Connect with us

ACTUALITATE

Călătorii gratuite cu trenul, în Spania. De când intră în vigoare

Publicat

tren iclod 2 e1630583293837.jpg

Pentru a face față crizei legate de costul vieții, guvernul spaniol introduce reduceri de 100% la tren, pe rutele de navetiști și pe distanțele medii. Germania are un bilet de 9 euro pe lună pentru transportul public, iar Austria – Klimaticket, care costă 3 euro pe zi.

Inițiativa înseamnă că pasagerii vor putea să traverseze Catalonia, să se „scufunde” în splendoarea arhitecturală a Andaluziei sau să exploreze muzeele și restaurantele din Țara Bascilor, relatează The Guardian.

Guvernul spaniol de coaliție condus de socialiști a declarat că, de la 1 septembrie și până la sfârșitul anului, călătoriile pe anumite porțiuni ale rețelei feroviare de stat Renfe vor fi gratuite.

Noul acord pe rutele Renfe se adaugă unei politici anunțate luna trecută, prin care guvernul a aprobat o reducere de 30% pentru toate mijloacele de transport în comun, inclusiv metrou, autobuze și tramvaie.

Călătorii gratuite cu trenul, în Spania. De când intră în vigoare: Ce persoane vor putea beneficia de reduceri

Reducerile feroviare de 100% se vor aplica pentru navetiști și pentru cei care parcurg distanțe de până la 300 de kilometri.

Măsura se adresează în principal deținătorilor de abonamente spanioli, dar turiștii ar putea profita de ea dacă ar cumpăra bilete cu mai multe călătorii.

„Aș dori ca locuitorii Spaniei să știe că sunt pe deplin conștient de dificultățile zilnice pe care le întâmpină majoritatea oamenilor. Știu că salariile acoperă din ce în ce mai puțin și că este dificil să ajungi la sfârșitul lunii”, a declarat marți premierul spaniol Pedro Sánchez.

Reducerile de prețuri se aplică pentru a atenua impactul inflației și al creșterii rapide a prețurilor la energie.

„Această măsură încurajează utilizarea transportului public pentru a garanta un mijloc sigur, fiabil, confortabil, economic și sustenabil de a face naveta zilnică pe fondul creșterii extraordinare a prețurilor la energie și combustibil”, a declarat Ministerul spaniol al Transporturilor într-un comunicat.

Spania nu este singura țară europeană care încearcă să reducă costurile transportului public.

Călătorii gratuite cu trenul, în Spania. De când intră în vigoare: Compania națională de căi ferate din Germania, a lansat un bilet care costă 9 euro și care oferă o lună întreagă de călătorie

În luna mai, Deutsche Bahn, compania națională de căi ferate din Germania, a lansat un bilet care costă 9 euro și care oferă o lună întreagă de călătorie din iunie până la sfârșitul lunii august. Această ofertă permite conectarea oricăror două stații din Germania, astfel încât pasagerii care călătoresc mai mult de 80 de kilometri pot economisi bani cu o singură călătorie.

Și Austria a lansat „Klimaticket” (biletul climatic) la sfârșitul anului 2021, conceput pentru a-i încuraja pe austrieci să renunțe la mașini. Biletul a fost disponibil pentru 3 euro pe zi, fiind valabil pe toate rețelele de transport feroviar, metrou și autobuz. Sistemul s-a dovedit extrem de popular, iar site-ul pe care s-au vândut biletele a avut blocaje atunci când au început vânzările.

Între timp, britanicii continuă să fie împovărați de prețurile uriașe ale biletelor. În februarie s-a anunțat că tarifele de transport feroviar vor crește în Anglia și Țara Galilor cu o medie de 3,8%. Potrivit Railfuture, o organizație independentă care încearcă să reformeze căile ferate, costurile anuale de călătorie ale navetiștilor devin nesustenabile.

(sursa: Mediafax)

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

FOTO: Bătaie de joc cu bani cheltuiți pe școli și grădinițe fără copii. În unele clădiri se mai fac praznice și cumetrii

Publicat

index 6 1000x600.webp.webp

Milioane de euro au aruncat pe apa sâmbetei autoritățile locale din România, din fonduri de la Banca Mondială sau guvernamentale, pentru școli fără elevi. Numai în județul Botoșani sunt cel puțin 22 de școli astfel finanțate și închise din lipsă de elevi, scrie ADEVĂRUL.

Scăderea populației, mai ales în mediul rural, este o problemă care afectează întreaga țară, dar mai ales comunele din nordul Moldovei, unde exodul accelerat al tinerilor a lăsat cătunele aproape goale. Îmbătrânirea populației și plecarea masivă în străinătate a localnicilor tineri lasă școlile fără elevi.

Conform datelor oficiale, în aproximativ 13 ani, populația școlară s-a redus cu peste 14.000 de elevi. În ciuda acestor realități tot mai evidente,…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Alt HAIDUC în trafic: Tânăr din Suceava, prins conducând cu viteză prin Botoșani deși nu avea permis

Publicat

razie politisti radar amenda 3 1000x600.jpeg

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control la data de 16 aprilie 2024, pe drumul public din comuna Vârfu Câmpului, un autoturism condus de un tânăr, de 33 de ani, din județul Suceava, care circula cu viteză peste limita legală.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta are exercitarea dreptului de a conduce autovehicule, suspendată.

“Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere fără permis”, a transmis purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Botoşani, Delia Nenişcu.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Ultimele…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Copila de 13 ani a fost găsită de polițiști noaptea trecută în municipiul Botoșani

Publicat

img 20240416 wa0013 859x600.jpg

Copila de 13 ani din Botoșani, căutată de familie a fost găsită, în cursul nopții, pe raza municipiului Botoșani. Aceasta a fost internată în Centrul de Primire a Copilului în Regim de Urgență.

Se continuă verificările pentru a stabili împrejurările în care minora a părăsit domiciliul.

Dacă o vedeți sunați la 112! O copilă de 13 ani din municipiul Botoșani a plecat de acasă și nu s-a mai întors

Știrea inițială: Polițiștii botoșăneni au anunțat că efectuează verificări pentru localizarea unei minore, de 13 ani, din municipiul Botoșani, care astăzi, în jurul orei 12:00, a părăsit domiciliul, iar până în prezent nu a revenit.

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

VIDEO: Percheziții la Botoșani. Ce caută oamenii legii

Publicat

img 20240417 wa0000 926x600.jpg

Polițiștii din cadrul Politției Orașului Bucecea, cu sprijinul polițiștilor de ordine publică și a celor de la acțiuni speciale au pus in executare, in această dimineața 18 Percheziții domiciliare la persoane bănuite de braconaj piscicol din com. Varfu Câmpului, județul Botosani și comuna Hănțești județul Suceava.

Aproximativ 100 de forțe de ordine sunt angrenate în acțiune pentru probarea activității infracționale a persoanelor care efectuează pescuitul resurselor acvatice vii cu unelte ilegale (respectiv plase monofilament cu ochiul sub dimensiunile minime admise).

YouTube video

YouTube video


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe