Connect with us

EVENIMENT

Campanie de vaccinare fără succes la maratoanele organizate în Bistriţa şi staţiunea Băile Figa

Publicat

arhiva foto

Mai puţin de 100 de persoane au fost imunizate împotriva COVID-19 la cele două maratoane de vaccinare organizate, pe parcursul zilelor de sâmbătă şi duminică, în municipiul Bistriţa şi în staţiunea turistică Băile Figa din oraşul Beclean, potrivit datelor comunicate de Instituţia Prefectului Bistriţa-Năsăud.

La Bistriţa, echipele de vaccinare au fost la dispoziţia populaţiei pentru 12 ore în fiecare zi, în parcarea unui centru comercial unde s-a organizat primul maraton de vaccinare de tip drive-through din municipiu în urmă cu două luni.

La finalul celor două zile, totalul dozelor de vaccin Pfizer administrate a fost de 70, de 15 ori mai mic decât la acţiunea din luna mai.

În staţiunea Băile Figa, echipa mobilă de vaccinare s-a aflat în mijloc turiştilor atât sâmbătă, cât şi duminică, timp de cinci ore în fiecare zi, iar numărul celor imunizaţi cu serul Johnson&Johnson a fost, în total, de 25 de persoane.

Reprezentanţii Prefecturii Bistriţa-Năsăud au mai precizat că echipele mobile de vaccinare au ajuns, la sfârşitul săptămânii trecute, şi în cinci localităţi rurale – Chiuza, Şanţ, Nuşeni, Miceştii de Câmpie şi Josenii Bârgăului -, unde au fost administrate în total 98 de doze de vaccin anti-COVID-19.

În judeţul Bistriţa-Năsăud, până la această dată, aproximativ 59.000 de persoane au efectuat schema completă de vaccinare împotriva noului coronavirus. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Sâmbăta lui Lazăr sau Moșii de Florii, marea sărbătoare care precede Floriile. Tradiții, obiceiuri și semnificații

Publicat

calendar ortodox: 6 octombrie, apostolul toma, patronul arhitecților. de unde

Sâmbăta lui Lazăr sau Moșii de Florii, este o sărbătoare creștină ortodoxă care precede Floriile și Săptămâna Mare sau Săptămâna Patimilor (Săptămâna Sfântă).

Această sărbătoare cade în fiecare an în sâmbăta dinaintea Duminicii Floriilor și este celebrată pentru a comemora evenimentul biblic al învierii lui Lazăr din Betania de către Isus Hristos, așa cum este relatat în Evanghelia după Ioan (Ioan 11:1-45).

Învierea lui Lazăr

Potrivit Bibliei,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. Podcast Cluj24. Alexandru Cordoș (PSD): Electoratul de stânga vrea o schimbare. Vor fi schimbări în județul Cluj

Publicat

cordos 2.jpg

Secretarul executiv al PSD Cluj, Alexandru Cordoș, a fost desemnat candidat al social-democraților la funcția de președinte al Consiliului Județean Cluj. Fost consilier local la Cluj-Napoca, fost senator două legislaturi, în prezent consilier județean, acesta explică în podcastul ”Test de sinceritate”, realizat de Vasile Măgrădean, la Cluj24 de ce a decis să treacă la nivelul următor și să vizeze câștigarea funcției de președinte al CJ Cluj.

Alexandru…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Tânăr din Alba, prins la volan, beat și fără permis de conducere, pe DN 75. Ce alcoolemie avea și ce măsuri au luat polițiștii

Publicat

masina politia fb politia romana.jpg

Un tânăr din Alba a fost prins în timp ce conducea băut și fără permis. A fost oprit de polițiști pe DN 75, la Bistra.

Tânărul de 26 de ani, din comuna Vidra, a fost depistat în trafic în noaptea de joi spre vineri, în jurul orei 3.50, de către polițiștii Postului de Poliție Bistra. Acesta conucea un autoturism, pe raza comunei Bistra, a anunțat IPJ Alba.

Se afla sub influența băuturilor alcoolice și nu avea permis de conducere pentru nicio categorie de…
Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Supraînălțarea digului de pe râul Mureș, la Cisteiu de Mureș. Sistem de monitorizare cu fibră optică

Publicat

supraînălțarea digului de pe râul mureș, la cisteiu de mureș.

Supraînălțarea digului de pe râul Mureș, la Cisteiu de Mureș. O porțiune de 3,2 kilometri de dig, aflată în zona satului Cisteiu de Mureș, urmează să fie reabilitată și supraînălțată. Proiectul prevede amplasarea unui sistem de monitorizare cu fibră optică, care va putea detecta și monitoriza mișcările și deformările digului. 

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Alba a anunțat recent depunerea solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe