Connect with us

EVENIMENT

Ministrul Bode, mesaj către poliţişti: Ridicaţi-vă la nivelul aşteptărilor românilor

Publicat

lucian bode

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, le-a transmis vineri poliţiştilor să se ridice la nivelul aşteptărilor românilor.

El le-a adresat un mesaj cu ocazia aniversării a 200 de ani de activitate a Poliţiei Române.

Citește și: Secţia pentru judecători a CSM îl critică pe ministrul Afacerilor Interne Lucian Bode. Ce a declarat ministrul

„Cetăţenii trebuie să aibă încredere în instituţiile statului, iar aşteptările de la structurile de forţă ale statului sunt cu atât mai mari în momente dificile ale istoriei. Ridicaţi-vă la nivelul aşteptărilor românilor. Cei 200 de ani de tradiţie instituţională vă obligă să nu abdicaţi niciodată de la valorile şi principiile fundamentale care vă consacră drept un pilon pentru stabilitatea naţională a României”, le-a spus Bode poliţiştilor, în cadrul unei ceremonii desfăşurate la Cercul Militar Naţional.

El s-a arătat încrezător că, şi pe viitor, poliţiştii se vor ridica la standardele impuse de rolul social fundamental pe care îl au – acela de a asigura un serviciu public de încredere şi de calitate, prin care să garanteze siguranţa şi liniştea.

„Actualul context geopolitic ne demonstrează nu numai că istoria se poate repeta, dar ne arată şi partea ei întunecată. Constatăm cu indignare şi regret că există, din păcate, lideri care nu şi-au asumat lecţiile trecutului, care nu au învăţat nimic din ororile şi urmările unor conflicte armate şi au ales un drum absurd, un drum al conflictului nelegitim, care distruge destine şi deviază popoare de la parcursul lor firesc spre libertate şi democraţie”, a afirmat Lucian Bode.

Ministrul de Interne şi-a manifestat convingerea că învingători vor fi cei care au ales să construiască viitorul ţărilor lor pe principii solide: libertate, suveranitate, stabilitate, siguranţă.

„Lupta lor pentru apărarea acestor valori este lupta noastră şi a întregii comunităţi internaţionale. În aceste vremuri, în care cu toţii suntem solidari cu cei afectaţi de cea mai mare criză umanitară de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace, Poliţia Română este parte în acest efort guvernamental comun şi integrat scriind noi pagini de istorie alături de celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne implicate în gestionarea acestei crize”, a subliniat Bode. AGERPRES

Citește Romania24.ro pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Salariul mediu net a depășit 1000 de euro pe lună, în România. Unde sunt cele mai mari venituri

Publicat

salariul mediu net a depășit 1000 de euro pe lună,

Salariul mediu net a depășit 1000 de euro pe lună, în România, a anunțat ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu.

”Așa cum spuneam la începutul anului, salariul mediu net de peste 1.000 euro va deveni normalitate în 2024.

Iată că cifrele de la Institutul Național de Statistică ne confirmă acest lucru:

Salariul mediu net a depășit 1.000 euro/lună, ajungând la 1.043 eur în valoare nominală”, a scris ministrul, pe pagina sa de Facebook.

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Peste 40 de șoferi testați pentru alcool sau droguri, în Alba, în ultimele 24 de ore. Acțiunile polițiștilor și jandarmilor

Publicat

peste 40 de șoferi testați pentru alcool sau droguri, în

Peste 40 de șoferi au fost testați pentru alcool sau droguri, în Alba, în ultimele 24 de ore. Polițiștii și jandarmii au continuat acțiunile în sistem integrat.

În cadrul activităților desfășurate, au fost efectuate, prin intermediul aplicației eDAC, 371 de verificări de persoane și 244 de verificări de autovehicule, pentru a preveni și combate posibile fapte ilegale.

Au fost constatate 124 de abateri de natură contravențională, majoritatea la normele legale privind…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

ANALIZĂ. Radu Georgescu: Inflația rămâne MARE în 2024

Publicat

salarii bani lei teancuri 1000x600.jpg

Miercuri, Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, a declarat că, la sfârșitul anului, prețurile vor crește cu 4,9%, de la 4,7% la estimarea precedentă, față de decembrie 2023, ceea ce va influența momentul „când şi cu cât vom reduce rata de politică monetară”. Inflația ar putea scade la 3,5% la sfârşitul lui 2025 și ar intra astfel în culoarul țintă al BNR de 2,5%±1 punct procentual.

Tot miercuri, INS a anunțat o încetinire a creșterii economice a…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

O privire comparativă asupra costului vieții în România și Italia (P)

Publicat

o privire comparativă asupra costului vieții în românia și italia

Când luați în considerare o mutare într-o țară nouă sau planificați o ședere prelungită în străinătate, unul dintre factorii critici de evaluat este costul vieții. În acest articol, analizăm și facem o comparație între România și Italia, două țări europene frumoase care oferă stiluri de viață și experiențe unice.

România, situată în Europa de Est, este cunoscută pentru istoria sa bogată, peisajele uluitoare și accesibilitatea. Bucureștiul, capitala, este…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe