Connect with us

EVENIMENT

Botoșani: Poliţiştii de la Serviciul Rutier, arestaţi preventiv pentru corupţie, contestă decizia Tribunalului Suceava

Publicatsentinta proces tribunal

Cei opt poliţişti de la Serviciul Rutier al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani, care au fost arestaţi preventiv, joi seară, în baza unor propuneri făcute de procurorii Serviciului Teritorial Suceava al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), au contestat decizia Tribunalului Suceava, potrivit portalului instanţelor de judecată – portal.just.ro.

Florin Eduard Iacob, Robert Neculai Fecioru, Luca Dumitru Cătălin, Gabriel Botezatu, Ionel Balan, Stelian Iulian Coşman, Anton Viorel şi Constantin Ciprian Rusu au depus la instanţă contestaţii faţă de măsura de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, solicitările acestora urmând a fi analizate de magistraţii Curţii de Apel Suceava.

Procurorii Serviciului teritorial Suceava din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au dispus, joi, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de 11 persoane, dintre care un ofiţer de poliţie, nouă agenţi de poliţie şi o persoană fizică, în urma percheziţiilor care au avut loc miercuri la sediul Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani şi la alte 19 locaţii din judeţul Botoşani.

În acest dosar de corupţie a fost reţinut ofiţerul Eduard Florin Iacob, care este acuzat de luare de mită, abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, fals intelectual, uz de fals în formă continuată şi favorizarea făptuitorului.

De asemenea, au fost emise mandate de reţinere pentru agenţii Viorel Anton, Ionel Balan, Gabriel Botezatu, Robert Neculai Fecioru, Constantin Dorel Gherasim, Ionuţ Pavel Guriuc, Dumitru Cătălin Luca, Ciprian Constantin Rusu şi Iulian Stelian Coşman, în sarcina cărora s-a reţinut comiterea unor infracţiuni de luare de mită şi de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite.

Dintre cei nouă agenţi de poliţie reţinuţi au fost prezentaţi în faţa instanţei de judecată doar şapte, Constantin Dorel Gherasim şi Ionuţ Pavel Guriuc fiind plasaţi sub control judiciar.

De asemenea, s-a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, începând cu data de 2 iunie, faţă de alţi şase agenţi de poliţie – Virgil Podaru, Mihai Romanescu, Ştefan Bunduc, Nicolae Ovidiu Puşcaşu, Lucian Ripiceanu şi Sorin Guraliuc, pentru infracţiuni de luare de mită şi de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

“În perioada iunie – noiembrie 2020, cei 16 inculpaţi, poliţişti în cadrul IPJ Botoşani – Serviciul Rutier, inclusiv ofiţerul de poliţie, în legătură cu neîndeplinirea atribuţiilor de serviciu privind constatarea şi sancţionarea contravenţiilor la regimul circulaţiei, ar fi primit sume de bani cuprinse între 100 lei şi 100 euro de la mai mulţi conducători auto opriţi în trafic pentru depăşirea limitei de viteză sau alte abateri de la regimul rutier”, precizează DNA.

De asemenea, procurorii anticorupţie arată că, “în perioada 31 martie 2019 – 9 iulie 2020, ofiţerul Florin Eduard Iacob, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, ar fi falsificat toate documentele (procesul-verbal de constatare a infracţiunii flagrante, declaraţii de martori) care au stat la baza constituirii unui dosar penal ce avea ca obiect punerea în circulaţie sau conducere a unui autoturism neînmatriculat pe drumurile publice, deschis faţă de inculpatul persoană fizică, reţinut în cauză”.

Prin aceste demersuri, ofiţerul ar fi urmărit îngreunarea tragerii la răspundere penală a acestuia şi emiterea unei soluţii procedurale de netrimitere în judecată. AGERPRES


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENT

Varianta Delta avansează şi în Irlanda, cu 20% din noile infectări

Publicat

Varianta indiană a coronavirsului (varianta Delta) este responsabilă pentru circa 20% dintre noile cazuri de COVID-19 detectate în ultima săptămână în Irlanda, o creştere considerată îngrijorătoare de principalul responsabil sanitar din această ţară vecină cu Marea Britanie, unde varianta Delta provoacă 99% din noile cazuri de COVID-19.

Rata infectărilor a scăzut constant în ultimele săptămâni în Irlanda, ţară unde circa două treimi dintre adulţi au fost vaccinaţi cel puţin cu prima doză de vaccin anti-COVID-19, iar o treime cu ambele doze, relatează Reuters luni, ziua în care au fost raportate 284 de noi cazuri, unul dintre cele mai mici bilanţuri din acest an.

Însă în paralel cu scăderea cazurilor noi de COVID-19 se remarcă o creştere procentuală a variantei indiene a coronavirusului SARS-CoV-2 în rândul acestora.

În acest timp, Irlanda relaxează mai lent restricţiile antiepidemice în comparaţie cu alte state europene, de exemplu abia de luna viitoare urmând să fie redeschise barurile şi restaurantele în spaţiile închise.

Varianta Delta a coronavirsului SARS-CoV-2, detectată prima dată în India şi prezentă la ora actuală în cel puţin 70 de ţări, este pe cale să devină dominantă în lume din cauza capacităţii ei sporite de transmitere, a avertizat vineri directoarea pentru cercetare ştiinţifică a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Soumya Swaminathan.

Această variantă este cu circa 60% mai transmisibilă decât varianta Alfa (varianta britanică), care la rândul ei este cu circa 50% mai transmisibilă decât tulpina originală.

Potrivit Public Health England (PHE), circa 99% dintre cazurile de COVID-19 înregistrate în prezent în Marea Britanie corespund variantei Delta, care în această ţară a luat locul ca variantă dominantă variantei Alfa, cea care a provocat ultimul val epidemic.

În Germania deocamdată numai circa 6% din cazurile de COVID-19 sunt cu varianta Delta, dar directorul Institutului german de boli infecţioase Robert Koch, Lothar Wieler, a declarat vineri că ”întrebarea nu este ‘dacă’, ci ‘când’ ” ea va deveni dominantă de asemenea în această ţară, lucru care în opinia lui s-ar putea întâmpla până la toamnă.AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

Căutările celor două surori care au dispărut în Dunăre au fost oprite

Publicat

Căutările celor două surori care au dispărut în zona Portului Isaccea, județul Tulcea, au fost oprite. Căutările vor fi reluate marți dimineață.

Operațiunile de căutare a celor două fete dispărute, luni după-amiază, în apele Dunării, au fost oprite în jurul orei 21.40.

Căutările vor fi reluate marți dimineață.

Cele două surori de 11 și 12 ani au fost căutate de zeci de persoane după ce au dispărut în Dunăre, în preajma localității tulcene Isaccea.

Fetele au dispărut în zona portului din orașul Isaccea. Se pare că una dintre fete ar fi căzut în apă, iar sora sa ar fi sărit în apă ca să o ajute. MEDIAFAX

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: UPDATE: Victimă încarcerată în Bistrița-Năsăud, după ce a rupt cu mașina un stâlp

Publicat

O victimă a rămas încarcerată, luni seara, în județul Bistrița-Năsăud, după ce a rupt cu mașina un stâlp.

Modulul SMURD de la Garda de Intervenție Beclean intervine în localitatea Săsarm la un accident rutier.  Un autoturism a intrat în coleziune cu un stâlp de electricitate.

În urma impactului, o persoană a rămas încarcerată, iar stâlpul de electricitate este rupt.

A fost anunțat și un echipaj de Intervenție de la furnizorul de electricitate.

UPDATE: Echipajele de intervenție au găsit la locul accidentului un bărbat în vârstă de 28 de ani, proiectat din autoturism sub stâlpul de electricitate. Victima a fost extrasă de către pompieri și predată echipajelor medicale, inconștientă. Echipajul de terapie intensivă mobilă SMURD a evacuat victima – intubată – spre UPU SMURD Bistrița.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Tulcea: Scafandri brăileni în sprijinul celor tulceni, în cazul celor două fete posibil înecate în Dunăre

Publicat

Scafandri ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) din Brăila au început căutările în Dunăre a corpurilor celor două fete care s-ar fi înecat în apropiere de portul oraşului Isaccea, a anunţau ISU Delta Tulcea.

Cele două fete, cu vârste de 11 şi 12 ani, se plimbau pe malul Dunării, atunci când cea mai mică dintre ele ar fi alunecat şi ar fi căzut în apă, iar cea mai mare ar fi intrat după ea să o scoată la mal.

Căutările scafandrilor tulceni au început luni după-amiază, în jurul orei 16.10, după ce o persoană a cerut ajutorul autorităţilor la număr unic de urgenţă 112.

Scafandrii ISU Delta au cerut ajutorul unui echipaj aeromedical de la SMURD Galaţi, iar în sprijinul autorităţilor la căutări participă şi localnici cu o ambarcaţiune. AGERPRES

Citește mai departe