Connect with us

EVENIMENT

București: Modificări în circulația garniturilor de la metrou din cauza unei urgențe medicale

Publicatmetrou sursa foto Metrorex

Circulația trenurilor de metrou a fost modificată pe Magistrala 2 din cauza unei urgențe medicale care a apărut vineri, într-un tren aflat în stația Piața Unirii 2.

Metrorex anunță că vineri, începând cu ora 9:13, din cauza unei urgențe medicale semnalate într-un tren la stația de metrou Piața Unirii 2, pe Magistrala 2 circulația garniturilor a fost reorganizată. Trenurile circulă în sistem pendulă între stațiile Piața Unirii 2 și Brâncoveanu, conform Mediafax.

La fața locului sunt realizate procedurile medicale ce se impun în astfel de situații, respectiv intervenția echipajelor SMURD.

Călătorii sunt informați cu privire la această situație prin instalațiile de sonorizare de pe peroane.


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENT

Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni: Vreme bună din luna mai

Publicat

sursa foto pixabay.com

Urmează două săptămâni cu temperaturi mai coborâte decât cele normale. Valorile termice cresc din săptămâna care urmează Paștelui Ortodox.

19 – 26 aprilie
Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această perioadă, la nivelul întregii țări, dar cu o abatere termică negativă ușor mai accentuată în regiunile intracarpatice. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile extracarpatice și la munte, dar mai ales în extremitatea de sud-est a țării.

26 aprilie – 3 mai
Temperatura medie a aerului va avea valori mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval, în toate regiunile.

3 – 10 mai
Temperaturile medii ale aerului vor fi apropiate de cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric se va situa în jurul celui normal pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

10 – 17 mai
Mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru acest interval, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

sursa: mediafax.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Lucrări pe DN 7, Râmnicu Vâlcea – Sibiu. Restricții în trafic

Publicat

Arhivă Foto

Circulația este restricționată, vineri, pe DN 7, Râmnicu Vâlcea – Sibiu, pentru efectuarea de lucrări la partea carosabilă.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, astăzi, 16 aprilie, în funcție de condițiile meteorologice, pe DN 7 Râmnicu Vâlcea-Sibiu, se vor executa lucrări după cum urmează:

Pe DN 7 km 183+200 – km 183+500,pe raza localității Lunca se execută lucrări montare parapet metalic între orele 08:00 -14:00, se circulă pe 1/2 cale dirijat de piloți de circulație;

De asemenea și pe DN 7 km 203+000 -km 204+000 pe raza localității Brezoi, se lucrează la decolmatare șanțuri și îndepărtare viituri, între orele 07:00 -14:00. Circulația rutieră se desfășoară pe 1/2 din cale dirijată de piloți de circulație;

Totodată și pe DN 67B km 81+000 – km 82+000 pe raza localității Tetoiu se execută lucrări de reparații asfaltice intre orele 07:00 – 18:00. Circulația rutieră se desfășoară pe 1/2 cale dirijat de piloți de circulație;

Și pe DN 67 km 167+000 – km 170+000 pe raza localitățiilor Bârlogul-Stoenesti se execută lucrări de reparații asfaltice între orele 08:00 – 16:00. Circulația rutieră se desfășoară pe 1/2 din cale dirijat de piloți de circulație.

Conducătorii auto sunt sfătuiți să respecte semnificația semnalizării instituite temporar, circulând cu viteza adaptată condițiilor de trafic și de drum.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

Țara care elimină masca în aer liber

Publicat

Israelul va elimina cerinţa de a purta măşti în aer liber. Ţara are una dintre cele mai de succes campanii de vaccinare.

Măsura fusese în discuţie de câteva săptămâni, dar autorităţile au decis să aştepte până la sfârşitul sărbătorilor naţionale Yom Hazikaron şi Yom Haatzmaut, temându-se că sărbătorile fără mască ar putea duce la o creştere a cazurilor.

„Ştim că purtarea măştilor în aer liber nu este la fel de eficientă ca şi în interior”, a declarat dr. Eyal Leshem, directorul Centrului pentru Medicină de Călătorie şi Boli Tropicale de la Sheba Medical Center, pentru „The Jerusalem Post”.

„Mai mult, vedem că mulţi oameni nu mai poartă de fapt măşti. Prin urmare, în acest moment, cu un număr redus de cazuri şi cu o majoritate a populaţiei vaccinate, ar avea sens din perspectiva epidemiologică şi a sănătăţii publice să ridicăm cerinţa”, a adăugat dr. Eyal Leshem.

Israelul are în prezent doar 3.000 de cazuri active, în comparaţie cu câteva zeci de mii săptămâna trecută.

„Nivelul deceselor este foarte scăzut datorită campaniei noastre de vaccinare de succes şi, astfel, putem uşura restricţiile”, a declarat dr. Eyal Leshem.

Măştile vor rămâne obligatorii în spaţiile publice închise.

Tot duminică, sistemul de învăţământ va relua funcţionarea integrală după peste un an. Toţi copiii se vor întoarce să înveţe în sălile lor de clasă.

Sursă: Mediafax

Citește mai departe

EVENIMENT

Autoturism avariat de o roată desprinsă de la un camion cu lemne. O femeie a fost rănită

Publicat

Arhivă Foto

Un accident rutier a avut loc, vineri dimineață, în comuna Bălțătești, județul Neamț. O persoană a avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce roata unui camion încărcat cu lemne s-a desprins și i-a lovit mașina.

Potrivit ISU Neamț, prin apel la 112, pompierii au fost înștiințati despre producerea unui accident rutier pe raza comunei Bălțătești.

La fața locului s-au deplasat două echipaje de pompieri cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului Târgu Neamț.

O roată de la un autocamion încărcat cu lemne s-a desprins și a lovit un autoturism.

În autoturism se afla doar conducatoarea auto, o femeie de aproximativ 40 de ani. Aceasta a primit îngrijiri medicale de la echipajul SMURD,  ulterior fiind transportată la CPU Târgu Neamț.

Pompierii au asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor și au curățat carosabilul de elementele rezultate în urma accidentului rutier.

Citește mai departe