Connect with us

EVENIMENT

Cabinete de familie din Buzău, sancţionate pentru reutilizarea materialelor de unică folosinţă sau cu termenul de valabilitate expirat

Publicat

doctor medic sanatate pixabay 1000x600.jpg
sursa foto: pixabay.com

Cabinetele de medicină de familie din Buzău au fost sancționate cu amenzi în valoare de peste 26.000 de lei de către inspectorii de sănătate publică.

Aceste sancțiuni au fost impuse în urma constatării, în cadrul unor inspecții, a utilizării repetate a materialelor sanitare de unică folosință și a constatării existenței sau a utilizării produselor de unică folosință care au depășit termenul de valabilitate.

Pe parcursul anului, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Buzău, au fost verificate 114 unităţi sanitare cu excepţia spitalelor, din care 90 de cabinete de medicină primară, 19 ambulatorii de specialitate, 3 cabinete de medicină dentară, un punct extern de recoltare a probelor şi un cabinet de optică medicală.

Nereguli la cabinetele de medicină de familie

„La cabinetele de medicină de familie au fost constatate următoarele: aplicarea altor metode de dezinfecţie şi sterilizare decât cele prevăzute de normale în vigoare pentru tipul de suprafaţă, instrumentar şi echipament supus tratării; existenţa şi/sau utilizarea produselor biocide, dispozitivelor medicale de clasa II a) şi b), a reactivilor, a materialelor sanitare şi articolelor de unică folosinţă, a medicamentelor şi/sau substanţelor terapeutice cu termen de valabilitate expirat; nerespectarea modului de colectare pe categorii, de depozitare, transport şi tratare a deşeurilor provenite din activităţi medicale, în conformitate cu reglementările legale în vigoare; reutilizarea articolelor şi materialelor sanitare de unică folosinţă, neasigurarea de către angajatori din orice domeniu de activitate, public şi privat, a examinărilor medicale, prin medicii de medicina muncii la angajare, la reluarea muncii, la schimbarea locului de muncă şi a controlului medical periodic al lucrătorilor, conform reglementărilor legale în vigoare privind supravegherea stării de sănătate şi a expunerii profesionale a tuturor lucrătorilor prin servicii de medicina muncii”, a transmis, pentru AGERPRES, DSP Buzău.

Potrivit instituţiei, verificările organizate la nivelul cabinetelor de medicină primară au mai scos la iveală nereguli privind depozitarea ustensilelor de lucru, a materialelor sanitare, medicamentelor şi reactivilor.

Drept urmare au fost aplicate în total 38 de sancţiuni.

Declarațiile DSP

„Neasigurarea la nivelul unităţilor sanitare a spaţiilor şi condiţiilor pentru depozitarea produselor, ustensilelor, instrumentarului, lenjeriei, echipamentului de protecţie, materialelor sanitare, medicamentelor, reactivilor aflaţi în stoc, conform prevederilor în vigoare sau instrucţiunilor producătorului; nerespectarea condiţiilor de depozitare temporară a deşeurilor provenite din activităţi medicale; neefectuarea controlului eficienţei sterilizări; neasigurarea depozitării şi păstrării în condiţii optime a articolelor sterilizate şi articolelor sterile de unică folosinţă; nerespectarea duratei stocării temporare a deşeurilor medicale infecţioase în incintele unităţilor medicale, peste 48 de ore, cu excepţia situaţiei în care deşeurile sunt depozitate într-un amplasament prevăzut cu sistem de răcire care să asigure constant o temperatură mai mică de 4 grade Celsius, situaţie în care durata depozitării poate fi de maximum 7 zile. Pentru neconformităţile constatate s-au aplicat 38 sancţiuni, din care 23 avertismente şi 15 amenzi contravenţionale în cuantum de 26.200 lei”, informează DSP.

La unităţile de asistenţă medicală ambulatorie de specialitate, precizează DSP, a fost constatată ca neconformitate neraportarea către direcţiile de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti a procedurii de declarare a infecţiilor asociate asistenţei medicale, elaborată de serviciul de prevenire a infecţiilor asociate îngrijirilor medicale, pentru care s-a dispus sancţionarea cu avertisment verbal. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Bilanțul pagubelor și intervențiilor din Apuseni: Aproape 7.000 de abonați fără curent, drumuri și gospodării inundate

Publicat

gospodării inundate la bistra, după precipitațiile de vineri. au intervenit

Prefectul județului Alba, Nicolae Albu, a convocat la sediul Instituției prefectului reprezentanții principalelor instituții cu rol în gestionarea situațiilor de urgență generate de fenomene hidro-meteo periculoase. 

Instituția Prefectului a transmis sâmbătă seara un comunicat de presă în care a prezentat bilanțul.

FOTO: Copac căzut peste o casă, într-un sat din Apuseni. Au intervenit pompierii

Din document aflăm că în urma codului roșu hidro și portocaliu de vreme…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Accident cu trei răniți la intrare în Aiud, pe DN1: două mașini s-au lovit față-spate. Traficul este îngreunat

Publicat

politie e1556619188358.jpg

Trei persoane au fost rănite sâmbătă seară după un accident produs la intrarea în Aiud dinspre Teiuș, pe DN1. 

Potrivit polițiștilor, traficul se desfășoară cu greutate.

Informația inițială, era că au fost rănite două persoane. Ulterior, autoritățile au corectat știrea.

Polițiștii și echipele de salvare s-au deplasat la fața locului.

”Traficul rutier este îngreunat pe DN 1, la intrarea în Aiud dinspre Teiuș, din cauza unui accident în care au fost…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Secretele tânărului muzician din Alba, Andrei Haneș: munca și seriozitatea. Muzica Apusenilor, spusă cu sensibilitate la taragot

Publicat

secretele tânărului muzician din alba, andrei haneș: munca și seriozitatea.

Ioan Andrei Haneș este un tânăr muzician originar din Valea Mică (Zlatna). Deși foarte tânăr, este deja extrem de cunoscut în zona Munților Apuseni, prin talentul său extraordinar.

Andrei cântă la taragot încă de copil. O face atât de bine încât Dumitru Fărcaș, care, după ce l-a auzit, i-a prezis un viitor strălucit.

Mai mult, chiar Dumitru Fărcaș a fost cel care a insistat ca Andrei să meargă la Cluj Napoca, unde să studieze instrumentul în cadrul unui liceu cu…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Cum să faci curățenie cu ce ai prin casă, de sărbători. Lucruri utile la care nu te-ai fi gândit

Publicat

cum să faci curățenie cu ce ai prin casă, de

Cum să faci curățenie cu ce ai prin casă. Ai în casă lucruri utile, la care nu te-ai fi gândit, care sunt numai bune pentru curățenia generală de sărbători.

Sărbătorile de iarnă se apropie și aproape toate gospodăriile intră în faza de curățenie generală. Românilor le place să aibă casa curată, mai ales atunci când așteaptă musafiri.

Curățenia în casă poate fi realizată eficient cu ajutorul unor produse și ustensile pe care le găsești adesea în…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe