Connect with us

ACTUALITATE

Canada a anunţat prima sa strategie naţională de adaptare la schimbările climatice

Publicat

Arhivă foto

Guvernul canadian a dezvăluit joi prima sa strategie naţională de adaptare la schimbările climatice. Această strategie națională prevede investiţii şi noi standarde de construcţie pentru „a proteja comunităţile şi a construi o economie puternică”, relatează AFP.

În total, 1,6 miliarde de dolari canadieni (1,1 miliarde de euro) vor fi investiţi, pe parcursul a cinci ani, pentru a ajuta municipalităţile şi cantoanele să finanţeze infrastructuri publice rezistente la inundaţii sau pentru a informa mai bine canadienii, cu ajutorul unor noi hărţi ale inundaţiilor sau date climatice mai precise.

„Schimbările climatice afectează toate comunităţile din Canada”, a declarat ministrul protecţiei civile Bill Blair de pe Insula Prince Edward, o provincie grav afectată la sfârşitul lunii septembrie de uraganul Fiona.

Considerată cea mai costisitoare furtună care a lovit regiunea atlantică (660 de milioane de dolari pagube), Fiona este doar un început al costurilor care vor urma, estimează guvernul canadian, care se aşteaptă ca pagubele cauzate de dezastrele naturale să se apropie de 15,4 miliarde de dolari pe an până în 2030.

Canada a anunţat prima sa strategie naţională de adaptare la schimbările climatice. Creştere a frecvenţei şi a severităţii evenimentelor climatice

„În ultimii ani, am observat, şi nu numai în Canada, ci în întreaga lume, o creştere a frecvenţei şi a severităţii evenimentelor climatice”, a adăugat ministrul, menţionând inundaţii, incendii de pădure şi valuri de caniculă care au lovit Canada.

Prin implementarea a aproape 70 de măsuri, guvernul federal canadian speră să reducă costurile legate de dezastrele naturale prin definirea „obiectivelor şi a ţintelor clare pentru adaptare”. Fiecare dolar investit ar trebui să conducă la economii de până la 15 dolari, afirmă Ottawa.

Numai noile standarde de construcţie în caz de inundaţii şi incendii ar putea să conducă la economii de până la 4,7 miliarde de dolari anual, a mai spus guvernul, care menţionează şi pădurile urbane dezvoltate în ultimii ani în cel mai mare oraş din ţară, Toronto.

Canada a anunţat prima sa strategie naţională de adaptare la schimbările climatice. Care sunt obiectivele guvernului federal

Se aşteaptă ca aceste zone verzi să reducă costurile cu aparatele de climatizare, să îmbunătăţească calitatea aerului şi să reducă presiunea asupra infrastructurii de gestionare a apelor pluviale, potrivit autorităţilor care intenţionează să creeze 15 noi parcuri urbane în ţară până în 2030.

Guvernul federal a stabilit obiective specifice care vor fi „ajustate după necesităţi”. El vrea să se asigure că, până în 2025, 60% dintre canadieni vor fi conştienţi de riscurile de dezastre la care sunt expuse locuinţele lor, că 30% din terenuri şi ape vor fi conservate până în 2030 pentru a pune capăt pierderii biodiversităţii sau că, până în 2040, toate decesele cauzate de valurile extreme de căldură vor fi eliminate. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Salariu majorat la cerere! Când și cum să ceri o mărire de salariu la orice firmă din România, ca să nu fii refuzat niciodată

Publicat

salariu majorat la cerere! când și cum să ceri o

Publicitate

Ai ajuns în punctul în care știi că meriți mai mulți bani. Muncești din greu, ai rezultate bune, colegii te respectă, șefii se bazează pe tine, dar… salariul tău a rămas același. Nu-i așa că e frustrant? Asta pentru că mărirea de salariu nu vine de la sine. Trebuie să o ceri, dar să știi exact când și cum să o faci, ca să nu fii refuzat. Nu e vorba doar de noroc, ci de strategie. Dacă ai abordarea potrivită, vei pleca din biroul șefului…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

MOMENTUL DE CULTURĂ. CU GEORGICĂ MANOLE (339)

Publicat

momentul de culturĂ. cu georgicĂ manole (339)

Publicitate

O rubrică realizată de profesor Georgică Manole, scriitor, epigramist

 

DIN CAIETUL MEU DE ÎNSEMNĂRI

 

Daniel Sur, în „Apostrof” nr. 5 din 2019, reluând o idee a lui Yuval Noah Harari despre viitorul omului: „…crede că principala boală de care va suferi omul într-un viitor imediat este irelevanţa. Că omul va deveni inutil…”;

 

Publicitate

Constantin…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Botoșani: Bani pentru consolidarea seismică a unei unități medicale din județul Botoșani

Publicat

botoșani: bani pentru consolidarea seismică a unei unități medicale din

Publicitate

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației alocă suma de 16.487.522,20 lei pentru lucrările de consolidare în vederea reducerii riscului seismic la clădirea Sanatoriului de Neuropsihiatrie din satul Podriga, comuna Drăgușeni (jud. Botoșani) – a anunțat ministrul Cseke Attila.

‘Avem toate premisele administrative, organizatorice și financiare ca să implementăm programe de investiții pe consolidare de risc seismic, avem sute de…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

„Invitatul Zilei” la Botosani24.ro: Claudiu Ilaș, primarul comunei Dângeni

Publicat

„invitatul zilei” la botosani24.ro: claudiu ilaș, primarul comunei dângeni

Publicitate

„Invitatul Zilei” la Interviurile Botosani24.ro a fost astăzi Claudiu Ilaș, primarul comunei Dângeni.

Claudiu Ilaș a vorbit despre investițiile care se fac în comuna Dângeni cu bani de la Uniunea Europeană, prin PNRR, dar și prin Programul Național „Anghel Saligny” , Compania Națională de Investii, AFM sau chiar cele din PNDL2. A vorbit despre drumuri, despre frețelele de apă și chiar despre reluarea proiectelor pentru a aduce gaz metan în…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe