EVENIMENT
Camilla face revoluție la Palatul Regal. Desființează o tradiție la care a ținut și Elisabeta a II-a

Camilla, Regina Consoartă, a luat prima măsură la Palatul Regal după moartea reginei Elisabeta a II-a și astfel pune capăta unei tradiții existente din Evul Mediu. Regula va fi pusă în practică săptămâna viitoare, când Camilla va fi gazda unei recepții pentru militanții împotriva violenței domestice și a violenței împotriva femeilor.
Camilla schimgă regulile la Palatul Buckingham
Camilla, fostă Parker Bowles (75 ani), este a doua soție a Regelui Charles al III-lea Regatului Unit, iar în prezent este Regina Consoartă a Marii Britanii, după ce regina Elisabeta a II-a a spus cu ocazia jubileului de platină că „dorința ei sinceră” este ca aceasta să aibă titlul de regină consoartă atunci când Charles va deveni rege.
Acum, noua Regină Consoartă Camilla pune capăt unei tradiții de a avea doamne de…
Citește mai mult pe impact.ro
EVENIMENT
Peste 50.000 de persoane au intrat în România în ultimele 24 de ore. 6.843 sunt cetăţeni ucraineni

Un număr de peste 58.000 de persoane au intrat în România, în ultimele 24 de ore. Dintre acestea, 6.843 sunt cetățeni ucraineni.
Potrivit Poliției de Frontieră, în data de 07.02.2023, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalitățile de control (atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire) aproximativ 121.600 de persoane, cetățeni români și străini și peste 38.150 de mijloace de transport, pe ambele sensuri.
Pe sensul de intrare în România, au fost 58.159 de persoane, dintre care 6.843 de cetăţeni ucraineni. Astfel, începând cu data de 10.02.2022 (perioadă pre-conflict), până la data de 07.02.2023, ora 24.00, la nivel naţional, au intrat în România 3.495.110 cetăţeni ucraineni.
În continuare, controlul de frontieră la intrarea în România prin punctele de trecere a frontierei se derulează cu operativitate, în conformitate cu prevederile legislației naționale și comunitare, Poliția de Frontieră lucrând la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere.
EVENIMENT
Salvamont Mureș: Dacă credeți că declanșarea unei avalanșe se întâmplă doar celorlalți, vă înșelați! Recomandări

Salvamontiștii mureșeni au transmis printr-o postare pe pagina de pagina de Facebook o serie de recomandări pentru persoanele care se aventurează pe munte iarna și care nu au experiență în cazul unei avalanșe.
Potrivit Salvamont Salvaspeo Mures, prea des, vedem oameni care urcă pe munte iarna și nu au experiență în cazul unei avalanșe și ignoră și previziunile nivometeorologice.
Salvamontiștii le roagă pe aceste persoane să citească cu atenție următoarele rânduri:
- Dacă credeți că declanșarea unei avalanșe se întâmplă doar celorlalți … ei bine, vă înșelați foarte mult!
- Dacă nu știți să căutați o persoană dispărută într-o avalanșă … corect … atunci mă îndoiesc că ați putea să evaluați corect pericolul unei avalanșe.
- Dacă crezi că ești bun și pregătit …. atunci trebuie să știi…
Citește mai mult pe ardeal24.ro

Lumea muzicii populare din România este în doliu, după ce doi mari artiști ai țării s-au stins din viață. Este vorba despre violonistul Alexandru Ciurcui și de „Privighetoarea Banatului”, Simona Maria Teodorescu. Moartea acestora a adus în sufletele celor dragi multă durere.
Doliu în lumea muzicii populare. S-a stins din viață un mare violonist
Lumea muzicii populare din România este mai săracă! Violonistul Alexandru Ciurcui, Șandorică, așa cum era cunoscut, a plecat la cele veșnice, anunțul fiind făcut de către artistul Alexandru Pugna, care a transmis și un mesaj emoționant de adio.
Artistul a făcut parte din Taraful de Soporu de Cîmpie, înființat chiar de către tatăl său. De-a lungul carierei sale, Alexandru Ciurcui a fost un real sprijin pentru instituțiile de cultură din județul Cluj, în…
Citește mai mult pe impact.ro

Rafinăria Petrobrazi a fost amendată de către comisarii de mediu din Prahova, în urma unui control efectuat pe fondul numeroaselor sesizări privind disconfortul olfactiv şi a apariţiei unui trend de depăşire a valorilor limită la indicatorul hidrogen sulfurat (H2S).
Conform unui comunicat postat, miercuri, pe pagina de Facebook a Gărzii de Mediu Prahova, comisarii au aplicat o sancţiune de 100.000 lei în urma neconformităţilor constatate la controlul efectuat.
„Controlul a fost iniţiat ca urmare a numeroaselor sesizări privind disconfortul olfactiv creat în proximitatea rafinăriei precum şi a apariţiei unui trend de depăşire a valorilor limită la indicatorul H2S înregistrat de către echipamentele de monitorizare din Reţeaua Naţională de Monitorizare a Calităţii Aerului (RNMCA).
În cadrul controlului comisarii au constatat nerespectarea unor condiţii din actul de reglementare, precum şi a normelor de monitorizare a surselor de emisie atmosferice.
În vederea evitării unor astfel de situaţii comisarii au impus companiei luarea tuturor măsurilor astfel încât toate operaţiunile de pe amplasament să se realizeze fără determinarea unor deteriorări a calităţii aerului dincolo de limitele amplasamentului”, arată sursa citată. Agerpres