Connect with us

EVENIMENT

Cadrele medicale de la Secția ATI a spitalului din Orăștie au demisionat: ”Suntem trimiși la moarte cu mâinile goale”

Publicat

Cadrele medicale de la secția ATI din Spitalul Orăștie au demisionat, luni dimineață, pentru că nu au primit echipamentele medicale necesare pentru a putea trata bolnavii.

Personalul secției și-a arătat revolta de zilele trecute și a dat un ultimatum autorităților să rezolve problema până în această dimineață, iar prefectul de Hunedoara, Vasile Potecă este în drum spre Orăștie, ca să discute cu managerul spitalului, scrie ziarul Libertatea.

Potrivit, unui ordin transmis zilele trecute de prefectul județului, Spitalul Județean de Urgență Deva s-a transformat în unitate medicală care va prelua pacienții infectați cu virusul COVID-19. De asemenea, în ordin se mai precizează faptul că spitalele municipale din județ, precum: Petroșani, Orăștie și Vulcan au devenit ”spitale suport” pentru tratarea oamenilor infectați cu noul coronavirus.

Faptul că mai multe spitale municipale trebuie să se ocupe de tratarea cazurilor de COVID-19 i-a revoltat pe angajați, care spun că nu au aparatura și nici echipamentele medicale necesare.

”Avem două combinezoane pentru 12 angajaţi, iar managerul spitalului nu mai răspunde la telefon. Asta e situaţia, din păcate. Nu sunt optimistă deloc pentru că ştiu cum stau lucrurile şi ştiu că suntem trimişi la moarte cu mâinile goale. (…) Din păcate nu se fac testări decât în anumite situaţii, nu avem o situaţie clară. Eu sunt în izolare pentru că am intrat în contact cu o persoană posibil-contaminată la care are recoltat tester, dar nu ştiu rezultatul. Aştept să văd – mor, nu mor, cum mă mai simt. Din păcate se încearcă cumva nişte muşamalizări – cred, ascunderi de cazuri. Aşa am senzaţia. Nu e ceea ce ar trebui să fie şi noi suntem aruncaţi în cuşca cu lei – ca nişte bucăţi de carne. Noi am considerat la Orăştie că nu putem să ne ducem către moarte cu mâinile goale”, a declarat dr. Lorena Ehim, medic şef de secţie ATI la spitalul din Orăştie, potrivit Ziarul Hunedoreanului.

”Astăzi, la ora 14.00, mi s-a semnalat că sunt probleme cu cadrele medicale de la Secţia ATI a Spitalului din Orăştie, care au plecat acasă, pentru că se tem de coronavirus. Am sunat managerul pentru a o întreba care este situaţia. Ea mi-a zis: ATI-ul Spitalului din Orăştie este cea mai modernă secţie pe care o avem în judeţul Hunedoara. Este modernizată de câteva săptămâni. Are toate dotările necesare. Medicii de acolo au echipamente. Numai că doamna doctor a zis că ea nu vrea să trateze coronavirus, cu toate că nici nu aveau pacienţi cu coronavirus acolo, că ea dacă tratează moare. Şi împreună cu cinci asistente şi cu cinci infirmiere s-au ridicat şi au plecat. Mă deplasez spre Orăştie pentru a vedea ce putem face pentru restabilirea situaţiei la Secţia de ATI”, a declarat prefectul Vasilică Potecă pentru zdh.ro.

Prefectura judeţului Hunedoara susţine că la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) nu ar fi fost luate măsuri pentru limitarea infecţiei cu virusul COVID-19 şi că unitatea medicală ar fi fost administrată defectuos, acestea fiind câteva dintre motivele care au determinat suspendarea din funcţie a managerului interimar, Daniela Roşca, pe perioada stării de urgenţă.

„Pe fondul administrării defectuoase a situaţiei de la Spitalul Judeţean sunt în curs de închidere patru secţii ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva. Pentru procedurile de închidere nu a existat nicio procedură clară, o decizie managerială corectă, totul făcându-se la voia întâmplării. Secţia Pneumologie s-a închis ulterior, personalul medical plecând acasă în autoizolare, fără ca managerul SJU Deva să ia nici o măsură. Secţia Oncologie, unde s-au înregistrat cazuri COVID 19, s-a închis. Abia după intervenţia Instituţiei Prefectului judeţului Hunedoara situaţia a fost deblocată”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Hunedoara, remis luni AGERPRES.

Conducerea Prefecturii susţine că la SJU Deva nu au fost luate „nici un fel de măsuri” pentru limitarea răspândirii infecţiei cu noul coronavirus şi că, duminică, au continuat internările pentru persoanele care nu aveau simptome de COVID-19, punându-se în pericol viaţa acestora.

Totodată, susţine Prefectura Hunedoara, „managerul SJU Deva nu a comunicat în timp util comanda fermă în vederea achiziţionării de materiale, echipamente şi medicamente, acest lucru având loc după intervenţia fermă a Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara”.

„În acelaşi timp, în cursul zilei de astăzi (luni, n.r.), Instituţiei Prefectului i-a fost transmisă o scrisoare în care conducerea SJU Deva reclamă lipsa medicamentelor specifice pentru tratarea COVID 19. Cu toate că Instituţia Prefectului – judeţul Hunedoara a pus la dispoziţia SJU Deva posibilele soluţii, managerul SJU Deva nu a luat nici o măsură, fiind în situaţia de a pierde legătura cu posibilii furnizorii”, se precizează în documentul citat.

În replică, administratorul public al judeţului Hunedoara, Costel Avram, a declarat luni că activitatea de coordonare a SJU Deva a fost efectuată de către prefect şi DSP Hunedoara, prin managerul spitalului.

„De la începutul acestei crize, coordonarea SJU Deva a fost efectuată de către prefect şi DSP Hunedoara, prin managerul SJU. Atributul prefectului nu este numai de a demite sau suspenda, ci şi de a coordona activitatea. Regretăm că domnul prefect îşi asumă demiteri, dar acţiune, ba. În aceste momente trebuie să dăm dovadă de unitate, calm şi de responsabilitate”, a menţionat Avram, citat într-un comunicat al Consiliului Judeţean Hunedoara.

Prefectul judeţului Hunedoara, Vasilică Potecă, a anunţat luni că a decis suspendarea din funcţie, pe durata stării de urgenţă, a managerului interimar al SJU Deva, urmând să fie desemnată o altă persoană care să „restabilească normalitatea şi să organizeze activitatea SJU Deva în situaţia actualei crize COVID-19”.

Cinci medici şi 13 pacienţi din cadrul SJU Deva erau infectaţi, luni, cu virusul COVID-19, trei dintre pacienţi fiind internaţi la secţia de Terapie Intensivă.

Surse: libertatea.ro, zdh.ro; agerpres.ro

Urmărește știrile romania24.ro pe Google News


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

EVENIMENT

Trafic oprit temporar în București. Încep lucrările de consolidarea Pasajului Unirii

Publicat

politia noaptea e1608912223558.jpg
Arhivă foto

Sectorul 4 al Municipiului București anunță că circulația rutieră în Pasajul Unirii va fi oprită temporar marți seara, 17 mai 2022, în intervalul orar 23.30 – 05.00, anunță Primăria Sectorului 4.

Măsura se aplică în vederea începerii, în mai puțin de două luni de zile, a lucrărilor de reabilitare și punere în siguranță a pasajului, fapt pentru care o echipă de experți va inspecta construcția în vederea stabilirii măsurilor și intervențiilor necesare consolidării acesteia.

Trafic oprit București: Detalii cu privire la Pasajul Unirii

Construit în anii 1986-1987, Pasajul Unirii a primit un verdict îngrijorător încă din anul 2017, în urma unei expertize tehnice care a arătat faptul că unul dintre cele mai tranzitate pasaje rutiere subterane din Capitală se află într-o stare avansată de degradare și prezintă deficiențe serioase la structura de rezistență care pun în pericol viața a sute de mii de oameni din Sectorul 4 și nu numai, arată un comunicat al Primăriei Sectorului 4.

Pentru remedierea în regim de urgență a problemelor de siguranță constatate, la începutul acestui an, în urma unui protocol de asociere cu Primăria Municipiului București, pasajul a intrat în administrarea Sectorului 4, care a demarat de îndată procedurile premergătoare punerii în siguranță a întregii zone prin care trec zilnic zeci de mii de mașini.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

EVENIMENT

Neatenția bagă în spital un șofer de doar 28 de ani. Accident în municipiul Sibiu

Publicat

nou politia accident general

Accident în municipiul Sibiu. Polițiștii din Sibiu intervin la un accident rutier produs la intersecția dintre Calea Gușteriței cu strada Cezar Bolliac.

Din primele cercetări se pare că o șoferiță în vârstă de 51 de ani, în timp ce conducea un autoturism, a pătruns în intersecție și a intrat în coliziune cu un autoturism condus de către un tânăr în vârstă de 28 ani, proiectându-l în alt autoturism condus de către o femeie de aproximativ 40 de ani.

Accident în municipiul Sibiu: șoferul a ajuns la spital. Ce răni are?

 

Șoferul a fost transportat la spital conștient.

Conform SAJ, tânărul a suferit un trauatism de mână cu suspiciune de fractură.

Polițiștii rutieri efectuează cercetări în vederea stabilirii cauzei și circumstanțelor exacte în care s-a produs acest accident.

 

Citește mai departe

EVENIMENT

ALERTĂ METEO de vreme SEVERĂ în trei județe ale țării

Publicat

furtuna.jpg

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, marți, două atenţionări Cod portocaliu de vijelie puternică, grindină și descărcări electrice în trei județe ale țării, valabile în ora următoare.

Codul portocaliu vizează, până la ora 17.45, localitățile Târgu Cărbunești, Vladimir, Bustuchin, Roșia de Amaradia, Prigoria, Logrești, Stejari, Dănciulești, Albeni, Licurici, Berlești, Jupânești, Hurezani din județul Gorj și Râmnicu Vâlcea, Băbeni, Mihăești, Berbești, Frâncești, Prundeni, Budești, Fârtățești, Stoilești, Alunu, Ionești, Galicea, Cernișoara, Orlești, Nicolae Bălcescu, Olanu, Roșiile, Mateești, Popești, Zătreni, Tetoiu, Oteșani, Stroești, Grădiștea, Copăceni, Glăvile, Dănicei, Golești, Șirineasa, Livezi, Scundu, Sinești, Lădești, Lăpușata, Măciuca, Roești, Drăgoești, Pesceana, Gușoeni, Stănești, Lăcusteni, Milcoiu, Mitrofani, Amărăști din jdețul Vâlcea.

ALERTĂ METEO de vreme SEVER: alte localități vizate

 

ANM anunță grindină de dimensiuni medii, frecvente descărcări electrice, vijelie, averse ce vor depăşi local 35 l/mp.

Până la ora 17.30, de o alertă similară sunt vizate localitățile Arad, Pecica, Sântana, Lipova, Ineu, Nădlac, Curtici, Șiria, Vladimirescu, Pâncota, Sebiș, Târnova, Macea, Secusigiu, Șicula, Gurahonț, Zimandu Nou, Zăbrani, Ghioroc, Șimand, Bocsig, Șagu, Semlac, Vârfurile, Buteni, Săvârșin, Seleuș, Almaș, Fântânele, Bârzava, Livada, Felnac, Zărand, Iratoșu, Covăsinț, Șofronea, Tauț, Conop, Păuliș, Vărădia de Mureș, Zădăreni, Bârsa, Peregu Mare, Olari, Dieci, Chisindia, Dorobanți, Pleșcuța, Dezna, Brazii, Ususău, Cărand, Moneasa, Bata, Șilindia, Frumușeni, Ignești din județul Arad.

Se vor semnala grindină de dimensiuni medii, frecvente descărcări electrice, vijelie, averse ce vor depăși local 35 l/mp. Mediafax

Citește mai departe

EVENIMENT

BREAKING NEWS! Sorin Oprescu a fost prins

Publicat

sorin oprescu 400x240

Fostul primar general Sorin Oprescu a fost prins în Grecia, au declarat surse judiciare pentru MEDIAFAX.

Surse judiciare au declarat că fostul primar general, medicul Sorin Oprescu, a fost prins, marți, în Grecia.

Citește și Sorin Oprescu, prins în Grecia. Fostul primar al Capitalei fugise din țară după o condamnare de 10 ani și 8 luni

Sorin Oprescu a fost prins: cine l-a capturat

Se pare că Oprescu a fost capturat de o echipă Enfast (European Network of Fugitive Active Search Teams).

Sorin Oprescu a fost găsit în Atena.

Fostul primar general Sorin Oprescu a fost condamnat, vinerea trecută, definitiv, la 10 ani și 8 luni de închisoare, pentru fapte de corupție. Oprescu a fost trimis în judecată în 2015 pentru luare de mită, spălare de bani, abuz în serviciu şi constituire a unui grup infracţional organizat.

Când au fost să pună în aplicare mandatul de arestare, polițiștii nu l-au găsit la domiciliul declarat pe fostul primar general, astfel că l-au dat în urmărire. Acesta ar fi ieșit din țară cu două săptămâni înainte de condamnare, pe cale rutieră, pe la Vama Giurgiu.

Citește mai departe