Connect with us

EVENIMENT

„Brokeri” fără autorizație în România. RECOMANDĂRI pentru investitori. Avertismentul Autorității de Supraveghere Financiară

Publicat

laptop it calculator
fotografie cu caracter ilustrativ

Autoritatea de Supraveghere Financiară a primit mai multe sesizări că oamenii sunt apelați de persoane care se recomandă reprezentante ale unor „brokeri” și care le oferă servicii de investiții, iar după ce iau banii, dispar.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) atrage atenția că societățile din state terțe, care furnizează servicii de investiții, pot opera în România doar prin înființarea unei sucursale care necesită autorizare din partea Autorității, cu excepția cazului în care furnizarea serviciilor se face la inițiativa exclusivă a clientului.

În acest context, Autoritatea informează asupra faptului că, la acest moment, nu există nicio astfel de sucursală autorizată de ASF.

În ultima perioadă, ASF a primit mai multe sesizări din partea consumatorilor cu privire la faptul că au fost apelați de persoane care se recomandau reprezentanți ai unor „brokeri” cu sediul în state terțe și care le ofereau servicii de investiții, iar după ce îi convingeau să transfere diverse sume de bani în diferite conturi, aceștia nu mai putea fi contactați.

„ASF atenționează potențialii investitori că utilizarea serviciilor unei entități neautorizate nu le va da dreptul la despăgubiri prin Fondul de compensare a investitorilor.

„Brokeri” fără autorizație în România. Recomandări pentru investitori

Prin urmare, Autoritatea recomandă investitorilor ca, înainte de a investi în diverse instrumente financiare și, în special, înainte de a utiliza platforme de tranzacționare online, chiar dacă inițiativa contactării intermediarului aparține investitorului în totalitate sau contactarea este efectul unei oferte a acestuia adresate direct sau printr-o terță parte, să verifice dacă respectiva entitate se regăsește în Registrul public al ASF”, informează autoritatea.

Autoritatea de Supraveghere Financiară subliniază faptul că sunt state terțe unde nu există obligația de autorizare pentru societățile care prestează activități de tip „brokeraj”, astfel că aceste entități nu au nicio obligație legală de protecție a investitorilor. Prin urmare, investitorii trebuie să fie conștienți de faptul că, dacă folosesc serviciile unei entități care nu este reglementată și autorizată, o vor face pe propriul risc.

Un exemplu în acest sens este statul Saint Vincent și Grenadinele, a cărui autoritate competentă atenționează explicit potențialii investitori că nu autorizează entitățile locale care intermediază tranzacții de tip Forex sau tranzacții cu instrumente financiare de tipul opțiunilor binare.

În ceea ce privește monedele virtuale, ASF reiterează faptul că acestea nu sunt considerate instrumente financiare, astfel cum acestea sunt definite de Legea nr. 126/2018, astfel că entitățile emitente de monede virtuale, tranzacționarea acestora și platformele pe care acestea se tranzacționează nu intră sub incidența supravegherii Autorității.

(sursa: Mediafax)

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Țara care a intrat în al 9-lea val al epidemiei

Publicat

noi variante virale ale coronavirusului ar putea să apară în

Franța anunță al 9-lea val al coronavirusului, cu o creștere săptămânală a contaminărilor care depășește 40%.

„Tripla epidemie” cu care se confruntă Franța, de Covid, bronșiolită și gripă, este „complet fără precedent”.

Vineri, 28 noiembrie, au fost înregistrate 48.629 de cazuri noi, față de 33.177 în vinerea precedentă, ceea ce reprezintă o creștere de 46%. La aceeași dată, în 2021, numărul de cazuri a fost puțin sub 40.000, relatează Le Figaro.

Mai mult de 1.000 de pacienți sunt acum internați în fiecare zi în spital din cauza Covid-19, față de puțin peste 800 în aceeași perioadă a anului trecut. Reapariția epidemiei a venit, prin urmare, mai devreme în acest an.

Purtătorul de cuvânt al guvernului, Olivier Veran, a făcut apel la francezii în vârstă sau bolnavi să facă un nou rapel al vaccinului anti-Covid-19: „Vă ia 5 minute și vă va proteja, va limita riscurile de complicații și spitalizare”.

Țara care a intrat în al 9-lea val al epidemiei: alerta de sănătate publică

De altfel, presa a scris de vineri despre alerta de sănătate publică din Franța, din cauza „triplei epidemii” fără precedent – Covid, gripă, bronșiolită -, cu evoluție incertă.

Cel puțin 90 la sută din populația lumii are o formă de imunitate la Covid-19, a declarat vineri directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, avertizând totodată că vigilența este în scădere.

Scăderea vigilenței lasă ușa deschisă pentru apariția unei noi variante care s-ar putea răspândi și ar putea suplini varianta Omicron, dominantă acum, a declarat Tedros într-o conferință de presă. Mediafax

Citește mai departe

EVENIMENT

Drama neștiută pe care a trăit-o Mirabela Dauer. Artista a mărturisit experiența terifiantă. „M-a mutilat”

Publicat

drama neștiută pe care a trăit o mirabela dauer. artista a

Mirabela Dauer este, fără îndoială, una dintre cele mai bune voci ale muzicii din România și una dintre cele mai vesele persoane. Însă, în urmă cu ceva timp, artista a trecut prin momente cumplite, dar de abia acum cântăreața a povestit pe larg ceea ce i s-a întâmplat. Iată experiența terifiantă prin care a trecut cântăreața!

Calvarul prin care a trecut Mirabela Dauer

Mirabela Dauer este una dintre cele mai cunoscute și îndrăgite artiste din țara noastră. Pe plan profesional, acesteia i-a mers foarte bine. De-a lungul carierei sale, solista a lansat nu mai puțin de 40 de albume. Printre melodiile ei se numără: „Ce dor mi-a fost de ochii tăi”, „Dormeau pe-o frunză două stele” și „Te aștept să vii (Fotoliul din odaie)”.

Din păcate, însă, pe plan personal, lucrurile nu au mers la fel de…

Citește mai mult pe impact.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Avertizare meteo ANM de vreme severă imediată în 5 judeţe

Publicat

Avertizare meteo de vreme severă imediată de tip cod galben în 5 județe. Alertele sunt valabile până la ora 23.00.

Zonele vizate:

Județul Alba: zona joasă

Județul Covasna: zona depresionară, Întorsura Buzăului, Sita Buzăului, Barcani

Județul Braşov: zona depresionară

Județul Mureş: zona joasă

Județul Harghita: zona depresionară.

În aceste zone meteorologii anunță local ceață, care determină scăderea vizibilității sub 200 m, izolat sub 50 m, ce va favoriza, în funcție de condițiile locale, formarea ghețușului.

Citește mai departe

EVENIMENT

Pieton SPULBERAT MORTAL pe un drum național din Bacău

Publicat

accident general noastea bun

Un alt accident rutier grav a avut loc sâmbătă seară în România, de această dată în județul Bacău. Un pieton a fost lovit mortal de o maşină.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că pe DN 11 Bacău-Târgu Secuiesc, la ieșire din municipiul Onești, județul Bacău, conducătorul unui autoturism a acroșat mortal un pieton care se deplasa pe partea carosabilă.

Se efectuează cercetarea la fața locului, astfel că traficul rutier este oprit pe ambele sensuri, pentru aproximativ 30 de minute.

Citește mai departe