ACTUALITATE
Campania de vaccinare anti-COVID: 54.713 persoane au fost imunizate în ultimele 24 de ore

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) informează că, în ultimele 24 de ore, au fost administrate 54.713 doze de ser, dintre care 42.198 – Pfizer BioNTech, 4.243 – Moderna şi 8.272 – AstraZeneca, potrivit datelor puse la dispoziţie de INSP, prin aplicaţia Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor.
CNCAV precizează că 24.600 de persoane au fost vaccinate cu prima doză, iar doza a doua au primit-o 30.113 de persoane.
Până în prezent, de la debutul campaniei de vaccinare anti-COVID, pe 27 decembrie 2020, au fost administrate 2.913.155 de doze unui număr de 1.939.484 de persoane, dintre care 965.813 au primit o doză, iar 973.671 şi doza a doua.
În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 92 de reacţii adverse, 7 de tip local şi 85 de tip general.
De la începutul imunizării, s-au înregistrat 10.023 de reacţii adverse la vaccinurile Pfizer, Moderna şi AstraZeneca. Conform sursei citate, 117 reacţii adverse sunt în curs de investigare. Agerpres
Sursa foto: RO Vaccinare
Urmărește știrile romania24.ro pe Google News

ACTUALITATE
SECRETE din piața IMOBILIARĂ din Cluj. Când cresc PREȚURILE chiriilor. Pierderea garanției, printre SACRIFICIILE studenților

Când spui Cluj-Napoca, automat de gândești la chiriile scumpe. Traiul în acest oraș este o provocare financiară pentru mulți, în special pentru cei care se mută aici pe timpul facultății, astfel că, în martie, când studenților li s-a impus participarea în formatul fizic la facultate, circula ideea că prețurile chiriilor vor crește semnificativ. Antonio Boja, agent imobiliar cu o experiență de peste 3 ani la Panoramic Imobiliare, a observat fenomenul și a ajuns la mai multe concluzii în ceea ce privește piața imobiliară, respectiv influența studenților asupra acesteia.
„Nu am observat să crească prețurile la chirii în martie. Mai degrabă au apărut oferte care se promovau la un preț menționat ca fiind negociabil, iar cum cererea era mare, nu s-a mai negociat”, spune acesta pentru Cluj24.
Compromisurile studenților: Facultatea e mai importantă decât chiria pe o lună
Mulți studenți care au…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
ACTUALITATE
Principele din Alba Iulia, care a iubit alcoolul, a interzis tutunul și a ”vânat” vrăjitoarele: 25 de femei condamnate pe nedrept

Mihai Apafi I a condus Transilvania în perioada 1661-1690, iar domnia sa a fost marcată de un răgaz de liniște și care a adus numeroase beneficii pentru locuitorii Transilvaniei. Însă principele care a locuit în Palatul Princiar din Alba Iulia pe lângă că sprijinit educaţia, tipărirea cărţilor şi baterea de monede a avut și părți întunecate.
În primul rând alcoolul: Mihai Apafi I a rămas în istorie ca unul dintre marii bețivi ai Transilvaniei. Apoi a organizat o adevărata vânătoare de vrăjitoare, pe care le considera vinovate pentru îmbolnăvirea soției sale, dar și moartea prematură a copiilor săi. Nu mai puțin de 25 de femei au fost…
Citește mai mult pe Alba24.ro

Asociaţia Caiac SMile din Satu Mare, a lansat un nou program, „Caiacul – terapie pentru nevăzători”, care este destinat elevilor Liceului Special pentru Deficienţi de Vedere din Cluj-Napoca.
„Pe toată durata programului, îi ghidăm, îi însoțim şi ne adaptăm nevoilor lor, oferindu-le cea mai bună experienţă în formarea lor ca viitori sportivi amatori sau de performanţă”, a declarat Gabi, unul dintre voluntarii care a participat la activităţi.
Astfel, 60 de elevi ai Liceului Special pentru Deficienţi de Vedere din Cluj-Napoca au fost iniţiaţi în tainele acestui sport de către antrenori şi voluntari ai asociaţiei Caiac SMile
Copiii, care au fost împărţiţi în trei grupe, au învăţat bazele acestui sport astăzi, pe apele lacului Chios din Parcul Central din Cluj-Napoca, de la ora 10.00.
Reprezentanţii asociaţiei îi au preluat tinerii de la internat şi i-au transportat…
Citește mai mult pe Cluj24.ro