Connect with us

ACTUALITATE

Bulgaria primeşte 197 milioane de euro de la UE pentru modernizarea reţelei energetice

Publicat

comisia europeana
Arhivă foto

Comisia Europeană a comunicat miercuri că va transfera suma de 2,17 miliarde de euro pentru a susține modernizarea rețelelor energetice în nouă state membre ale Uniunii Europene, printre care se numără și Bulgaria.

Fondurile pentru Bulgaria se ridică la 197 milioane de euro, se arată în anunţ.

Fondurile vor ajuta ţările cu venituri mai mici să-şi atingă obiectivele de mediu pentru 2030. Până acum, UE a oferit 9,68 miliarde de euro pentru a sprijini ţările spre tranziţia energetică. Un total de 4,66 miliarde de euro au fost alocaţi pentru acest an.

În Bulgaria, vor fi finanţate proiecte de îmbunătăţire a reţelei de distribuţie a energiei electrice, pentru a accelera electrificarea în domeniul transporturilor, pentru stocarea energiei, pentru o producţie de energie mai curată, pentru descentralizarea consumului şi producţiei de energie.

Ştire selectată de agenţia bulgară de presă BTA pentru promovare şi publicare de către AGERPRES, fără intervenţie pe text, conform acordului de colaborare dintre agenţii. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Fermierii care dau foc miriștii, vegetației uscate existente pe pășuni și fânețe și resturilor vegetale nu mai primesc bani de la APIA

Publicat

vegetatie uscata campuri incendiu miriste 6 450x600.jpg

Publicitate

Fermierii au obligația respectării GAEC 3 – Interdicția de a incendia miriștile și  GAEC 10Interdicţia de a incendia vegetaţia pajiştilor permanente

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Centrul Judetean Botosani informează că începând cu anul de cerere 2024 pe lângă standardul GAEC 3 – Interdicția de a incendia miriștile se pune în aplicare și standardul GAEC 10Interdicţia de a incendia vegetaţia pajiştilor permanente, ca parte a normelor de condiţionalitate ce trebuie respectate de către fermieri în vederea accesării intervențiilor sub formă de plăți directe și a unor intervenții și măsuri…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Botoșani: Acțiune „blitz” a polițiștilor din cadrul Serviciului Rutier. Mai mulți vitezomani au căzut în plasă

Publicat

politie razie.webp.webp

Publicitate

Duminică, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat o acțiune de tip ”blitz”, pe raza municipiului Botoșani,  pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere.

În cadrul activităților desfășurate, au fost controlate 35 de autovehicule, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 24 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 20.655 de lei.

De asemenea, au fost reținute 9 permise de conducere, 6 dintre acestea fiind reținute pentru nerespectarea regimului legal de viteză, iar 3 pentru alte abateri la regimul rutier.

 

Urmăriți…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Un băiat de 15 ani, din Botoșani, nu s-a întors acasă. Polițiștii cer ajutorul populației. Dacă l-ați văzut, sunați la 112

Publicat

dd4c59fa 864a 4d45 98bf 102ca1a2e505 714x600.jpg

Publicitate

Vineri, polițiștii botoșăneni au fost sesizați cu privire la faptul că un minor, de 15 ani , din municipiul Botoșani ,a plecat de la domiciliu la data de 19 iulie 2024 fără a mai reveni până în prezent.

CRĂȘMARIU COSMIN-AMADOR are următoarele semnalmente: 1,83 metri înălțime, aproximativ 62 kg, păr brunet, tuns scurt, ochi negri.

Vestimentația: tricou alb, pantaloni scurți de culoare gri.

Rugăm cetățenii care dețin informații cu privire la această persoană să apeleze 112 sau să se adreseze celei mai apropiate unități de poliție!

Urmăriți…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

19 iulie: Ziua când a murit duhovnicul Arsenie Papacioc. „Dacă nu poţi să-ţi iubeşti vrăjmaşii, măcar să nu-i urăşti”

Publicat

parintele arsenie papacioc 1000x600.jpg

Publicitate

Arhimandritul Arsenie Papacioc, unul dintre cei mai cunoscuți și iubiți duhovnici din țară, s-a născut în 1914. S-a călugărit de tânăr, la Mănăstirea Sihăstria. A fost egumen la Mănăstirea Slatina, de unde a fost arestat şi dus la Suceava. După ani de detenţie, în 1976, a ajuns la Mănăstirea „Sfânta Maria” – Techirghiol, pe care a păstorit-o până în dimineața zilei de marți, 19 iulie 2011, când s-a mutat la Domnul.

Din invataturile parintelui Arsenie Papacioc

“M-am uitat la voi sa va vad figurile, doar, doar, in felul asta as putea sa va vad si inimile. Faptul ca va aflati aici da de inteles ca va preocupa problema mantuirii, dar…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe