Connect with us

ACTUALITATE

Botoşani: Incredibil cât de puține teste rapide antigen au fost folosite din cele distribuite cabinetelor medicale şcolare

Publicat

Sursă foto: Facebook

Doar 43 din totalul celor 3.680 de teste rapide antigen distribuite cabinetelor medicale şcolare din judeţul Botoşani au fost utilizate, a declarat, joi, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), medicul Monica Adăscăliţei.

Aceasta a afirmat, în cadrul unei şedinţe organizate cu prilejul lansării campaniei naţionale de promovare „Vaccinare şi testare pentru învăţare!”, că numărul foarte mic de teste utilizate este determinat de lipsa unei reţele de cabinete şcolare la nivelul întregului judeţ şi, implicit, lipsa cadrelor medicale care să administreze testele respective.

„Noi am distribuit aceste teste rapide la cabinetele şcolare, pentru că noi considerăm că aceste teste trebuie făcute de personal specializat”, a precizat Adăscăliţei.

Potrivit oficialului DSP, în judeţul Botoşani există 19 cabinete şcolare, dintre care doar patru în mediul rural. Din totalul celor 19, opt sunt în municipiul Botoşani, iar celelalte şapte în celelalte şase localităţi urbane.

Prezent la şedinţă, secretarul de stat în Ministerul Educaţiei Kallós Zoltán a arătat că mai puţin de 2,5% din totalul testelor rapide antigen achiziţionate de autorităţile centrale au folosite.

„La nivel naţional, din numărul total al testelor care au fost distribuite, mai puţin de 2,5% s-au folosit şi acest lucru se datorează şi faptului că prea puţine şcoli au cabinete şcolare şi necesită personal de specialitate care să facă aceste teste. Aşa că tocmai de aceea Ministerul Educaţiei propune şi să sperăm că o să şi reuşim… Bineînţeles că Ministerul Sănătăţii ar trebui să achiziţioneze acele teste care nu necesită pentru administrare personal specializat”, a adăugat Kallós Zoltán.

Secretarul de stat în Ministerul Educaţiei Kallós Zoltán, alături de prefectul Dan Nechifor, dar şi de conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean, directorii unităţilor de învăţământ, liderii principalelor sindicate şi reprezentanţi ai asociaţiilor de elevi şi de părinţi, a lansat la Botoşani Campania „Vaccinare şi testare pentru învăţare!”.

Potrivit oficialilor Ministerului Educaţiei, principiul de bază al acestei campanii de promovare este acela conform căruia educaţia te învaţă să te protejezi de opinii neconsolidate, de prejudecăţi, de ştiri false şi de manipulare. AGERPRES

Urmărește știrile romania24.ro pe Google News


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

FOTO. Șeful IPJ Cluj aleargă bine. Locul II la Crosul companiilor 2022! 1.100 de alergători. Câţi kilometri au alergat

Publicat

sef ipj cluj.jpeg

Şeful IPJ Cluj, comisar-șef Mircea Rus, împreună cu ceilalţi doi membri ai echipei IPJ Cluj -agent-șef Cristina Seghedi şi gent-șef Viorel Timiș- au obţinut locul al II-lea la Crosul Companiilor 2022, care a avut loc duminică. Cristina Seghedi este agent-şef la Biroul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, iar „mascatul” Viorel Timiș este agent-șef la Serviciul pentru acțiuni speciale.

sef ipj cluj 3

„Spiritul de echipă înseamnă dorința de a deveni mai buni și de a reuși împreună. Echipa noastră, reprezentată de agent-șef Cristina Seghedi, comisar-șef Mircea Rus și agent-șef Viorel Timiș, a trecut de linia de sosire în timp record, la #crosulcompaniilor.

sef ipj cluj 2

Peste 1.100 de alergători au luat startul azi din Piața Unirii, kilometrul 0 al alergării, și s-au întrecut individual și-n echipe. Din cele 50 de echipe, colegii noștri au obținut locul II, după 6 kilometri de alergat cot la…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Cetatea Dacică de la Căpâlna, preluată în administrarea Consiliului Județean Alba, pentru restaurare. Proiectul intră la vot

Publicat

cetatea dacica capalna inp 2 1000x600.jpg

Consiliul Județean Alba va prelua în administrare Cetatea dacică de la Căpâlna. Autoritatea intenționează să restaureze locația aflată pe lista monumentelor UNESCO. Proiectul intră la vot în ședința din 24 mai.

Cetatea urmează să fie trecută din proprietatea comunei Săsciori în proprietatea consiliului, având în vedere prevederile Legii nr. 23 din 20 martie 2020 privind regimul juridic al Cetăţilor dacice din Munţii Orăştiei, care fac parte din Lista patrimoniului mondial UNESCO şi unele măsuri pentru protejarea acestora.

Mai multe licitații pentru proiectarea lucrărilor de restaurare și punere în valoare a acesteia, organizate în ultimii…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Bărbatul dat dispărut la Sebeș a fost găsit într-o grădină, cu ajutorul unui câine de căutare. A fost transportat la spital

Publicat

s1 1000x600.jpeg

Bărbatul dat dispărut la Sebeș duminică a fost găsit, după-amiaza, într-o grădină din municipiu. Era conștient, însă a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale. A fost găsit cu ajutorul unui câine de căutare de la Jandarmerie.

Este vorba despre bărbatul de 84 de ani, care plecase de la domiciliu și nu a mai revenit.

Vezi L-ați văzut? Un bărbat din Sebeș a plecat de acasă și nu a mai revenit. Familia și Poliția îl caută

Potrivit IPJ Alba, în urma cercetărilor efectuate de polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliție Municipiului Sebeș, împreună cu jandarmii, bărbatul dispărut a fost identificat, într-o…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Echipa de volei fete a Colegiului Național „I.M. Clain” Blaj, vicecampioană națională la Olimpiada națională sportivă pe licee

Publicat

c12 1 1000x600.jpg

Echipa de volei liceu fete a Colegiului Național „Inochentie Micu Clain” Blaj, coordonator profesor Raluca Rotar, a obținut medaliile de argint la turneul final al Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar (ONSS), volei fete, secțiunea licee, desfășurată, în perioada 20-22 mai, la Bistrița.

În finală, reprezentanta județului Alba a fost învinsă, scor 0-2, de reprezentanta municipiului Bucureșți, Liceul „Mircea Eliade” București, echipă de care voleibalistele din Blaj au trecut în faza grupelor (scor 2-0).

Colegiul Național „Inochentie Micu Clain” Blaj a câștigat toate meciurile din grupă, după ce a învins Liceul „Mircea Eliade”…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate