Connect with us

EVENIMENT

Căldură neobișnuită în Europa, iarnă în SUA. Cum se explică

Publicat

termometru caldura canicula grade ro24

Temperaturi anormal de ridicate se înregistrează în unele părți ale Europei, în special în Franța și Spania, din cauza brizei africane. Unele părți din vestul Statelor Unite se confruntă deja cu un început de iarnă.

O zonă largă de presiune scăzută a rămas la vest de Insulele Britanice în cursul săptămânii trecute. Vântul de sud-vest asociat cu acest sistem a „transportat” aer din nord-vestul Africii către vestul și centrul Europei, scrie The Guardian.

Rezultatul acestui fenomen constă în temperaturi anormal de ridicate în mari părți ale Europei – în special în Franța și Spania, unde temperaturile au crescut cu peste 10 grade Celsius peste normal. Joi, temperaturile maxime au depășit cu mult 30 de grade C în unele părți ale Spaniei, cu 35,2 C măsurate la Morón de la Frontera, la sud-est de Sevilla.

Căldură neobișnuită în Europa, iarnă în SUA. Cum se explică: Utah

Pe de altă parte, unele părți din vestul Statelor Unite au avut parte de un început de iarnă în această săptămână. Un puternic front rece s-a deplasat spre sud prin nordul Munților Stâncoși și prin regiunile învecinate pe 22 octombrie, punând capăt brusc căldurii de la jumătatea lunii octombrie, în timp ce temperaturile au scăzut brusc.

Nordul statului Utah a fost deosebit de afectat, temperaturile maxime din Salt Lake City scăzând de la 25C pe 21 octombrie la 7C două zile mai târziu. Schiorii au avut parte de 26 de centimetri de zăpadă în stațiunea Alta din Wasatch Front.

Căldură neobișnuită în Europa, iarnă în SUA. Cum se explică: Filipine

Între timp, la 26 octombrie, o depresiune tropicală cunoscută sub numele de 26W (Nalgae) s-a format la vest de Insulele Yap, în Pacificul de Vest, îndreptându-se spre vest-nord-vest. Intensificarea a fost inițial lentă din cauza unei troposfere superioare inospitaliere. Cu toate acestea, condițiile au început să se îmbunătățească pe 27 octombrie.

Se așteaptă ca furtuna Nalgae să se intensifice înainte de a atinge pământul pe 29 octombrie în Filipine, la est de Manila. MEDIAFAX

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Nokian Tyres relochează la Oradea o fabrică de anvelope din Rusia. Construcția, aproape finalizată

Publicat

nokian tyres relochează la oradea o fabrică de anvelope din

Compania finlandeză Nokian Tyres relochează la Oradea o fabrică de anvelope din Rusia, o investiție de 650 milioane euro. Fabrica este aproape de finalizare. 

Nokian Tyres s-a retras din Rusia, iar producția mondială a companiei a scăzut cu 80%, potrivit Hotnews.

Firma cu o cifră de afaceri de peste 1 miliard de euro pe an avea fabrici mari în Finlanda, SUA și Rusia.

Era urgent nevoie de un sit de producție așa că finlandezii au ales Oradea.

Prima anvelopă va fi produsă…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Concert al Corului Madrigal la Catedrala Greco – Catolică „Sfânta Treime” din Blaj. Invitat: Constantin Chiriac, directorul FITS

Publicat

concert al corului madrigal la catedrala greco – catolică „sfânta

Concert al Corului Madrigal la Catedrala Greco – Catolică „Sfânta Treime” din Blaj, avându-l ca invitat special pe Constantin Chiriac, fondatorul și directorul Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. 

Concertul a făcut parte din seria de evenimente prin care Biserica Greco-Catolică marchează aniversarea a 5 ani de la Vizita Apostolică a Sfântului Părinte Papa Francisc, care a celebrat, în data de 2 iunie 2019, pe Câmpia Libertății din Blaj, Sfânta Liturghie de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Urmărit internaţional din Alba, adus în țară din Germania. Este condamnat pentru ucidere din culpă

Publicat

ce pățești dacă încalci ordinul de protecție. bărbat din miraslău,

Un bărbat de 30 de ani, din Alba, urmărit internaţional pentru ucidere din culpă, a fost adus în țară vineri, 19 aprilie, din Germania.

Pe numele său era emis, de către Judecătoria Orăştie, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de 1 an şi 4 luni.

În total zece persoane, pe numele cărora au fost emise mandate de executare a unei pedepse privative de libertate sau mandate de arestare preventivă au fost, aduse în ţară în perioada 18-19 aprilie, informează…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Festivalul Internațional de Umor – Aiud 2024 începe joi, 25 aprilie, sub patronajul caricaturistului Ștefan Popa Popa’s

Publicat

festivalul internațional de umor – aiud 2024 începe joi, 25

Festivalul Internațional de Umor – Aiud 2024 începe joi, 25 aprilie 2024, de la ora 16:00. Este cea de-a XX-a ediție a acestui eveniment.

Evenimentul va debuta cu expoziții de caricatură și salonul internațional de caricatură, în cadrul căruia vor fi prezentate lucrări ale unor cunoscuți caricaturiști din întreaga lume.,

”Alături de noi, se va afla prietenul Festivalului Internațional de Umor, caricaturistul Ștefan Popa Popa’s, festivalul desfășurând-se sub înaltul…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe