Connect with us

ACTUALITATE

Blackjackul și lucrurile interesante despre acesta (P)

Publicat

blackjackul

Cazinourile sunt locuri care reușesc să adune jucători din toate categoriile sociale și de toate vârstele. Deși există mai multe jocuri și strategii de joc, Blackjack rămâne cel mai faimos și îndrăgit joc de cazinou din lume.

Blackjack, cunoscut și sub numele de 21, este unul dintre cele mai celebre și apreciate jocuri de noroc din lume. Se joacă atât în online cât și în cazinourile fizice.

Deși aparent este un joc simplu, cu reguli ușor de înțeles, blackjack este de fapt un joc complex, în cadrul căruia este implicată atât inteligența jucătorului cât și cea a dealer-ului.

Scopul jocului 21 este ca jucătorul să învingă dealerul. Ce trebuie să faci ca să câștigi în fața dealer-ului? Există mai multe variante prin care poți “bate” dealer-ul: să ai o valoare a mâinii mai mare decât valoarea mâinii sale; dealer-ul să aibă o mână care depășește valoarea 21; să tragi o mână de 21 pe primele două cărți, atunci când dealer-ul nu o face.

Dar, cum pierzi în fața dealer-ului? Valoarea mâinii tale trebuie să depășească valoarea 21 sau mâna dealer-ului trebuie să aibă o valoare
mai mare decât a ta la sfârșitul rundei.

Dacă până acum nu ai încercat niciodată să joci blackjack, poți face primul pas la oricare din cazinourile online din România. Unele dintre cele mai bune și variate oferte le găsești la Admiral, unde te poți bucura de promoții și oferte de tipul “bonus Admiral”, valabile atât pentru jucătorii noi cât și pentru cei existenți.

Pe scurt, aceasta este esența blackjack-ului. Din acest articol vei afla mai multe lucruri interesante despre jocul 21, care îți vor îmbogăți, cu siguranță, viziunea asupra jocului în sine și asupra oamenilor care îl joacă.

Blackjack-ul este cel mai bun joc din cazinouri

Aproape toți jucătorii experimentați susțin la unison că blackjack este cel mai bun joc de cazinou. Nu degeaba în Statele Unite ale Americii, 21 este cel mai popular joc de masă la orice cazinou.

Pentru a onora acest joc celebru, s-a creat un Blackjack Hall of Fame în San Diego, California, în interiorul Native American Barona Resort and Casino.

Dar iată de ce blackjack este cel mai bun joc:

Este ușor de înțeles și de jucat

Cu cât un joc de noroc este mai simplu de înțeles cu atât este mai apreciat de către jucători. În cazul blackjack-ului, regulile sunt foarte ușoare: dealer-ul îți distribuie două cărți, fiecare valorând suma de pe față, cu valetul, dama și regele valorând câte 10 puncte fiecare, iar așii 1 sau 11.

joc din cazinouri

Scopul jocului este să obții un total mai mare decât dealerul și să îți menții totalul la 21 sau mai puțin. Orice total de 22 sau mai mare este o mână necâștigătoare.

16 este cea mai proastă mână din blackjack, urmată îndeaproape de 15, ca a doua cea mai proastă mână.

Are unul dintre cele mai mici avantaje ale casei

Avantajul casei (suma pe care cazinoul se așteaptă să o câștige din fiecare pariu, exprimată ca procent) este mic în cazul jocului 21 în comparație cu alte jocuri de noroc.

Majoritatea jocurilor de cazinou au un avantaj al casei de aproape 5%, dar blackjack-ul are are un avantaj al casei între 0,5% și 1%. De exemplu, de fiecare dată când pariezi 100 de lei la blackjack, cazinoul se așteaptă să pierzi între 50 de bani și 1 leu.

Blackjack are strategii de joc

Strategia de bază este compararea fiecărui total posibil pe care l-ai putea avea cu fiecare carte posibilă de dealer și care este cea mai bună mișcare din punct de vedere matematic pe care să o faci în fiecare dintre aceste situații.

Există în librării și pe site-uri de cumpărături un ghid cu strategiile de bază din cadrul jocului de blackjack.

Număratul cărților nu este ilegal

Un alt lucru interesant despre blackjack este că se pot număra cărțile, acest lucru fiind perfect legal. Cazinourile vor să crezi că a număra cărțile înseamnă a trișa, dar aceasta e problema lor, atâta timp cât nu ești prins.

De exemplu, cazinourile din Atlantic City nu îți pot interzice să numeri cărțile.

strategii de joc

La începutul anilor '60, numărarea cărților era considerată o strategie de bază pentru blackjack. Matematicianul Edward O. Thorpe a scris chiar și o carte despre asta numită „Beat the Dealer”.

Jocul 21 a fost adus în America de francezi

Primele referințe despre jocul 21 au fost semnalate în jurul anului 1600, în literatura din Spania. Acest joc a ajuns în America odată cu apariția coloniștilor francezi, în secolul al XVIII-lea.

A câștigat rapid popularitate și a fost introdus în multe săli de jocuri de noroc deschise în New Orleans în 1820, an în care s-au și legalizat jocurile de noroc în SUA.

În acea perioadă, un dealer pe nume Eleanor Dumont și-a deschis propria sală de jocuri de noroc în Nevada, care se numea Vingt-et-Un.

Cât despre originea blackjack-ului, există două curente: fie a venit din cazinourile franceze în jurul anilor 1700 în timpul domniei lui Ludovic al XV-lea unde a fost numit Vingt-et-Un (douăzeci și unu în franceză), fie își are originea în Antichitate, când romanii îl jucau cu blocuri de lemn inscripționate cu numere.

Alte jocuri de cărți care ar fi putut determina dezvoltarea Vingt-et-Un sunt jocul spaniol Trente-Un, jocul italian Sette e Mezzo și jocul francez Quinze.

Un alt lucru interesant din istoria jocului 21, este faptul că Vingt-et-Un a fost un joc preferat de împăratul francez Napoleon Bonaparte. Chiar dacă în timpul domniei sale interzisese soldaților săi jocurile de cărți, în exilul său pe Insula Elba, Napoleon a devenit un maestru al jocului.

Concluzie

Blackjack este un joc distractiv, ușor de învățat, dar aproape imposibil de stăpânit. Strategiile de câștig te ajută într-o anumită măsură, dar niciodată vei avea jocul 21 la degetul mic.

Când joci pe mize mari, trebuie să iei decizii la secundă, un lucru greu de realizat mai ales dacă ești jucător începător. Soluția este să exersezi, să joci pe sume mici și să înveți mereu.

Blackjack este și va rămâne unul dintre cele mai faimoase și îndrăgite jocuri de cazinou din lume pentru că este distractiv și ușor de înțeles
regulile principale.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Ce poți face în acest sfârșit de săptămână la Cluj. TOP 9 evenimente la care merită să mergi

Publicat

1675495073 carnival gbeb963a09 640.jpg

E primul weekend din februarie. Dacă nu ai nimic plănuit, ești în Cluj și nu știi cum să ți-l petreci, ți-am pregătit o listă cu 9 evenimente cât mai diversificate, ca să le alegi pe cele mai potrivite pentru tine.

Sâmbătă, 4 februarie

Concert death metal – Katara & Mors Silens, Hardward Pub, 20:00 – 23:00

Iubitorii de death metal sunt așteptați la un concert melodic cu românii de la Katara și maghiarii de la Mors Silens. Biletele, în valoare de 30 de lei, se cumpără de la intrare, în seara spectacolului.

Ultimele articole pe cluj24

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Comunicat: PNL Alba Iulia transmite PUBLIC solicitările de modificare a Bugetului. Să nu fie pusă în pericol dezvoltarea orașului

Publicat

20230123 133307 1000x600.jpg

PNL Alba Iulia transmite PUBLIC solicitările de modificare a Bugetului Municipiului. Solicităm Primăriei să nu pună în pericol dezvoltarea orașului!

”Votul PNL împotriva variantei de buget propusă de primarul Gabriel Pleșa a fost unul just, făcut în baza unor argumente solide.

Prin acest fapt, consilierii locali au atras atenția că depășirea onestității și clarității în privința modului în care este alcătuit bugetul general pot naște probleme pe tot parcursul anului, efectele fiind resimțite în blocaje financiare și imposibilitatea de a susține…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Vânzările Apple înregistrează cea mai mare scădere din 2019 încoace

Publicat

iphone apple

Vânzările Apple au scăzut la sfârșitul anului 2022, în condițiile în care cumpărătorii presați de creșterea costului vieții și-au redus achizițiile, scrie BBC.

Vânzările companiei au scăzut cu 5% în cele trei luni până în decembrie, comparativ cu aceeași perioadă din 2021.

A fost cel mai mare declin din 2019 și mai rău decât se estima.

Actualizarea a venit în condițiile în care multe firme avertizează cu privire la o încetinire economică bruscă, în special în sectorul tehnologic care a cunoscut un boom în timpul pandemiei.

Șeful Apple, Tim Cook, a declarat că firma navighează într-un „mediu dificil”.

El a pus declinul vânzărilor pe seama penuriei de aprovizionare din cauza întreruperilor Covid-19 din China – unde sunt fabricate telefoanele sale – și a dolarului puternic, precum și a unei slăbiciuni economice mai largi care rezultă din creșterea prețurilor, din războiul din Ucraina și din efectele persistente ale pandemiei.

Apple a precizat că scăderile de vânzări au avut loc în întreaga lume și au afectat majoritatea produselor sale.

Vânzările popularelor sale iPhone-uri au scăzut cu peste 8%, iar vânzările de computere Mac s-au redus cu 29%.

Scăderile au afectat profiturile firmei, care au scăzut cu 13%, la 30 miliarde de dolari.

Vânzările Apple înregistrează cea mai mare scădere din 2019 încoace. Vânzările Amazon în perioada de trei luni au crescut cu 9%

Și alte mari companii de tehnologie au declarat, de asemenea, că resimt presiunea în actualizările adresate investitorilor.

Amazon, care se străduiește să-și relanseze activitatea de comerț electronic, a declarat că vânzările în magazinele sale online au scăzut cu 2% în ultimele trei luni din 2022, comparativ cu anul precedent.

În general, vânzările Amazon în perioada de trei luni au crescut cu 9%, la 149,2 miliarde de dolari, susținute de o creștere mai puternică a activității sale de cloud computing.

Dar profiturile sale au scăzut brusc, ajungând aproape de zero, de la 14,3 miliarde de dolari în urmă cu un an, o schimbare pe care directorul financiar Brian Olsavsky a avertizat investitorii că este posibil să continue în lunile următoare.

La Alphabet, compania mamă a Google și YouTube, vânzările au crescut cu doar 1% în cele trei luni până în decembrie, comparativ cu 2021, în condițiile în care firmele au redus publicitatea – principala sursă de venit a companiei – în fața incertitudinii economice.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

ACTUALITATE

Corpul Consular, înființat la Cluj-Napoca. Președinte este consulul general al Ungariei

Publicat

csaba e1675440697484.jpg

Consulii de carieră și consulii onorifici din Cluj-Napoca au semnat, vineri,  protocolul de constituire a Corpului Consular Cluj-Napoca.

Membrii fondatori ai asociației sunt consulul general al Ungariei si consulii onorifici ai Estoniei, Lituaniei, Italiei, Kazahstanului, Marii Britanii, Mexicului, Regatului Țărilor de Jos, Poloniei, Spaniei, Suediei, Tunisiei și Turciei.

”Corpul Consular Cluj-Napoca se obligă să respecte și să promoveze valorile prevăzute în Convenția de la Viena din 24 aprilie 1963, cu privire la relațiile diplomatice și la exercitarea funcțiilor consulare. Corpul Consular din Cluj…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe