent numărul medicilor angajaţi este de 163, iar singura secţie care ar mai avea nevoie de medici este Unitatea de Primire Urgenţe. (AGERPRES)

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

„Bișnițar” din Piața mare din municipiul Botoșani, aspru amendat de polițiști după ce l-au prins cu țigări

Publicat

tigari.jpg

Sâmbătă, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani- Biroul de Ordine Publică, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, în Piața Centrală din municipiul Botoșani, au identificat un bărbat, de 46 de ani, din aceeași localitate, care avea asupra sa aproximativ 70 de pachete de țigarete, de diferite mărci, de proveniență Republica Moldova și Duty free, pentru care nu deținea documente legale.

 

Băarbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 20.000 de lei, iar țigaretele au fost supuse confiscării.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Ultimele articole pe…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Dosar penal pentru un tânăr de 21 de ani din Coțușca

Publicat

razie 4 1000x600.jpeg

Polițiștii din Darabani au oprit sâmbătă pentru control, pe drumul județean DJ 282, în comuna Coțușca, un autovehicul condus de un tânăr de 21 de ani, din aceeași localitate.

 

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că autovehiculul nu era înmatriculat sau înregistrat conform prevederilor legale. Motiv pentru care a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere a unui vehicul neînmatriculat.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO Botoșani: Primul Muzeu Multimedia, pregătit de deschidere

Publicat

fb img 1713595297022 1000x600.jpg

Primul Muzeu Multimedia din municipiul Botoșani își va primi oaspeții în curând.
Dedicat diversității culturale, muzeul a fost realizat în cadrul proiectului „Întoarcere la rădăcinile noastre comune”, implementat în cadrul Programului Comun România-Ucraina 2014-2020 și este amenajat în unul din beciurile din Centrul Istoric.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO: Bătaie de joc cu bani cheltuiți pe școli și grădinițe fără copii. În unele clădiri se mai fac praznice și cumetrii

Publicat

index 6 1000x600.webp.webp

Milioane de euro au aruncat pe apa sâmbetei autoritățile locale din România, din fonduri de la Banca Mondială sau guvernamentale, pentru școli fără elevi. Numai în județul Botoșani sunt cel puțin 22 de școli astfel finanțate și închise din lipsă de elevi, scrie ADEVĂRUL.

Scăderea populației, mai ales în mediul rural, este o problemă care afectează întreaga țară, dar mai ales comunele din nordul Moldovei, unde exodul accelerat al tinerilor a lăsat cătunele aproape goale. Îmbătrânirea populației și plecarea masivă în străinătate a localnicilor tineri lasă școlile fără elevi.

Conform datelor oficiale, în aproximativ 13 ani, populația școlară s-a redus cu peste 14.000 de elevi. În ciuda acestor realități tot mai evidente,…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe