Connect with us

ACTUALITATE

Cabanele de munte de lângă pârtii, cele mai cerute destinaţii în luna îndrăgostiților

Publicat

Cabanele din zona montană situate în apropierea pârtiilor de schi sau de săniuş sunt cele mai solicitate destinaţii pentru luna februarie, interesul românilor fiind dublu faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, arată un studiu realizat de o platformă online specializată în rezervări hoteliere.

Conform Travelminit.ro, odată cu Ziua Îndrăgostiţilor, luna februarie aduce o creştere mult aşteptată a rezervărilor faţă de alte luni ale anului, iar fie că vor să sărbătorească Valentine’s Day sau Dragobetele, românii au căutat în această perioadă unităţile de cazare cu ciubăr.

Astfel, cele mai solicitate destinaţii pentru luna februarie sunt cabanele din zona montană situate în apropierea pârtiilor de ski sau de săniuş, pentru care interesul românilor s-a dublat faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Deşi românii nu sărbătoresc în mod tradiţional ziua de Valentine’s Day, anul acesta focusul rezervărilor pentru luna februarie s-a concentrat asupra unităţilor de cazare care oferă şi ciubăr, printre alte facilităţi. Interesul românilor pentru acest tip de cazare a crescut în luna ianuarie 2021 cu 68%, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Dintre cele 517 unităţi de cazare cu ciubăr listate pe platforma de rezervări hoteliere, cele mai multe se regăsesc în judeţele Covasna, Harghita şi Mureş, urmate de Crişana şi Maramureş.

Potrivit sursei citate, cei mai mulţi turişti s-au orientat către cabane, iar numărul de cabane rezervate în luna ianuarie este mai mare cu 86% faţă de anul trecut. Poziţionarea acestora în locuri izolate, în natură sau în zone neaglomerate şi faptul că pot fi închiriate integral se numără printre motivele pentru care se datorează această creştere, spun specialiştii Travelminit.ro.

Românii vor plăti, în medie, pentru o vacanţă romantică de două persoane cu diverse facilităţi incluse, precum ciubăr, 540 lei pentru două nopţi.

Dacă optează pentru un sejur mai lung, de patru nopţi, românii vor scoate din buzunare în medie 964 de lei. De asemenea, pentru cei care vor să călătorească alături de familie costul mediu al unei vacanţe de două nopţi este 623 lei, pentru doi adulţi şi 2-3 copii, sau 1.237 lei pentru patru nopţi.

Estimările Travelminit.ro relevă faptul că vârful de ocupare hotelieră va fi in weekend-ul 26-28 februarie, de Dragobete, urmat de sfârşitul de săptămână din intervalul 12 – 14 februarie.

Travelminit.ro este unul dintre cei mai mari jucători pe piaţa rezervărilor hoteliere din România care acceptă şi plata prin vouchere de vacanţă. Oferta Travelminit.ro conţine 5.500 de proprietăţi din România, printre care hoteluri, pensiuni, apartamente, case de oaspeţi, cabane şi campinguri din toate regiunile ţării.

Platforma a înregistrat peste 620.000 de înnoptări, în 2019, şi o valoare totală a rezervărilor de 13 milioane de euro. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Prefectul de Botoșani a ordonat controale riguroase în perioada de dinaintea Paștelui. Planul de măsuri

Publicat

prefectul de botoșani a ordonat controale riguroase în perioada de

Publicitate

Astăzi, 4 aprilie 2025, Prefectul județului Botoșani, Dan Nechifor, a aprobat Planul de măsuri pentru menținerea climatului de ordine și siguranță publică, în perioada 7 – 21 aprilie 2025, premergătoare Sărbătorilor Pascale.
În această perioadă, instituțiile responsabile vor desfășura controale și verificări pentru:
• Verificarea legalității activităților comerciale;
• Asigurarea conformității produselor alimentare specifice…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Pompierii botoșăneni au pierdut un OM, un COLEG, un COMANDANT – colonel (r) Ilie Bălăceanu

Publicat

pompierii botoșăneni au pierdut un om, un coleg, un comandant

Publicitate

Pompierii botoșăneni au pierdut un OM, un COLEG, un COMANDANT – colonel (r) Ilie Bălăceanu.
Pe tot parcursul carierei militare, acesta a fost un adevărat model pentru pompieri, apreciat, în egală măsură, de toți cei care l-au cunoscut.
Colonel (r) Ilie Bălăceanu a fost comandantul Grupului de Pompieri „Nicolae Iorga „al Judeţului Botoșani, în perioada 17.07.1985 – 15.11.1995.
„Ne este greu să vorbim la timpul trecut despre acest om…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

ITM Botoșani: Sesiune de informare a angajatorilor care au străini angajați și a străinilor care vor să muncească în România

Publicat

itminspectia muncii.webp.webp

Publicitate

Inspectoratul Teritorial de Muncă Botoșani împreună cu Inspectoratul General pentru Imigrări Botoșani a organizat în zilele de 02 și 03 aprilie 2025, de la ora 12, la sediul Inspectoratului Teritorial de Muncă Botoșani, o sesiune de informare a angajatorilor care au străini angajați și a străinilor care doresc să desfășoare activități lucrative în România. În cadrul acesteia, s-au discutat despre prevederile legale privind încadrarea în…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Botoșani: Țăranii riscă să rămână fără porc în gospodărie. Cine este vinovat de transmiterea rapidă a pestei porcine africane

Publicat

botoșani: Țăranii riscă să rămână fără porc în gospodărie. cine

Publicitate

Pesta porcină africană (PPA) continuă să fie o amenințare în România, cu potențiale pierderi economice uriașe. La granița de nord a țării autoritățile sanitar-veterinare au tras un semnal de alarmă privind o evoluție agresivă a bolii de la începutul acestui an, scrie ADEVĂRUL.

Sunt deja cinci focare la porcul domestic în Botoșani și zeci de porci mistreți au fost găsiți morți și depistați pozitiv pe fondurile de vânătoare din județ….

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe