Garda Națională de Mediu (GNM) a lansat marți, pe site-ul oficial www.gnm.ro, un set de 12 ghiduri practice destinate operatorilor economici, în special companiilor noi, care desfășoară activități cu impact asupra mediului. Este pentru prima dată în istoria GNM când agenții economici au acces la informații structurate și centralizate, menite să faciliteze conformarea cu legislația de mediu și să reducă impactul activităților asupra…
ACTUALITATE
Borcanele de miere vândute în UE trebuie etichetate cu ţara de origine

Negociatorii din statele membre ale Uniunii Europene și cei de la Parlamentul European au ajuns la un acord pentru etichetarea clară a țării de origine pe borcanele de miere în viitor, conform informațiilor transmise de DPA.
Ei au ajuns marţi noaptea la un acord provizoriu asupra aşa-numitelor „directive privind micul dejun”.
Până acum, doar amestecurile de miere trebuiau etichetate, pentru a preciza dacă sunt sau nu originare din UE.
În viitor, va trebui menţionată ponderea de miere din fiecare ţară.
De asemenea, legislaţia este menită să prevină amestecul de miere falsă cu produsul original.
„În urma studiilor de fezabilitate şi pentru a limita fraudele, Comisia Europeană trebuie să propună un cod unic de identificare sau o tehnică similară pentru a putea stabili traseul mierii de la apicultori la consumatori.
De asemenea, s-a convenit că ar trebui înfiinţată o platformă de experţi la nivelul UE pentru colectarea de informaţii în vederea îmbunătăţirii controalelor, detectarea falsificării mierii şi furnizarea de recomandări pentru un sistem de trasabilitate care să permită stabilirea traseului mierii de la apicultori sau de la importatori”, se arată în comunicatul publicat după finalizarea negocierilor.
„Directivele privind micul dejun” conţin noi reglementări referitoare la sucul de fructe şi dulceaţă. În viitor, sucurile de fructe vor putea avea eticheta „conţinut redus de zahăr” dacă cel puţin 30% din zahărul natural este înlocuit. Totuşi, nu trebuie folosiţi îndulcitori.
De asemenea, legislaţia stabileşte că cel puţin 450 grame de fructe trebuie folosite pentru a face un kilogram de dulceaţă. Agerpres
ACTUALITATE
Dragoș Pîslaru: „Ordonanța privind PNRR este un exercițiu de mobilizare națională și un model de transparență”. Ce proiecte se opresc

Citește mai mult pe Botosani24.ro
ACTUALITATE
Festivalul Instituțiilor de Cultură din Botoșani va fi supravegheat de efective importante de jandarmi

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai mult pe Botosani24.ro