Connect with us

ACTUALITATE

Cabanele de munte de lângă pârtii, cele mai cerute destinaţii în luna îndrăgostiților

Publicat

Cabanele din zona montană situate în apropierea pârtiilor de schi sau de săniuş sunt cele mai solicitate destinaţii pentru luna februarie, interesul românilor fiind dublu faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, arată un studiu realizat de o platformă online specializată în rezervări hoteliere.

Conform Travelminit.ro, odată cu Ziua Îndrăgostiţilor, luna februarie aduce o creştere mult aşteptată a rezervărilor faţă de alte luni ale anului, iar fie că vor să sărbătorească Valentine’s Day sau Dragobetele, românii au căutat în această perioadă unităţile de cazare cu ciubăr.

Astfel, cele mai solicitate destinaţii pentru luna februarie sunt cabanele din zona montană situate în apropierea pârtiilor de ski sau de săniuş, pentru care interesul românilor s-a dublat faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Deşi românii nu sărbătoresc în mod tradiţional ziua de Valentine’s Day, anul acesta focusul rezervărilor pentru luna februarie s-a concentrat asupra unităţilor de cazare care oferă şi ciubăr, printre alte facilităţi. Interesul românilor pentru acest tip de cazare a crescut în luna ianuarie 2021 cu 68%, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Dintre cele 517 unităţi de cazare cu ciubăr listate pe platforma de rezervări hoteliere, cele mai multe se regăsesc în judeţele Covasna, Harghita şi Mureş, urmate de Crişana şi Maramureş.

Potrivit sursei citate, cei mai mulţi turişti s-au orientat către cabane, iar numărul de cabane rezervate în luna ianuarie este mai mare cu 86% faţă de anul trecut. Poziţionarea acestora în locuri izolate, în natură sau în zone neaglomerate şi faptul că pot fi închiriate integral se numără printre motivele pentru care se datorează această creştere, spun specialiştii Travelminit.ro.

Românii vor plăti, în medie, pentru o vacanţă romantică de două persoane cu diverse facilităţi incluse, precum ciubăr, 540 lei pentru două nopţi.

Dacă optează pentru un sejur mai lung, de patru nopţi, românii vor scoate din buzunare în medie 964 de lei. De asemenea, pentru cei care vor să călătorească alături de familie costul mediu al unei vacanţe de două nopţi este 623 lei, pentru doi adulţi şi 2-3 copii, sau 1.237 lei pentru patru nopţi.

Estimările Travelminit.ro relevă faptul că vârful de ocupare hotelieră va fi in weekend-ul 26-28 februarie, de Dragobete, urmat de sfârşitul de săptămână din intervalul 12 – 14 februarie.

Travelminit.ro este unul dintre cei mai mari jucători pe piaţa rezervărilor hoteliere din România care acceptă şi plata prin vouchere de vacanţă. Oferta Travelminit.ro conţine 5.500 de proprietăţi din România, printre care hoteluri, pensiuni, apartamente, case de oaspeţi, cabane şi campinguri din toate regiunile ţării.

Platforma a înregistrat peste 620.000 de înnoptări, în 2019, şi o valoare totală a rezervărilor de 13 milioane de euro. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Femeie din Botoșani, dată dispărută după ce a plecat de acasă și nu s-a mai întors

Publicat

femeie din botoșani, dată dispărută după ce a plecat de

Publicitate

Maria Feraru, o femeie în vârstă de 44 de ani, domiciliată în satul Orășeni-Deal, comuna Curtești, județul Botoșani, a fost dată dispărută după ce a părăsit locuința în dimineața zilei de 2 iulie 2025, în jurul orei 10:00. De atunci, familia nu mai știe nimic despre ea.

Originară din Vatra Dornei, județul Suceava, Maria Feraru are cetățenie română și este cunoscută ca o persoană activă și comunicativă. Semnalmentele acesteia sunt:…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Copiii din Todireni au transformat vacanța în sărbătoare la prima ediție a Școlii de vară „Din inima satului”

Publicat

copiii din todireni au transformat vacanța în sărbătoare la prima

Publicitate

În primele zile ale lunii iulie, curtea Școlii Gimnaziale din Todireni a devenit un adevărat atelier de culoare și descoperire. Lansată cu emoție de profesorii coordonatori Elena Liliana Brașoveanu și Marineta Ciobanu, Școala de vară „Din inima satului” a reunit zeci de copii dornici să îmbine joaca, tradiția și experimentul într‑o experiență educativă cât o vacanță întreagă.

Aventură, tradiție și știință – în aceeași…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Grădinița „Ștefan cel Mare și Sfânt” Dorohoi a adus vara în culori pentru preșcolari prin proiectul educațional „Grădi 9 în culori”

Publicat

grădinița „Ștefan cel mare și sfânt” dorohoi a adus vara

Publicitate

În debutul vacanței de vară, Grădinița cu Program Prelungit „Ștefan cel Mare și Sfânt” din Dorohoi a desfășurat proiectul educațional „Grădi 9 în culori” – un program special dedicat copiilor de vârstă preșcolară, realizat în colaborare cu mai multe instituții locale.

Derulat într-un mediu sigur și primitor, proiectul a urmărit stimularea creativității, dezvoltarea personală a celor mici și menținerea unei conexiuni active și…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava deschide o extensie universitară la Botoșani

Publicat

universitatea „Ștefan cel mare” din suceava deschide o extensie universitară

Publicitate

Botoșani, 3 iulie 2025 – Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava (USV) va deschide, începând cu anul universitar 2026–2027, o extensie universitară la Botoșani, marcând un moment semnificativ pentru dezvoltarea educației superioare în regiune.

Evenimentul a fost precedat de o întâlnire de lucru desfășurată joi, 3 iulie, la sediul Inspectoratului Școlar Județean Botoșani, la care a participat rectorul USV, prof. univ. dr. Mihai Dimian,…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe