Connect with us

EVENIMENT

Buget de 63 de milioane de lei pentru investiţii în centre de colectare sau de prelucrare a ciupercilor şi fructelor de pădure

Publicat

fructe de padure

Guvernul României a aprobat o Hotărâre privind stabilirea valorii schemei de finanţare pentru anul 2022, condiţiilor de eligibilitate, cheltuielilor eligibile, modului de acordare a finanţării, precum şi a modalităţilor de verificare şi control.

Fiind vorba de Programul de investiţii pentru înfiinţarea centrelor de colectare sau de colectare şi prelucrare a fructelor de pădure, a ciupercilor şi/sau a plantelor medicinale şi aromatice din flora spontană şi/sau de cultură în zona montană.

Astfel, conform actului normativ, schema de ajutor se aplică până la data de 31 decembrie 2022, iar plăţile aferente programului se efectuează până cel târziu pe 29 decembrie 2023.

Bugetul alocat schemei de ajutor, pentru anul 2022, este de 63 milioane de lei (12,732 milioane de euro).

Potrivit sursei citate, schemă de ajutor de stat înseamnă orice sprijin, indiferent de formă, din surse de stat, acordat de către autorităţi publice sau de către alte organisme care le administrează în numele statului.

Autoritatea competentă în acest sens este MADR, prin Agenţia Naţională a Zonei Montane, instituţie responsabilă cu administrarea programului.

Buget de 63 de milioane de lei pentru investiţii în centre de colectare sau de prelucrare a ciupercilor şi fructelor de pădure: Care sunt beneficiarii eligibili

Beneficiarii eligibili, indiferent de tipul de investiţie pentru care optează, trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiţii: să îşi desfăşoare activitatea în zona montană; să acceseze un singur tip de investiţie, o singură dată pe întreaga perioadă de derulare a programului; să nu fi primit sprijin prin PNDR 2014 -2020, inclusiv pe perioada de tranziţie la noua Politică Agricolă Comună, pentru aceleaşi cheltuieli eligibile legate de anumite tipuri de investiţii.

Valoarea totală maximă eligibilă a proiectului, permisă pentru înfiinţarea centrelor de colectare sau de colectare şi prelucrare a fructelor de pădure, a ciupercilor şi/sau a plantelor medicinale şi aromatice din flora spontană şi/sau de cultură în zona montană, este 600.000 lei din care 40% reprezintă ajutor de stat.

Buget de 63 de milioane de lei pentru investiţii în centre de colectare sau de prelucrare a ciupercilor şi fructelor de pădure: Ce se specifică în document

„Realizarea de investiţii în centre de colectare şi prelucrare a fructelor de pădure, a ciupercilor şi/sau a plantelor medicinale şi aromatice din flora spontană şi/sau de cultură în zona montană care se încadrează în dispoziţiile prevăzute la art. 4, alin (1), lit. b) din Legea nr. 333/2018, respectiv investiţii în realizarea de centre de colectare şi prelucrare a fructelor de pădure, a ciupercilor şi/sau a plantelor medicinale şi aromatice din flora spontană şi/sau de cultură în zona montană pentru colectarea, sortarea, spălarea, prelucrarea, condiţionarea şi depozitarea în condiţii optime a fructelor de pădure, a ciupercilor şi/sau a plantelor medicinale şi aromatice din flora spontană şi/sau de cultură. Valoarea totală maximă eligibilă a proiectului, permisă pe acest tip de investiţie este de 800.000 lei, din care 50% reprezintă ajutor de stat şi 50% reprezintă contribuţia proprie a beneficiarului”, se notează în document.

ANZM publică pe pagina de internet www.azm.gov.ro textul integral al prezentei Hotărâri de Guvern, formularul electronic al cererii de finanţare menţionată în anexa 1 la Hotărârea de Guvern, ghidul solicitantului, manualul de proceduri interne ale autorităţii responsabile cu administrarea Programului, lista beneficiarilor şi bugetul alocat schemei de ajutor în conformitate cu prevederile Legii bugetului de stat. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Operațiune ”anti-fake” la Alba Iulia: Polițiștii au confiscat haine contrafăcute în valoare de peste 9.600 lei, de la un magazin

Publicat

operațiune ”anti fake” la alba iulia: polițiștii au confiscat haine contrafăcute

Operațiune ”anti-fake” la Alba Iulia: Polițiștii au confiscat haine contrafăcute în valoare de peste 9.600 de lei de la un magazin din Alba Iulia. 

Reprezentanții IPJ Alba au transmis că, la data de 17 aprilie 2024, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba au indisponibilizat, în vederea confiscării, 52 de articole vestimentare.

Marfa, în valoare de 9.610 lei, a fost descoperită în urma unui…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Studiu: Temperaturile PREFERATE de români în locuințe

Publicat

canicula termometru pixabay.jpg

Interesul manifestat pentru reducerea consumului de energie a crescut semnificativ în ultima perioadă, circa 80% dintre români afirmând că au luat măsuri în acest sens sau se gândesc să o facă, fiind conștienți că un comportament responsabil îi ajută să realizeze economii și, implicit, să scadă valoarea facturilor. 

·        Aproape jumătate dintre români preferă temperatura în locuințe  între 22 și 24°C, și chiar peste;

·       …

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Cabine de vot și urne noi la secțiile de votare din Alba Iulia, pentru alegerile din iunie 2024. Achiziție lansată de Primărie

Publicat

cabine de vot și urne noi la secțiile de votare

Cabine de vot și urne noi la secțiile de votare din Alba Iulia, pentru alegerile din iunie 2024. Primăria Alba Iulia a lansat pe 18 aprilie o achiziție publică pentru mobilier specific, cu servicii de montare/demontare la secțiile de votare, necesare desfășurării în bune condiții a alegerilor locale și europarlamentare din 9 iunie. 

Valoarea estimată a contractului este de 168.067 lei, fără TVA.

Potrivit documentației, în municipiul Alba Iulia vor fi amenajate pentru…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Cum va fi vremea în vara 2024. Trei sisteme de prognoză pe termen lung anunță același lucru: călduri extreme în emisfera nordică

Publicat

cum va fi vremea în vara 2024. trei sisteme de

Cum va fi vremea în vara 2024. Trei sisteme de prognoză pe termen lung arată același lucru: temperaturi peste media normală generate de un model dinamic în atmosferă. 

Este un model afectat de tranziția de la El Niño cald la un ciclu La Niña rece, spun meteorologii europeni.

Aceștia estimează că un șir de valuri de presiune și anomalii se va extinde din America de Nord până în Europa.

Va fi extrem de cald în centrul și sudul Europei, mai ales în iulie și august. Este…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe