Connect with us

EVENIMENT

Bucharest Jazz Festival aduce artiști de top din întreaga lume

Publicat

bucharest jazz festival arhiva fb
sursa foto: Facebook / Bucharest Jazz Festival, arhivă foto

În perioada 7 – 10 septembrie, Bucharest Jazz Festival găzduiește artiști nominalizați la premiile Grammy, precum și senzații noi ale jazzului britanic, orchestre, trupe și muzicieni din diverse țări, printre care America, Germania, Finlanda, Austria, România și Franța.

Festivalul va fi deschis, pe 7 septembrie, cu o seară specială de concerte cu acces liber la ARCUB – Hanul Gabroveni. Până pe 10 septembrie, Bucharest Jazz Festival va continua cu alte trei zile de concerte live şi jam sessions la Combinatul Fondului Plastic, informează un comunicat transmis AGERPRES.

Printre capetele de afiş ale ediţiei din 2023 se află colectivul muzical din Londra – Nubiyan Twist, care aduce la Bucharest Jazz Festival ritmuri de hip-hop, jazz, soul şi afrobeat. Formaţia chitaristului şi producătorului Tom Excell are reputaţia unor prestaţii live explozive, anunţă organizatorii.

Ben Wendel, saxofonistul nominalizat la Grammy, este unul dintre artiştii Bucharest Jazz Festival care vin pentru prima dată la Bucureşti. Saxofonistul de origine canadiană va urca pe scena festivalului alături de Shai Maestro, Ofri, Nehemya şi Orlando LeFleming.

Printre cele mai interesante colaborări ale ediţiei se numără şi artistul german Tobias Hoffman, care va prezenta publicului din România ultimul său album „Conspiracy”, alături de Big Band-ul Radio şi chitaristul finlandez Vilkka Wahl în calitate de solist. Saxofonist şi compozitor, Tobias Hoffman va urca pe scena de la Combinatul Fondului Plastic în calitate de dirijor.

Bucharest Jazz Festival aduce artiști de top din întreaga lume. Bilete

Prezenţă inedită în programul ediţiei din acest an este concertul Norzeatic şi Quinta Spartă, ce aduce pe scena festivalului pe unul dintre reprezentanţii rap-ului românesc – Norzeatic care va energiza atmosfera de la Combinatul Fondului Plastic cu rime postmoderne şi ritmuri groovy alături de artiştii Mihai Iordache, Albert Tajti, Tavi Scurtu, Electric Brother, Florian Mikuta, Mike Alex, Lolo Noukpetor şi DJ Tzuc.

Din line-up-ul Bucharest Jazz Festival fac parte, printre alţii, Mircea Tiberian Quartet, Gin Tonic Orchestra, Anita Petruescu Group, Muntet, Lukacs Marton ft. Csikos Aron, Sorin Romanescu Trio, Sebastian Spanache.

Noul curator al festivalului este Ana-Cristina Leonte, o voce importantă a jazzului românesc, compozitor şi lider de trupă, absolventă a secţiei conduse de pianistul şi profesorul universitar Mircea Tiberian, din cadrul Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti.

Programul Bucharest Jazz Festival va fi disponibil curând pe arcub.ro şi bucharestjazzfestival.ro.

Biletele vor fi puse în vânzare la preţuri variabile în funcţie de categoria de loc şi vor putea fi achiziţionate online de pe arcub.ro, Entertix.ro, Myticket.ro, din magazinele partenere şi de la casa de bilete ARCUB.

Bucharest Jazz Festival este un proiect organizat de Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES este partener media al evenimentului. Agerpres

sursa foto: Facebook / Bucharest Jazz Festival, arhivă foto

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

”Masă caldă” în școli. Condițiile în care va continua programul de sprijin alimentar pentru elevi, în anul școlar 2023-2024

Publicat

”masă caldă” în școli. condițiile în care va continua programul

Programul ”Masa caldă” va continua și în anul școlar 2023-2024, în 450 de unități de învățământ din țară. Proiectul a fost aprobat de Guvern, joi, 28 septembrie, la trei săptămâni de la începerea cursurilor.

Actul normativ prevede acordarea cu titlul gratuit a unui suport alimentar – masă caldă sau pachet alimentar – preșcolarilor și elevilor din 450 de unități de învățământ preuniversitar de stat,  în limita unei valori zilnice de 15 lei/beneficiar,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

CJ Cluj a aprobat construirea instalației de tratare prin dezintegrare a gunoaielor. Capacitatea e de 25.000 de tone pe an

Publicat

1695927085 energie gunoaie.jpg

Indicatorii tehnico-economici pentru construirea instalației de tratare prin dezintegrare moleculară a deșeurilor municipale din județul Cluj a fost aprobată, anunță reprezentanții Consiliului Județean Cluj.

Prin această procedură ecologică, gunoaiele vor fi valorificate energetic.

CJ Cluj a aprobat construirea instalației de tratare prin dezintegrare a gunoaielor. Capacitatea e de 25.000 de tone pe an

„Este un pas important în direcția soluționării…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Renunțarea la facilitățile fiscale în IT poate duce la accentuarea crizei pe piața muncii și creșterea competiției între candidați

Publicat

renunțarea la facilitățile fiscale în it poate duce la accentuarea

Eliminarea facilităţilor fiscale din domeniul IT accelerează o criză deja resimţită pe piaţa muncii, iar competiţia între candidaţi va creşte şi mai mult. Măsurile îi vor determina pe angajatori să se orienteze spre candidați mai tineri, care să se încadreze în limita salarială neimpozitabilă.

Pe de altă parte, vor fi tot mai mulți candidați din domeniul IT care nu își vor mai găsi la fel de repede un loc de muncă potrivit.

Anul 2023 a fost unul dificil pentru…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Centru de colectare deșeuri prin aport voluntar, la Alba Iulia. Cât va fi investiția și contribuția de la bugetul local

Publicat

centru de colectare deșeuri prin aport voluntar, la alba iulia.

Consilierii locali din Alba Iulia au aprobat miercuri datele investiției pentru construirea centrului de colectare deșeuri prin aport voluntar, în zona stației de transformare din cartierul Gheorghe Șincai. Va fi o locație unde locuitorii vor putea duce resturi din construcții, mobilier și haine vechi și alte deșeuri ce nu sunt colectate de la domiciliu.

A fost aprobată documentația tehnică la faza de studiu de fezabilitate și indicatorii economici pentru ”Înființarea centrului…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe