Connect with us

ACTUALITATE

Boc dă asigurări că se face Aquapark la Cluj-Napoca. Săptămâna viitoare va anunța veștile bune

Publicat

emil boc facebook.jpg

Emil Boc a dat asigurări că Aquaparkul din Cluj-Napoca se va realiza, totuși, și a anunțat că săptămâna viitoare va veni cu ”vești bune” despre acest proiect.

Primarul a declarat vineri că viitorul Aquapark se va întinde pe o suprafață de 5,7 hectare, fiind găsite soluții juridice.

”Lucrăm de un an de zile la scenarii alternative”, a precizat Boc.

Acesta a mai anunțat că în perioada următoare se va scoate la licitație și construirea viitorului bazin olimpic din Borhanci care are termen de execuție de doi ani.

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Nica spune că Suedia sprijină aderarea României la Schengen

Publicat

candidatura româniei la schengen. pericolul nu vine doar de la

Europarlamentarul Dan Nica, liderul Delegației PSD din PE, a declarat că verdictul favorabil aderării României la Spațiul Schengen, dat vineri de Comisia pentru Afaceri Europene din Parlamentul Suediei, elimină un obstacol important din calea intrării țării noastre în zona de liberă circulație.

„Salut decizia parlamentarilor suedezi, care au dat azi mandat guvernului de la Stockholm să susțină aderarea României la Schengen. Decizia din Comisia pentru Afaceri Europene formalizează o poziție esențială pentru noi în această etapă. Mă bucur că ne-am putut baza pe colegii social-democrați suedezi, cărora le mulțumesc”, transmite Dan Nica.

Prin poziția comisiei abilitate din Parlamentul Suediei se confirmă sprijinul acestei țări pentru intrarea României în Schengen. Decizia finală va fi adoptată de Consiliul UE pentru Justiție și Afaceri Interne, la 8 decembrie.

Nica spune că Suedia sprijină aderarea României la Schengen: momentul cheie va fi 7 decembrie

„Opoziția social-democrată a salvat guvernul de dreapta deși acesta este susținut de o coaliție din care fac parte extremiştii, demonstrând astfel încă o dată faptul că influența Partidului Social Democrat în familia social-democrată europeană este reală și în interesul României. Așteptăm ca şi celelalte familii politice europene, Partidul Popularilor Europeni, RENEW sau Conservatorii Europeni să sprijine România cu adevărat, deoarece momentan, atât în Austria, cât şi în Olanda aceste partide blochează accesul țării noastre la zona de liberă circulație. Dar pentru că aderarea la Schengen este un obiectiv național, am intrat şi noi în contact cu aceste formațiuni politice pentru că nu dorim politizarea subiectului şi credem că trebuie să fim uniți pentru interesul României”, afirmă și eurodeputatul Victor Negrescu.

El menționează că „momentul cheie” privind extinderea spațiului Schengen va fi în data de 7 decembrie, cu ocazia reuniunii ambasadorilor statelor membre UE, în care se decide ordinea de zi finală a Consiliului de Justiție şi Afaceri Interne.

„La acest moment Austria se opune deschis, iar Olanda exprimă reticențe mai ales față de Bulgaria. Croația are girul tuturor statelor membre”, încheie Negrescu. Mediafax

Citește mai departe

ACTUALITATE

VIDEO. Emil Boc a găsit un cățel și l-a dus la Primărie. „Dacă cineva l-a pierdut știe unde îl găsește”. I-a luat și de mâncare

Publicat

boc caine.jpg

Primarul Clujului, Emil Boc, a văzut un cățel fără stăpân, pierdut în sensul giratoriu de pe strada Frunzișului, și l-a dus la Primărie. Boc i-a luat mâncare și l-a hrănit în biroul lui.

Primarul s-a și filmat cu cățelul și speră că dacă are stăpân acesta va ști unde este.

Emil Boc a găsit un cățel și l-a dus la Primărie. „Dacă cineva l-a pierdut știe unde în găsește”

Emil Boc spune că a fost la magazinul Lidl pe strada Frunzișului vineri seara, iar când a luat-o spre cartierul Zorilor în fașa mașinii a apărut cățelul

Ultimele articole pe cluj24

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

George Simion, la Alba Iulia, după ce a participat la Marșul Unirii: România să nu mai dea ”nici măcar un leu” către Chișinău

Publicat

george simion alba24 e1669877182579 1000x600.jpeg

Președintele AUR, George Simion, a făcut o declarație controversată la Alba Iulia, chiar la o zi distanță după ce a participat la Marșul Unirii, eveniment la care participă an de an, cu ocazia Zilei de 1 Decembrie. 

Mai exact, în fața celor prezenți la congresul național AUR, ținut vineri la Alba Iulia, Simion a spus că România nu mai trebuie să finanţeze „nici măcar cu un leu” Guvernul de la Chişinău, el afirmând, de asemenea, că s-au alocat „prea multe fonduri” pentru refugiaţii ucraineni.

De asemenea George Simion a declarat că „Basarabia e…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Decesele în rândul migranţilor, „inacceptabile şi aproape mereu evitabile”, spune Papa Francisc

Publicat

vaticanul a solicitat o întâlnire între papa francisc și președintele

Decesele înregistrate în rândul migranţilor care traversează Marea Mediterană sunt ”inacceptabile şi aproape mereu evitabile”, a spus vineri papa Francisc, reînnoind un apel adresat politicienilor din regiune de a aborda acest subiect într-o manieră ”benefică tuturor”, informează Reuters.

Suveranul pontif în vârstă de 85 de ani, fiul unor imigranţi italieni în Argentina, abordează deseori tema drepturilor migranţilor şi a denunţat în mod repetat transformarea Mediteranei ”într-un vast cimitir”.

”Inabilitatea de a găsi soluţii comune (în legătură cu migraţia) continuă să ducă la pierderi inacceptabile şi aproape mereu evitabile de vieţi omeneşti, în special în Mediterana”, a spus Francisc într-un mesaj adresat cu prilejul Rome Med 2022, o conferinţă de politică externă.

Subliniind că migraţia spre Europa ”nu poate fi oprită”, a îndemnat părţile implicate să găsească o soluţie ”benefică tuturor, care să garanteze atât demnitatea umană, cât şi prosperitatea comună”.

Subiectul migraţiei este de ani întregi motiv de controversă în Europa, guvernele recurgând la politici tot mai severe în încercarea de a stăvili fluxul de migranţi şi solicitanţi de azil proveniţi din nordul Africii şi Orientul Mijlociu.

În Italia, una dintre primele decizii ale guvernului condus de prim-ministrul Giorgia Meloni a fost refuzul de a primi o ambarcaţiune cu migranţi, care a fost nevoită să meargă până în Franţa ceea ce a provocat tensiuni între Italia şi guvernul de la Paris.

Potrivit Agenţiei ONU pentru refugiaţi UNHCR, circa 136.500 de migranţi au ajuns în Europa traversând Marea Mediterană anul acesta, iar peste 1.800 au murit sau sunt daţi dispăruţi. Agerpres

Citește mai departe