Connect with us

ACTUALITATE

Calea Turzii și strada Primăverii vor avea benzi dedicate de autobuz. Ce prevede Strategia de Mobilitate a Clujului, votată ieri

Publicat

blocuri cluj manastur.jpg

Clujul va deveni orașul de 15 minute până în anul 2030, adică în această rază cetățenii vor avea la dispoziție toate serviciile necesare pentru nevoile cotidiene, iar asta va reduce mult din trafic. Specialiștii care au întocmit Studiul de Mobilitate al municipiului, aprobat marți de către Consiliul Local, se așteaptă ca la finalul perioadei de implementare a măsurilor doar 25% din deplasări să se realizeze cu mașina, iar 37% cu transportul public.

Realizatorii acestui plan au apreciat faptul că cetățenii chestionați au ales transportul public ca prioritate de investiții pe latura de mobilitate și bicicletele, apoi pe locul trei – parcarea pentru mașină.

Cea mai spinoasă problemă rămâne mobilitatea pe axa Vest-Est, însă un pas major pentru rezolvare îl va reprezenta realizarea metroului. Între timp s-a recomandat extinderea pe acest traseu a politicii de benzi dedicate pentru transpotrul în comun, sporirea frecvenței de circulație și extinderea infrastructurii de bike sharing.

Vor fi extinse benzile dedicate pentru transportul în comun inclusiv pe străzile Izlazului, Primăverii și Calea Turzii.

Se dorește și extinderea rețelei de troleibuz spre Baciu, Gheorgheni și Zorilor.

Apahida, Floreștiul și Baciu vor deveni noduri de transfer de mobilitate pentru cei care vin spre Cluj-Napoca din zona metropolitană. Adică aici se vor lăsa mașinile și vor fi accesate mijloace de transport alternative spre municipiu.

În principiu 30 de minute va însemna o deplasare spre Cluj-Napoca din comunele zonei metropolitane folosind transportul public, mașina sau bicicleta electrică.

În interiorul municipiului, zone din Gruia și Zorilor, slab deservite de transportul public, vor fi…

Vezi mai mult pe Cluj24.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

3 aprilie – Ziua Jandarmeriei Române

Publicat

3 aprilie – ziua jandarmeriei române

Publicitate

Ziua Jandarmeriei Române este marcată în fiecare an la 3 aprilie, reprezentând data la care a fost semnat actul de înființare a jandarmeriei ‘Legiuirea pentru reformarea Corpului slujitorilor în jandarmi’, în anul 1850, de către domnul Moldovei, Grigore Alexandru Ghica (1849-1853), potrivit portalului oficial www.jandarmeriaromana.ro.

Legiuirea promulgată de Ghica a stat la baza tuturor legilor care au urmat, principiile sale rămânând valabile în…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Botoșani: „Orașul geniilor” din România și concursul suprem al minților luminate

Publicat

botoșani: „orașul geniilor” din românia și concursul suprem al minților

Publicitate

Botoșaniul, cunoscut drept un adevărat „oraș al geniilor” găzduiește cea de-a 75 ediție a Olimpiadei Naționale de Matematică, pentru nivelul liceal. Participă sute de elevi din toată țara, inclusiv olimpici de top. Este una dintre cele mai puternice ediții din istoria olimpiadei, scrie ADEVĂRUL

Anul acesta Olimpiada Națională de Matematică, regina concursurilor școlare la științe exacte, a fost organizată în municipiul Botoșani….

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

CALENDAR ORTODOX 2025: Sfântul Cuvios Nichita Mărturisitorul

Publicat

calendar ortodox 2025: sfântul cuvios nichita mărturisitorul

Publicitate

Sfântul Nichita mărturisitorul s-a născut în Cezareea Bitiniei în jurul anului 760. La opt zile după naștere mama sa a murit. Tatăl Filaret, alegând să se retragă la mânăstire l-a încredințat bunicii sale spre creștere. Nichita a fost din fragedă tinerețe un copil duhovnicesc.

A avut și un duhovnic ales, pe pustnicul Ștefan. Acesta, la un moment dat, i-a dat binecuvântarea să meargă la mânăstirea Medikion pe care Sfântul Nichifor o…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Salariu majorat la cerere! Când și cum să ceri o mărire de salariu la orice firmă din România, ca să nu fii refuzat niciodată

Publicat

salariu majorat la cerere! când și cum să ceri o

Publicitate

Ai ajuns în punctul în care știi că meriți mai mulți bani. Muncești din greu, ai rezultate bune, colegii te respectă, șefii se bazează pe tine, dar… salariul tău a rămas același. Nu-i așa că e frustrant? Asta pentru că mărirea de salariu nu vine de la sine. Trebuie să o ceri, dar să știi exact când și cum să o faci, ca să nu fii refuzat. Nu e vorba doar de noroc, ci de strategie. Dacă ai abordarea potrivită, vei pleca din biroul șefului…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe