Connect with us

EVENIMENT

Camera Deputaţilor a aprobat modificarea Legii privind protecţia avertizorilor în interes public

Publicat

Camera Deputatilor, Parlament
Arhivă foto

Proiectul de modificare a Legii privind protecţia avertizorilor în interes public a fost adoptat marți, 21 martie 2023 de Plenul Camerei Deputaţilor.

Deputaţii au aprobat modificarea legii în forma venită de la Senat.

„Prin excepţie de la prevederile alin. 1, raportarea care nu cuprinde numele, prenumele, datele de contact sau semnătura avertizorului în interes public se examinează şi se soluţionează în măsura în care conţine indicii referitoare la încălcări ale legii”, se arată în proiectul de lege.

Potrivit modificărilor făcute la Senat, a fost eliminat cuvântul „temeinice” din sintagma „indicii temeinice”.

Modificarea a fost făcută la solicitarea Comisiei Europene.

Prin Legea privind protecţia avertizorilor în interes public, România, în calitate de stat membru, a transpus în legislaţia naţională Directiva UE 2019/1937.

Transpunerea Directivei constituie jalonul 430 din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

În cadrul evaluării legii efectuate cu prilejul celei de a doua cereri de plată, Comisia Europeană a transmis autorităţilor naţionale obiecţiile sale. În opinia Comisiei Europene, „indicii temeinice” din cuprinsul articolului este de natură a conduce la o examinare subiectivă a raportărilor anonime. În plus, mai spune Comisia Europeană, prevederea nu ar asigura potenţialilor avertizori „nivelul adecvat de certitudine juridică” şi ar putea descuraja raportările.

Proiectul urmează să meargă la promulgare, la preşedintele Klaus Iohannis. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

ANALIZĂ. Radu Georgescu: Euro este STABIL, chiar dacă România este lider la inflație în UE

Publicat

euro e1585126946240.jpg

Calmul temporar existent între atacul Iranului asupra statului evreu și momentul în care Israelul va răspunde cu aceeași monedă, a redus aversiunea față de risc dar și prețul petrolului.

Cursul euro a scăzut miercuri de la 4,9763 la 4,9754 lei, într-o ședință în care tranzacțiile s-au înghesuit în culoarul 4,975 – 4,976 lei.

ANALIZĂ. Radu Georgescu: Euro este STABIL, chiar dacă România este lider la inflație în UE

Evoluția leului nu a fost…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO: Cum arată cea mai veche casă din comuna Rimetea. Are peste 340 de ani, iar drumul până la ea este o aventură în sine

Publicat

video: cum arată cea mai veche casă din comuna rimetea.

Cum arată cea mai veche casă din comuna Rimetea. Comuna este una dintre cele mai atractive locuri din Alba pentru turiști.

Pe lângă casele albe, ospitalitatea gazdelor, gulașul tradițional și peisajul superb, comuna mai este cunoscută pentru încă un obiectiv turistic. 

Ascunsă de ochii lumii, într-o parte a localității se află cea mai veche casă din comună. O casă veche de peste 340 de ani.

Drumul până la ea este o aventură în sine. O stradă îngustă, de mai bine de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

TikTok trebuie să funizeze Uniunii Europene o evaluare a riscurilor privind noul serviciu Lite

Publicat

peste 7 milioane de români utilizează tiktok în fiecare lună

TikTok trebuie să funizeze Uniunii Europene o evaluare a riscurilor privind noul serviciu Lite pe care l-a lansat și are termen să o facă până joi. 

Asta în contextul în care există temeri că ar putea crește dependența copiilor de videoclipurile de pe platformă, transmite Radio România.

TikTok Lite, aplicație lansată în Franța și Spania în această lună, oferă utilizatorilor premii, cum ar fi vouchere Amazon, carduri cadou prin PayPal sau TikTok Coins pentru diferite…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

18 aprilie: Ziua Internațională a Monumentelor și Siturilor. Cum este sărbătorită la Sebeș

Publicat

18 aprilie: ziua internațională a monumentelor și siturilor. cum este

18 aprilie: Ziua Internațională a Monumentelor și Siturilor este sărbătorită și la Sebeș, transmit reprezentanții primăriei orașului.

Celebrarea în fiecare an, în data de 18 aprilie, a patrimoniului construit al umanității este una dintre inițiativele Consiliului Internațional al Monumentelor şi Siturilor (ICOMOS), demers menit să atragă atenția asupra unor valori inestimabile și irepetabile, în multe cazuri puse în pericol și chiar amenințate cu distrugerea.

ICOMOS…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe