Connect with us

ACTUALITATE

Canada a anunţat prima sa strategie naţională de adaptare la schimbările climatice

Publicat

Arhivă foto

Guvernul canadian a dezvăluit joi prima sa strategie naţională de adaptare la schimbările climatice. Această strategie națională prevede investiţii şi noi standarde de construcţie pentru „a proteja comunităţile şi a construi o economie puternică”, relatează AFP.

În total, 1,6 miliarde de dolari canadieni (1,1 miliarde de euro) vor fi investiţi, pe parcursul a cinci ani, pentru a ajuta municipalităţile şi cantoanele să finanţeze infrastructuri publice rezistente la inundaţii sau pentru a informa mai bine canadienii, cu ajutorul unor noi hărţi ale inundaţiilor sau date climatice mai precise.

„Schimbările climatice afectează toate comunităţile din Canada”, a declarat ministrul protecţiei civile Bill Blair de pe Insula Prince Edward, o provincie grav afectată la sfârşitul lunii septembrie de uraganul Fiona.

Considerată cea mai costisitoare furtună care a lovit regiunea atlantică (660 de milioane de dolari pagube), Fiona este doar un început al costurilor care vor urma, estimează guvernul canadian, care se aşteaptă ca pagubele cauzate de dezastrele naturale să se apropie de 15,4 miliarde de dolari pe an până în 2030.

Canada a anunţat prima sa strategie naţională de adaptare la schimbările climatice. Creştere a frecvenţei şi a severităţii evenimentelor climatice

„În ultimii ani, am observat, şi nu numai în Canada, ci în întreaga lume, o creştere a frecvenţei şi a severităţii evenimentelor climatice”, a adăugat ministrul, menţionând inundaţii, incendii de pădure şi valuri de caniculă care au lovit Canada.

Prin implementarea a aproape 70 de măsuri, guvernul federal canadian speră să reducă costurile legate de dezastrele naturale prin definirea „obiectivelor şi a ţintelor clare pentru adaptare”. Fiecare dolar investit ar trebui să conducă la economii de până la 15 dolari, afirmă Ottawa.

Numai noile standarde de construcţie în caz de inundaţii şi incendii ar putea să conducă la economii de până la 4,7 miliarde de dolari anual, a mai spus guvernul, care menţionează şi pădurile urbane dezvoltate în ultimii ani în cel mai mare oraş din ţară, Toronto.

Canada a anunţat prima sa strategie naţională de adaptare la schimbările climatice. Care sunt obiectivele guvernului federal

Se aşteaptă ca aceste zone verzi să reducă costurile cu aparatele de climatizare, să îmbunătăţească calitatea aerului şi să reducă presiunea asupra infrastructurii de gestionare a apelor pluviale, potrivit autorităţilor care intenţionează să creeze 15 noi parcuri urbane în ţară până în 2030.

Guvernul federal a stabilit obiective specifice care vor fi „ajustate după necesităţi”. El vrea să se asigure că, până în 2025, 60% dintre canadieni vor fi conştienţi de riscurile de dezastre la care sunt expuse locuinţele lor, că 30% din terenuri şi ape vor fi conservate până în 2030 pentru a pune capăt pierderii biodiversităţii sau că, până în 2040, toate decesele cauzate de valurile extreme de căldură vor fi eliminate. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Cunk on Earth

Publicat

cunk on earth

Pentru cine nu e conectat la Netflix, probabil a trecut ultima săptămână fără ”Cunk on Earth”. Pentru restul, documentarul fictiv (mockumentary – original) face multe valuri.

Difuzat inițial pe BBC anul trecut, ”Cunk on Earth” a ajuns viral în rețelele sociale prin mai multe secvențe în care Philomena Cunk (Diane Morgan) pune cele mai ciudate întrebări unora dintre cei mai respectabili profesori, cercetători și experți dintr-o largă sferă de domenii.

YouTube Video

Pe cât de stupide sunt comentariile și întrebările, pe atât de serioase ar trebui să fie discuțiile…

Citește mai mult pe Spotmedia.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

VREMEA până în 19 februarie: cât ține frigul. Prognoza meteo pe două săptămâni, în regiuni din țară

Publicat

vremea până în 19 februarie: cât ține frigul. prognoza meteo

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a prezentat prognoza de vreme pentru următoarele două săptămâni, în regiuni din țară.

După perioada de frig din această săptămână, urmează o încălzire treptată a vremii. Sunt așteptate chiar valori de temperatură mai mari decât de obicei, în anumite zone.

Precipitațiile vor fi puține. Este posibil să mai ningă slab. Unele ploi sunt anunțate spre finalul săptămânii viitoare.

Vremea/ prognoza meteo 6-19 februarie TRANSILVANIA

Valul de frig va fi persistent pe parcursul primei săptămâni, când se vor înregistra, în medie, valori maxime ale temperaturii aerului de -5…-2 grade….

Citește mai mult pe Ardeal24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Mircea Cărtărescu nu are nevoie să-l valideze Academia Română. Și, totuși, unde e adevărul și pentru cine contează?

Publicat

mircea cărtărescu nu are nevoie să l valideze academia română. Și,

N-am nimic împotriva lui Marius Porumb (măcar despre el știu câte ceva, în vreme ce despre doamna Dorina-Elena N. Rusu, membră a secției de istorie, nu știu nimic). Doar că nu pricep mașinăria. În alte cazuri, hărnicia incontinentă pare să țină loc de valoare științifică reală, scria acum câțiva ani Andrei Pleșu, unul dintre marii absenți dintr-o Academie Română care nu doar că nu a reușit să-și depășească profilul vetust comunist, dar a alunecat tot mai mult într-un naționalist îngust, cu care nici Andrei Pleșu, nici Neagu Djuvara, nici, iată, Mircea…

Citește mai mult pe Spotmedia.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Închisoare cu executare pentru șoferii băuți, drogați sau fără permis care provoacă accidente cu victime. Lege aprobată de Senat

Publicat

Închisoare cu executare pentru șoferii băuți, drogați sau fără permis

Proiectul de lege prin care şoferii depistaţi la volan băuţi, drogați sau fără permis, care provoacă accidente mortale vor face închisoare, a fost adoptat luni de Senat. Inițiativa legislativă va intra în atenția Camerei Deputaților, pentru vor final.

Legea”Anastasia” a trecut cu 111 voturi ”pentru”.

”Toți cei care cred că pot conduce un autovehicul fără permis, băuți sau drogați trebuie să știe că vor merge direct la închisoare în situația în care vor produce un accident rutier soldat cu victime”, anunța senatorul PSD Robert Cazanciuc, în noiembrie, la momentul în care inițiativa a fost propusă pentru…

Citește mai mult pe Ardeal24.ro

Citește mai departe