Connect with us

ACTUALITATE

BREAKING NEWS: Naomi Osaka câștigă Australian Open

Publicat

Sursă foto: US Open Tennis Championships

Japoneza Naomi Osaka a câștigat turneul de tenis Australian Open cu o victorie cu 6-4, 6-3 asupra americanei Jennifer Brady.

Naomi Osaka a câștigat sâmbătă la Australian Open, învingând-o pe americanca Jennifer Brady cu 6-4, 6-3 în Rod Laver Arena din Melbourne.

Osaka, în vârstă de 23 de ani, are acum patru titluri de Grand Slam.

Naomi Osaka (23 ani), locul 3 WTA şi cap de serie numărul 3, a câştigat Australian Open, reuşind la Melbourne să își completeze palmaresul cu al patrulea titlu de Grand Slam din carieră. Osaka s-a impus categoric în fața americancei Jenniffer Brady (24 WTA și cap de serie 22), în două seturi, într-o oră și 19 minute.

Americanca a făcut față lui Osaka în primul set, recuperând la 3-1 primul break cedat japonezei și dând impresia că poate furniza surpriza turneului. Favorita numărul 3 a salvat o minge de break în game-ul 10, la 4-4, după care a închis setul la 6-4, cu un break realizat la prima șansă ce și-a procurat-o la 5-4.

Chiar dacă nici una din combatante nu a excelat la serviciu, totuși Osaka a izbutit șase ași și a convertit în puncte peste 70% din mingile care i-au intrat pe primul serviciu. În plus, americanca a a făcut ceva mai multe erori neforțate și a fost dominată și la fileu de fostul număr 1 mondial.

În setul secund japoneza a fost mai agresivă pe retur și și-a procurat rapid două mingi de break, valorificate din prima, ducând scorul la 4-0. Chiar dacă Brady a reușit un rebreak, Osaka nu i-a mai dat nici o șansă pe propriul serviciu și a câștigat game-ul decisiv la zero.

Osaka avansează un loc în clasamentul WTA, trecând în locul Simonei Halep, care coboară pe 3.

Pentru japoneză acesta a fost al patrulea turneu de Grand Slam câștigat după cele de la US Open, în 2018 şi 2020, și Australian Open, în 2019.

Campioana de la Australian Open din acest an primește un premiu de 2.750.000 de dolari (1.785.950 euro), cu 33,25% mai puțin față de anul trecut, în timp ce finalista va câștiga 1.500.000 de dolari (974.150 euro), ceea ce reprezintă o scădere de 27,36%.

Sursă: Mediafax

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

APIA Botoșani: Sprijin financiar pentru crescătorii de bovine

Publicat

ferma vaci de lapte.jpg

Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA), Centrul Judetean Botosani, efectuează plata aferentă ajutorului de stat în sectorul bovinelor de carne și al bubalinelor, aprobat de Guvernul României sub formă de grant în valoare de 100 euro/cap de animal.

Suma plătită este în valoare de 338.924,58 lei și se acordă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), pentru un număr de 18 beneficiari care au accesat această formă de ajutor de stat și un efectiv de 687 bovine de carne și bubaline.

Grantul se acordă beneficiarilor cererilor de plată depuse și aprobate în baza Ordonanței Guvernului nr.13/2024 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru susţinerea activităţii…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Școala de elită a textiliștilor români. Fac practica la fabrici care produc pentru mari branduri din Europa

Publicat

index 3 996x600.webp.webp

Botoșani se poate lăuda cu una dintre cele mai bune școli de meseriași confecționeri din România. Elevii învață să lucreze pe utilaje clasice, dar și de ultimă generație și fac practică la cele mai puternice fabrici din industria textilă din nordul Moldovei, scrie Adevărul.

Județul Botoșani are o tradiție de peste șapte decenii în industria textilă. Chiar și după 1990, unica ramură industrială care a supraviețuit și chiar prosperat la Botoșani a fost industria textilă. Și astăzi în județ funcționează zeci de fabrici, multe cu capital străin, în care lucrează mii de oameni.

Ceea ce a atras ca un magnet investitorii străini în domeniul confecțiilor este forța de muncă calificată din Botoșani. Aici sunt cei mai buni…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Se întrerupe apa în municipiul Botoșani! Care sunt zonele afectate

Publicat

apa robinet.jpg

S.C. Nova Apaserv S.A. Botoșani anunță întreruperea furnizării apei, mâine 11 aprilie 2024, în intervalul orar 09:00 – 15:00, pentru executarea lucrărilor de remediere a avariei localizată pe str. Doboșari (zona Izvor).

Afectaţi de oprirea apei sunt utilizatorii din municipiul Botoşani ce locuiesc în imobilele situate pe străzile Ștefan cel Mare, Doboșari, Hatman Arbore, Luizoaia, Aleea Iacob Iacobovici, A.N.L. Cișmea.

Pentru evitarea disconfortului cauzat de lipsa apei,  consumatorii sunt rugați să-şi constituie rezervele de apă necesare.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Ultimele articole pe…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Zeci de amenzi după o razie a polițiștilor în județul Botoșani

Publicat

razie politisti politie actiuni control 1 1000x600.jpeg

Miercuri, în intervalul orar 14:00-22:00, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat pe raza județului Botoșani o acțiune pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere care au drept cauză generatoare nerespectarea regimului legal de viteză.

 

În cadrul activităților desfășurate au fost aplicate 62 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 27.000 de lei.

 

Totodată, au fost reținute în vederea suspendării dreptului de a conduce, 9 permise de conducere și 3 certificate de înmatriculare.

 

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Ultimele articole pe botosani24

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe