Connect with us

ACTUALITATE

Boc: Pista de biciclete de la Gilău – Florești, la intrarea în Cluj-Napoca, inclusă în proiectul centurii metropolitane

Publicat

bicicleta scaled e1597604514405.jpg

Primarul Emil Boc a anunțat miercuri că proiectul de pistă de bicicletă din Gilău – Florești spre Cluj-Napoca, în porțiunea Muzeului Apei, de la intrarea în municipiu, va fi inclus în proiectul de realizare a centurii metropolitan.  

”Alternativa la mașină nu este doar trenul metropolitan și metroul, ci și transportul velo. Avem proiectul major Gilău-Bonțida – 60 de km, culoare velo și pietonal. La Muzeul Apei, la intrarea în Cluj este un blocaj major. Am discutat cu Compania de Apă Someș, cu cei de la societatea civilă, cu experții de la CJ și cu proiectanții de la centura metropolitană și preluăm porțiunea de pista de bicicletă prin proiectul centurii metropolitane.

Vii pe malul Someșului din Gilău, iar când ajungi la Muzeul Apei preia centura pista de biciclete și continuăm spre Apahida – Jucu- Bonțida”, a spus Boc.

Potrivit acestuia,  astfel se oferă trei alternative spre Cluj-Napoca.

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News

Vezi mai mult pe Cluj24.ro

ACTUALITATE

DSP Botoșani: Peste 500 de noi îmbolnăviri în ultimele 24 de ore

Publicat

covid.jpg

Ultimele informații oferite de Direcția de Sănătate Publică Botoșani arată că în ultimele 24 de ore, la nivelul județului, au fost raportate 540 de noi îmbolnăviri, dintre acestea 41 reprezentând reinfectări.  a

La nivelul municipiului Botoșani, rata de infectare  ajuns la 15,33 la mia de locuitori, iar la nivelul județului este 7,70  de cazuri la mia de locuitori.

 

Vezi mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Ministrul Finanţelor: Am redus deficitul pe 2021 la 6,7% din PIB

Publicat

ministrul finante adrian caciu

Am încheiat anul 2021 cu un deficit bugetar de 6,7% din PIB şi ne-ar fi plăcut să fie de 5%, dar aşa nu plăteam salariile şi pensiile, a declarat, joi, la Palatul Parlamentului, ministrul Finanţelor, Adrian Câciu.

„Am redus deficitul în 2021, am încheiat anul cu un deficit de 6,7%. Dânsul (preşedintele PNL, Florin Cîţu, n.r.) ar fi spus că dacă deficitul era de 5% şi că a lăsat un deficit de 4%… Nu a lăsat un deficit de 4%, ci de 4,7%. Nu uitaţi că la rectificare a trebuit să punem bani de salarii care nu erau prinşi în buget şi bani de pensii. Nu putem să ne arătăm acum o îngrijorare uitând faptul că bugetul nu avea banii de pensii şi de salarii. Ne-ar fi plăcut şi nouă să avem un deficit de 5%, dar ce făceam, nu plăteam salariile şi pensiile sau salariile din Sănătate? Am reuşit să reducem deficitul pe 2021. O să reducem deficitul şi pe 2022, dar lupta împotriva inflaţiei se face pe mai multe fronturi. Pe de o parte, reduci deficitele şi elimini riscul de derapaj. Pe de altă parte, trebuie să acţionezi asupra cauzelor inflaţiei şi cauzele sunt preţurile la energie pentru care, luna viitoare, venim cu o serie de soluţii care vor duce la stoparea creşterii preţurilor la energie, dacă nu diminuarea lor”, a spus Câciu.

Acesta a adăugat că deficitul ar mai putea fi redus şi printr-o colectare mai bună a veniturilor. „Iată, în ultima Ordonanţă cu plafonarea şi compensarea, aţi observat că am găsit încă 3 miliarde de lei în plus la venituri din dividendele companiilor de stat”, a menţionat oficialul.

Ţinta de deficit bugetar pentru anul trecut a fost stabilită la 7,13% din PIB.

Fostul premier Florin Cîţu a susţinut la sfârşitul săptămânii trecute, la Alba Iulia, că dacă în ultima lună a anului trecut ar fi rămas la guvernare deficitul bugetar nu ar fi fost mai mare de 5%.

„România a avut în anul trecut, în 2021, cea mai mare creştere din Uniunea Europeană şi a redus deficitul bugetar de la 10% aproape în 2020 spre 7%. Acum eu vă spun că atunci când am plecat de la guvernare, deficitul bugetar era de 4%, deci după 11 luni, un deficit bugetar de 4%. Acum, dacă în ultima lună rămâneam la guvernare, nu cred că mergea mai mare deficitul de 5%. Sper că nu s-a dus spre 7, că asta ar însemna ca în ultima lună să avem un deficit de trei procente, să crească într-o singură lună. Să ştiţi că toate sunt legate. Dacă începi să cheltuieşti fără să investeşti, te îndrepţi direct către un eşec”, a susţinut fostul premier.

Ministrul Finanţelor participă, joi, la evenimentul de lansare a celor patru programe guvernamentale pe care instituţia urmează să le implementeze în anul 2022, organizat de Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM).

Cele patru programe – IMM Prod, Rural Invest, Garant Construct şi Innovation – sunt menite să susţină obiectivele asumate prin Programul de Guvernare 2021-2024, în vederea finanţării economiei şi facilitarea creditării pentru microîntreprinderi, întreprinderi mici şi mijlocii, în parteneriat cu sistemul bancar şi cu formele asociative ale IMM-urilor. AGERPRES

Citește Romania24.ro pe Google News

Citește mai departe

ACTUALITATE

CFR Cluj mai aduce un PORTAR. Răzvan Sava vine din Serie A

Publicat

razvan sava e1643271852257.jpg

Portarul Răzvan Sava, în vârstă de 19 ani va ajunge la CFR Cluj, după ce campioana României a ajuns la un acord cu FC Torino pentru transferul definitiv al acestuia.

CFR Cluj a anunțat miercuri transferul atacantului Daniel Birligea, adus din Serie C, a treia ligă italiană.

Între timp, ardelenii au ajuns la un acord cu FC Torino pentru transferul definitiv al portarului Răzvan Sava, în vârstă de 19 ani.

Născut la Timișoara, Răzvan Sava a fost crescut de LPS Banatul, dar și-a petrecut ultimii ani ai carierei în Italia. A trecut pe la echipele de juniori de la Juventus, Pescara, Lecce și Torino, care îl transferase în septembrie 2020.

Sava a adunat cele mai multe meciuri la Torino Primavera, 28, în care a primit 48 de goluri. El are o selecție la reprezentativa U20 a României, pentru care a jucat timp de 60 de minute în amicalul cu Anglia U20, câștigat de englezi cu 6-1. Sava a primit 3 goluri în acel meci.

La CFR Cluj, Sava va lupta pentru un loc de titular cu Cristian Bălgrădean și Otto Hindrich. Față de Bălgrădean, are avantajul de a se plia pe regula U21.

Bălgrădean, la CFR până în 2024

Clubul CFR 1907 Cluj și portarul Cristi Bălgrădean au ajuns, joi, la o înțelegere privind prelungirea contractului până în vara anului 2024!

Sursa: GSP

Foto: Transfermarkt

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News

Vezi mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

O bijuterie arhitectonică din municipiul Botoșani va fi cumpărată de Primărie

Publicat

casa ankele 696x522 1.jpg

Administraţia locală botoșăneană a iniţiat, în baza unei decizii adoptate, joi, de Consiliul Local, procedura de cumpărare a Casei “Ankele”, aflată pe Lista monumentelor istorice, informează AGERPRES.

Casa Ankele a fost construită în anul 1836 de Carol Ankele, unul dintre cei mai bogaţi negustori armeni din Botoşani în perioada interbelică. În ea au funcţionat, la început, un magazin de utilaje agricole şi un atelier mecanic.

Imobilul, care are o suprafaţă construită la sol de 585 metri pătraţi şi o suprafaţă desfăşurată de 1.101 metri pătraţi, a fost evaluat la 517.000 de euro, însă, în urma unor negocieri, a fost stabilit un preţ de 400.000 de euro, care va fi achitat în doi ani. Casa, care are subsol, parter şi etaj, a fost pe timpul perioadei comuniste un magazin cu articole pentru copii, care purta numele de “Bucuria copiilor”.

“Considerăm că am făcut o negociere foarte bună, pentru a nu pune presiune pe bugetul local. Plătim în trei rate anuale. Includem acest obiectiv în viitorul Program Operaţional Regional pentru a-l reabilita. Nu vreau să spun astăzi ce destinaţie vom da acestui imobil, dar am spus că voi consulta cetăţenii”, a afirmat primarul Cosmin Andrei.

Achiziţia acestei clădiri, care se afla în proprietatea unor persoane fizice, a fost propusă în urmă cu nouă ani, însă procedurile de cumpărare au fost întârziate.

Sursa: AGERPRES

Vezi mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe