EVENIMENT
Botoşani: Protest al poliţiştilor. Ce cer
Peste 50 de poliţişti şi poliţişti de frontieră au protestat, vineri, în Piaţa Revoluţiei din municipiul Botoşani, în semn de nemulţumire faţă de îngheţarea salariilor din sistemul bugetar.
La acţiune au participat reprezentanţi ai Sindicatului Naţional al Poliţiştilor de Frontieră, Sindicatului Poliţiştilor din România „Diamantul” şi ai Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual, nemulţumiţi că salariile nu au crescut de la 1 ianuarie, aşa cum prevedea Legea salarizării în sistemul bugetar.
„Lumea şi populaţia trebuie să înţeleagă că noi, astăzi, nu am venit să cerem o creştere salarială, ci doar aplicarea legii în mod corect. Noi astăzi înţelegem că guvernele precedente şi actualul guvern aplică legea în mod preferenţial, adică medicii şi profesorii beneficiază de creşteri salariale, iar poliţiştii nu. Acest lucru ne nemulţumeşte foarte mult, mai mult, ne nemulţumeşte faptul că guvernanţii nu ne invită la dialog social. Am fost nevoiţi să ieşim astăzi în stradă să ne strigăm nemulţumirile”, a declarat vicepreşedintele Sindicatului „Diamantul”, Bogdan Tănasă.
Poliţiştii anunţă că vor recurge la proteste radicale în perioada imediat următoare, dacă Guvernul Cîţu nu va renunţa la măsura îngheţării salariilor.
„Dacă guvernanţii nu doresc să aplice legea, să nu ne îngheţe salariile şi să îi ajungem din urmă pe ceilalţi bugetari, suntem hotărâţi să recurgem şi la alte forme de protest. De exemplu, nu vom mai da amenzi. Vom aplica doar sancţiunea avertismentului acolo unde este cazul şi, în caz de forţă majoră, vom veni la serviciu şi vom face non-combat, în sensul că vom interveni doar la cazurile urgente, iar munca de birou o vom suspenda”, a adăugat Tănasă.
Manifestanţii, care au scandat lozinci anti-guvernamentale, au cerut o întrevedere cu prefectul judeţului, Dan Nechifor. O delegaţie a acestora s-a întâlnit cu reprezentantul Guvernului, înmânându-i prefectului listele cu revendicări. AGERPRES
EVENIMENT
Scandalul demolării casei unei profesoare din Sebeș continuă. Familia femeii cere revocarea hotărârii de Consiliu Local
Scandalul exproprierii și demolării unei case din Sebeș pentru construcția unui giratoriu continuă. Fiul Eugeniei Iulia Besoiu, o fostă profesoară de matematică cere revocarea hotărârii de Consiliu Local prin care se propune construirea unui giratoriu.
Este vorba despre un giratoriu pe care administrația vrea să îl construiască pe strada Augustin Bena la intersecție cu strada Mihail Kogălniceanu.
Pentru a realiza…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
OPINIE. Dragoș Damian: Suveranism. Stimați oameni de afaceri, onorabili CEO, finanțiști, ce părere aveți voi despre SUVERANISM?
Milioane de romani din tara sau diaspora au pus stampila pe buletinul de vot. Stau toti analistii politici, se uita la cifre si nu le vine sa creada. Parca suntem in comedia trimestriala cu analistii economici carora nu le vine sa creada evolutiile economiei si PIB-ului, toti sunt perplecsi.
Asa-i ca v-a trecut glontul pe la ureche – in fine, la ora la care scriu inca nu a trecut, inca pluteste trecand prin sectiile de votare la numaratoare – stimati oameni de afaceri,…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Clasament la prezidențiale 2024, în Alba: Câte voturi a luat fiecare candidat. REZULTATE – SURPRIZĂ în localități din județ
Rezultate finale alegeri prezidențiale 2024, în Alba. Călin Georgescu a obținut cele mai multe voturi ale alegătorilor din județ, după centralizarea integrală din secțiile de vot. La mică distanță se află Nicolae Ciucă (PNL), urmat de George Simion (AUR) și Marcel Ciolacu (PSD).
În Alba, toate voturile exprimate de alegători în cele 440 de secții de vot au fost centralizate.
Pe primul loc în opțiunea alegătorilor…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Leac de deochi, talisman din frânghia unui spânzurat, în expoziția ”Vrăji, farmece și credințe din Transilvania” de la Cluj
Muzeul Etnografic al Transilvaniei Cluj-Napoca organizează, miercuri, 27 noiembrie 2024, de la ora 17.00, vernisajul expoziției „Altera mundi. Vrăji, farmece și credințe din Transilvania secolului al XIX-lea”.
Expoziția oferă, în premieră absolută, o perspectivă de ansamblu asupra colecției de amulete magice, talismane apotropaice și artefacte folosite în ritualuri de protecție, în principal în cadrul comunităților de romi nomazi, realizate de arheologul…
Citește mai mult pe Cluj24.ro