Connect with us

EVENIMENT

Campanie internațională pentru combaterea fraudei online și pentru siguranța cumpărăturilor online

Publicatarhivă

Poliţia Română s-a alăturat, împreună cu agenţiile de aplicare a legii din alte 15 ţări, Centrului European de Criminalitate Cibernetică (EC3) al Europol şi Merchant Risk Council, în campania internaţională ‘Vinde în siguranţă’ dedicată comercianţilor online.

“Campania se desfăşoară sub egida eComm2020 şi vizează, în mod special, comercianţii online, ajutându-i să identifice mai bine fraudele pe platformele lor şi să ia măsuri pentru a-şi proteja afacerea şi clienţii împotriva acestor atacuri”, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), transmis luni, 9 noiembrie.

Comercianţii sunt sfătuiţi să îşi stabilească un mijloc de plată sigur şi să utilizeze un serviciu de livrare de încredere.

“Unele produse sunt mai riscante la vânzare ca altele. De exemplu, vânzarea articolelor mici, uşor de revândut, care au deja cerere mare, este mai riscantă decât vânzarea articolelor concepute personal.

Dacă acceptaţi plăţi cu cardul şi expediaţi bunuri valoroase către clienţii dumneavoastră, este bine să ştiţi către cine trimiteţi articolele. Alegerea unui mijloc de plată sigur va limita riscul de fraudă”, explică IGPR.

eComm2020 este o operaţiune creată în cadrul ciclului de politici EMPACT – Obiectivul Fraude cu Carduri de Plată. Această operaţiune este o continuare a activităţii Grupului de Lucru pentru Comerţul Electronic, un parteneriat public-privat care a luat naştere în 2014, cu membri relevanţi în domeniu, inclusiv Merchant Risk Council – o reţea de 535 de comercianţi online din întreaga lume.

La campania eComm2020 pentru cumpărături online mai sigure, din acest an, participă Austria, Columbia, Croaţia, Cehia, Germania, Grecia, Ungaria, Irlanda, Italia, Malta, Macedonia de Nord, Polonia, Portugalia, România, Spania şi Statele Unite ale Americii. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENT

Accident violent în Râmnicu Vâlcea. Femeie accidentată pe o trecere de pietoni

Publicat

Accident violent miercuri dimineață în Râmnicu Vâlcea. O femeie a fost accidentată pe o trecere de pietoni.

Accidentul s-a produs pe Calea lui Traian, zona Lenin Sud.

Șoferița unui autoturism de 25 de ani a lovit un pieton, o femeie de 44 de ani, care s-ar fi angajat în traversarea regulamentară a străzii pe marcajul pietonal.

Polițiștii Biroului rutier efectuează cercetări pentru stabilirea cu exactitate a situației de fapt .

Citește mai departe

EVENIMENT

Percheziţii ale poliţiştilor din Argeş la domiciliul manelistului Dani Mocanu

Publicat

arhiva foto

Poliţişti din cadrul IPJ Argeş, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, efectuează, miercuri, trei percheziţii – două în Ştefăneşti, judeţul Argeş, şi una în judeţul Ilfov, la cântăreţul Dani Mocanu, în legătură cu filmarea unui videoclipul în care acesta apare alături de un leu.

Potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres, se fac cercetări privind infracţiunile de cruzime şi rele tratamente aplicate animalelor şi sunt vizate domiciliile lui Dani Mocanu, ale realizatorului videoclipului, cât şi un studio de filmări din judeţul Ilfov.

sursa foto: digi24.ro

Reamintim că manelistul Dani Mocanu a lansat recent un videoclip în care apare un leu plin de răni. Imaginile au stârnit un val de indignare iar mai multe persoane au sesizat poliția.

În urma informațiilor apărute în spațiul public, polițiștii argeșeni au anunțat deschiderea unui dosar penal.

Citește mai departe

EVENIMENT

Cutremur cu magnitudinea de 3,3 în judeţul Buzău. Seismul s-a produs la 115 kilometri adâncime

Publicat

Un cutremur cu magnitudinea 3,3 s-a produs miecuri la ora 00.15 în zona seismică Vrancea, judeţul Buzău, la o adâncime de 115 kilometri, potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Seismul a avut loc în apropierea următoarelor oraşe: 77 km E de Brasov, 82 km NE de Ploiesti, 113 km V de Braila, 113 km S de Bacau, 114 km V de Galati, 131 km N de Bucuresti, 157 km NE de Pitesti, 192 km E de Sibiu, 193 km SV de Iasi, 196 km N de Ruse.

Cel mai puternic seism din acest an s-a produs în data de 31 ianuarie, în judeţul Vrancea, la o adâncime de 121 de kilometri, şi a avut o magnitudine de 5,2 pe scara Richter. Cutremurul a fost resimţit şi la Bucureşti.

Citește mai departe

EVENIMENT

Județele Olt și Dolj, sub alertă de vreme severă imediată

Publicat

Administrația Națională de Meteorologie a emis miercuri dimineața o avertizare nowcasting cod galben de ceață pentru localități din două județe.

Până la ora 10:00, zonele vizate sunt:

Județul Olt: Corabia, Brastavățu, Izbiceni, Ianca, Tia Mare, Vădăstrița, Grojdibodu, Vișina, Obârșia, Giuvărăști, Orlea, Gârcov, Bucinișu, Ștefan cel Mare, Vișina Nouă, Gura Padinii, Vădastra, Urzica;

Județul Dolj: Calafat, Băilești, Dăbuleni, Poiana Mare, Moțăței, Sadova, Daneți, Călărași, Valea Stanciului, Ciupercenii Noi, Maglavit, Ostroveni, Amărăștii de Jos, Desa, Bistreț, Bârca, Gighera, Rast, Bechet, Afumați, Goicea, Giurgița, Urzicuța, Gângiova, Piscu Vechi, Dobrești, Ghidici, Negoi, Seaca de Câmp, Măceșu de Sus, Catane, Măceșu de Jos, Cârna;

Se vor semnala ceaţă ce determină scăderea vizibilităţii local sub 200 m şi izolat sub 50 m.

Citește mai departe