Connect with us

EVENIMENT

Când începe Casa Verde Fotovoltaice 2024: Contribuția persoanelor fizice va fi mai mare, dar crește și finanțarea de la stat

Publicat

când începe casa verde fotovoltaice 2024: contribuția persoanelor fizice va

Vești bune pentru românii care doresc să-și instaleze sisteme de panouri fotovoltaice. Statul român intenționează să mărească finanțarea pentru instalarea sistemelor fotovoltaice și, în premieră, să includă și bateriile de stocare a energiei.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

FOTO: Progres accelerat pe Lotul 1 al Autostrăzii Moldovei A7: Constructorul Retter avansează cu montajul grinzilor și lucrările la poduri

Publicat

autostrada a7 17.06.2024 2

Lucrările pe lotul 1 al autostrăzii Moldovei A7 se desfășoară în același ritm alert și susținut cu care constructorul deja ne-a obișnuit. Deși pe întreg șantierul activitatea este intensă, la două din cele 15 pasaje se remarcă o „aglomerare” de resurse.

Este vorba de structurile 03_km 0+000 și 11_km 10+985, unde în perioada 14 – 26 iunie este planificată montarea a 129 de grinzi. Sâmbătă, spre exemplu, au fost montate 15 grinzi, constructorul aproape atingându-și recordul de 18 grinzi montate într-o singură zi.

Grinzile montate sâmbătă au 39 de metri lungime și cântăresc 74 de tone fiecare. Montajul a durat aproximativ 10 ore.

În paralel s-au pregătit grinzile care urmează să fie montate azi, aplicându-se ultimul strat de vopsea anticorozivă.

autostrada a7 17.06.2024 5

Potrivit graficului de lucrări pentru săptămâna 17 – 23 iunie 2024, constructorul sibian RETTER își propune să monteze încă 74 de grinzi.

grafic lucrari autostrada a7

Azi, lucrările la podurile de pe șantierul primului lot al Autostrăzii Moldovei A7 au depășit stadiul fizic de 75%, ceea ce reprezintă un progres semnificativ în cadrul proiectului.

autostrada a7 17.06.2024 3

Acest lucru este posibil și datorită coordonării eficiente a timpului și muncii în echipă, cât și a bunei colaborări cu partenerii, cum ar fi SSF, pentru partea de proiectare și Maurer SE, care prin reprogramarea și suplimentarea resurselor în producție reușește să livreze echipamentele antiseismice în graficul accelerat.

Toate acestea au o pondere semnificativă în atingerea obiectivului de a da în circulație lotul 1 al Autostrăzii Moldovei în luna octombrie 2024.

autostrada a7 17.06.2024 1

Reamintim că Lotul 1 Dumbrava-Mizil km 0+000 – km 21+000 are o lungime de 21 km și include construcția a 15 poduri din care se evidențiază două structuri de o complexitate tehnică ridicată, un pasaj superior în lungime de 550 m peste DJ101F și CF804, respectiv un pod peste Autostrada A3 cu o lungime de 370 m.

Durata de execuție a contractului de 20 de luni este completată de perioada de garanție a lucrărilor de 10 ani.

Autostrada „Moldovei”- A7 este cel mai avansat dintre marile proiecte de infrastructură rutieră pentru regiunea Moldovei si are aproape 440 km de la Ploiești (Dumbrava/A3) și până la Siret, la granița cu Ucraina.

Citește mai departe

EVENIMENT

Un șofer s-a urcat beat la volan și a ajuns cu mașina într-un șant din Bistra. Ce alcoolemie avea bărbatul de 65 de ani

Publicat

politie e1556619188358.jpg

Un șofer în vârstă de 65 de ani care s-a urcat beat la volan și a produs un accident rutier la Bistra s-a ales cu dosar penal. Este vorba despre un accident rutier produs duminică, 16 iunie 2024. 

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Protest pentru renumărarea voturilor, la Prefectura Cluj

Publicat

renumarare voturi.jpg

Un protest pentru renumărarea voturilor în secțiile unde sunt dovezi de fraudă va avea loc luni seară, în fața Prefecturii Cluj. Organizatorii cer de asemenea modernizarea și transparentizarea procesului electoral.

Un protest pentru renumărarea voturilor de la alegerile din 9 iunie va avea loc luni seară, de la ora 20, în fața Prefecturii Cluj.

Modernizarea și transparentizarea procesului electoral

Evenimentul a fost anunțat pe rețelele de socializare, peste…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Loteria Română scoate pe piață un nou loz răzuibil. Ce premii pot fi câștigate la noul loz Zodiac

Publicat

loteria română scoate pe piață un nou loz răzuibil. ce

Loteria Română scoate pe piață un nou loz. Este vorba despre un loz cu tematica zodiacului. Premiile care pot fi câștigate prin răzuire încep de la 10 lei și până la un milion de lei. 

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe