Connect with us

ACTUALITATE

Bulgaria deschide sezonul turistic la 1 mai. Strategie de pandemie: nopți gratuite

Publicat

Bulgaria a anunțat că va deschide sezonul turistic începând cu data de 1 mai și a lansat și regulamentul pentru funcționarea hotelurilor în pandemie. Turiștii vor primi și stimulente constând în nopți gratuite, iar strategia de intrare în țară ar putea include fie vaccinul, fie testarea.

Bulgaria a anunțat că va deschide sezonul turistic începând cu data de 1 mai și a lansat regulamentul pentru funcționarea hotelurilor în pandemie, unii hotelieri oferind nopți gratuite, potrivit Travel Planet, citat de Mediafax.

Deocamdată nu este oficial dar se discută despre cele trei posibilități de intrare în Bulgaria: fie cu vaccin împotriva COVID-19, fie cu test PCR negativ, fie cu test anticorpi.

„Toate aceste măsuri sunt pentru siguranța turiștilor. Bulgarii știu că testul PCR nu va aduce semnale pozitive. În cazul în care contextul epidemiologic va permite, există o probabilitate ca testul PCR să fie eliminat, așa cum a fost și în vara anului 2020. Unii hotelieri au început deja să reacționeze oferind stimulente turiștilor care vor folosi teste PCR. Un exemplu interesant ar fi lanțul hotelier HVD, care oferă o noapte gratuită pentru vacanțele de minim 6 nopți, pentru turiștii care fac dovada plății unui test PCR. Credem că vor mai urma și alți hotelieri care vor găsi soluții interesante. Cert este că românii reprezintă o piață foarte importantă pentru Bulgaria. Vor identifica soluții să venim la ei și ne așteptăm să mai apară oferte similare”, declară Sebastian Constantinescu, director general Travel Planner.

Prețul mediu pentru o vacanță la un hotel cu servicii bune și cu all inclusive, pe litoralul bulgăresc, este de 100 euro pe noapte pentru 2 adulți, iar acest tarif include deja reducerile early booking de 15%-35%.

Cel mai exclusivist hotel din cadrul cadrul lanțului HVD și unul dintre cele mai exclusiviste din Bulgaria este Reina del Mar, unde tariful ajunge la 220 euro pe noapte pentru 2 adulți cu servicii premium all inclusive. Cel mai ieftin hotel din lanț este Viva din Nisipurile de Aur, unde tariful este de 120 euro pe noapte pentru 2 adulți, cu servicii all inclusive.

Prețurile includ reduceri între 30% și 35% și, în plus, o noapte gratuită pentru turiștii care plătesc pentru testul PCR. Astfel, în total se poate ajunge la un discount de până la 40%-45%.

La hotelurile de top de 4-5 stele, cu servicii foarte bune, pachetul de Paște/1 Mai costă în jur de 180-200 euro/persoană, cu toate facilitățile incluse în preț. În acest sezon, majoritatea românilor prefer vacanțele în zona de nord a litoralului bulgăresc, în special în Albena și Nisipurile de Aur.

În ceea ce privește măsurile de securitate adoptate recent de către bulgari, toți angajații aflați în locuri publice închise în care servesc sau interacționează cu turiștii, sunt obligați să poarte o mască de protecție de unică folosință sau refolosibilă. De asemenea, fluxurile de intrare și de ieșire ale turiștilor nu se amestecă între ele și se recomandă o distanță de minim 1,5 metri între turiști. Dacă se suspectează o infecție cu coronavirus, oaspete este izolat într-o cameră pregătită în acest sens. Pe plajă, fiecărei umbrele îi sunt alocați 20 de metri pătrați.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

APIA Botoșani: Sprijin financiar pentru crescătorii de bovine

Publicat

ferma vaci de lapte.jpg

Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA), Centrul Judetean Botosani, efectuează plata aferentă ajutorului de stat în sectorul bovinelor de carne și al bubalinelor, aprobat de Guvernul României sub formă de grant în valoare de 100 euro/cap de animal.

Suma plătită este în valoare de 338.924,58 lei și se acordă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), pentru un număr de 18 beneficiari care au accesat această formă de ajutor de stat și un efectiv de 687 bovine de carne și bubaline.

Grantul se acordă beneficiarilor cererilor de plată depuse și aprobate în baza Ordonanței Guvernului nr.13/2024 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru susţinerea activităţii…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Școala de elită a textiliștilor români. Fac practica la fabrici care produc pentru mari branduri din Europa

Publicat

index 3 996x600.webp.webp

Botoșani se poate lăuda cu una dintre cele mai bune școli de meseriași confecționeri din România. Elevii învață să lucreze pe utilaje clasice, dar și de ultimă generație și fac practică la cele mai puternice fabrici din industria textilă din nordul Moldovei, scrie Adevărul.

Județul Botoșani are o tradiție de peste șapte decenii în industria textilă. Chiar și după 1990, unica ramură industrială care a supraviețuit și chiar prosperat la Botoșani a fost industria textilă. Și astăzi în județ funcționează zeci de fabrici, multe cu capital străin, în care lucrează mii de oameni.

Ceea ce a atras ca un magnet investitorii străini în domeniul confecțiilor este forța de muncă calificată din Botoșani. Aici sunt cei mai buni…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Se întrerupe apa în municipiul Botoșani! Care sunt zonele afectate

Publicat

apa robinet.jpg

S.C. Nova Apaserv S.A. Botoșani anunță întreruperea furnizării apei, mâine 11 aprilie 2024, în intervalul orar 09:00 – 15:00, pentru executarea lucrărilor de remediere a avariei localizată pe str. Doboșari (zona Izvor).

Afectaţi de oprirea apei sunt utilizatorii din municipiul Botoşani ce locuiesc în imobilele situate pe străzile Ștefan cel Mare, Doboșari, Hatman Arbore, Luizoaia, Aleea Iacob Iacobovici, A.N.L. Cișmea.

Pentru evitarea disconfortului cauzat de lipsa apei,  consumatorii sunt rugați să-şi constituie rezervele de apă necesare.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Ultimele articole pe…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Zeci de amenzi după o razie a polițiștilor în județul Botoșani

Publicat

razie politisti politie actiuni control 1 1000x600.jpeg

Miercuri, în intervalul orar 14:00-22:00, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat pe raza județului Botoșani o acțiune pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere care au drept cauză generatoare nerespectarea regimului legal de viteză.

 

În cadrul activităților desfășurate au fost aplicate 62 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 27.000 de lei.

 

Totodată, au fost reținute în vederea suspendării dreptului de a conduce, 9 permise de conducere și 3 certificate de înmatriculare.

 

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Ultimele articole pe botosani24

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe