EVENIMENT
Când se deschide Târgul de Crăciun din Piaţa Constituţiei: 130 de căsuţe vor găzdui meşteşugari

Cel mai mare Târg de Crăciun din România se va deschide pe 30 noiembrie, în Piaţa Constituţiei, anunţă CREART.
Intrarea va fi liberă, iar târgul va putea fi vizitat până pe data de 26 decembrie.
Evenimentul are o tradiţie de peste 15 ani, fiind înscris în reţeaua internaţională www.christmasmarkets.com.
În seara de debut, de la ora 18,00, din Târgul de Crăciun se va aprinde iluminatul festiv în Capitală.
„Bradul înalt de 30 de metri, îmbrăcat în cetină, decoraţiunile luminoase, căsuţele frumos ornate, deliciile tradiţionale şi internaţionale, activităţile de poveste pregătite pentru toţi vizitatorii, concertele de colinde şi muzica specifică sărbătorilor, toate vor crea atmosfera magică a Crăciunului, chiar în inima oraşului”, precizează CREART, într-un comunicat transmis marţi AGERPRES.
Peste 130 de căsuţe de Crăciun vor găzdui meşteşugari din toate zonele ţării
Cele peste 130 de căsuţe de Crăciun vor găzdui meşteşugari din toate zonele ţării.
Aceştia vor comercializa globuri pictate manual, clopoţei din ceramică, coroniţe împletite şi alte decoraţiuni şi ornamente specifice, icoane şi obiecte din lemn, ii şi costume tradiţionale, jucării, accesorii, bijuterii, podoabe şi cosmetice naturale.
„Târgul oferă, de asemenea, aromele şi reţetele tradiţionale: cozonaci, plăcinte, prăjituri şi ciocolată de casă, poale-n brâu, dulceţuri, dar şi dulciurile preferate de cei mici: turtă dulce, acadele, bomboane şi jeleuri.
Preparatele nelipsite de pe masa de Crăciun vor putea fi degustate în zonele gastronomice special amenajate, alături de băuturi calde de sezon. De la delicii româneşti la specialităţi internaţionale, târgul promite o călătorie culinară plină de savoare”, arată CREART.
Târgul va avea două zone dedicate muzicii specifice sărbătorilor.
Artiști, trupe, ansambluri la deschidere și de alte sărbători
În zona tradiţională publicul poate asculta colinde şi obiceiuri româneşti, coruri şi grupuri de copii, recitaluri ale artiştilor instrumentişti, dar şi ansambluri ale minorităţilor şi comunităţilor naţionale, iar cea de a doua zonă va fi animată de mixurile DJ-ului, pe ritmurile internaţionale ale celor mai cunoscute melodii ale sezonului de iarnă.
Deschiderea oficială – 30 noiembrie, Ziua Naţională a României – 1 Decembrie, Sfântul Nicolae, Ajunul şi cele două zile de Crăciun, precum şi weekend-urile vor fi sărbătorite prin concerte susţinute de ansambluri, artişti de renume, trupe îndrăgite, precum şi prin activităţi speciale, organizate împreună cu partenerii Târgului de Crăciun Bucureşti.
În fiecare sfârşit de săptămână, pe scena evenimentului, începând cu ora 12,00, vor fi prezentate piese de teatru pentru cei mici.
Cu o suprafaţă de peste 100 de metri pătraţi, decorată şi pictată manual, Casa lui Moş Crăciun îi va aştepta pe copii, pe tot parcursul evenimentului, pentru a-şi pune în cuvinte, desene şi scrisori, cele mai sincere dorinţe.
Ateliere de creație pentru copii
„În primele săptămâni, copiii vor fi întâmpinaţi cu ateliere de creaţie, pentru a realiza propriile decoraţiuni şi ornamente.
De vineri, 15 decembrie, Moş Crăciun soseşte şi el aici pentru a-i întâlni zilnic, a-i asculta şi a le povesti, la rândul său, despre toate miracolele Crăciunului. În după-amiaza Ajunului, Moşul îşi va lua sania şi va pleca pentru a împărţi daruri, sub bradul de Crăciun, copiilor din toată lumea”, afirmă organizatorii.
Nu vor lipsi caruselul, roata panoramică, un trenuleţ tematic, mascote şi artiştii animatori pe picioroange.
Târgul de Crăciun Bucureşti va fi deschis zilnic, de luni până vineri, între orele 12,00 – 22,00, iar sâmbăta şi duminica de la 10,00 la 22,00.
De Ziua Naţională a României – 1 Decembrie, publicul este aşteptat începând cu ora 10,00, iar în Zilele de Crăciun, programul este următorul: pe 25 decembrie – de la ora 12,00, iar pe data de 26 decembrie – începând de la 10,00. Agerpres

O cabană a luat foc sâmbătă seara în comuna Valea Lungă, au anunțat reprezentanții ISU Alba.
”Garda de intervenție Blaj intervine în Valea Lungă, satul Glogoveț. Din informațiile preliminare ar fi vorba despre un incendiu izbucnit la o cabana din lemn” au transmis pompierii.
Misiunea este în dinamică. La fața locului au fost trimise două autoutilitare și o ambulanță.
Ajunși la fața locului, pompierii au constat că este vorba despre o cabana din lemn are arde…
Citește mai mult pe Alba24.ro

CFR Cluj a întâlnit, sâmbătă seara în Bănie, pe CSU Craiova, într-un meci din etapa a 18-a a Superligii la fotbal. Înaintea partidei, craiovenii erau pe locul 4 cu 29p., în timp ce clujenii ocupau locul 2 cu 32p. După un meci echilibrat, cu un plus la ocazii în repriza a doua pentru clujeni, oltenii câștigă norocos printr-un gol marcat de Kolic în min.90, urcând pe locul 2.
Echipele de start:
Universitatea Craiova: 21: L. Popescu – 2. Vlădoiu, 6….
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Vânt puternic în Alba Iulia: Elemente din acoperișul unei clădiri, desprinse. Pompierii au fost chemați să intervină

Vânt puternic în Alba Iulia, sâmbătă seară. Mai multe elemente dintr-un acoperiș al unei clădirii din Alba Iulia au fost desprinse de rafale.
Reprezentanții ISU Alba au anunțat că detașamentul de pompieri Alba Iulia a fost solicitat să intervină la fața locului.
Concret, pompierii au acționat pentru îndepărtarea unor elemente desprinse de pe acoperișul unei clădiri situate pe Strada Samuel Micu.
Reamintim că ANM a emis o avertizare meteo – Cod Galben de vânt…
Citește mai mult pe Alba24.ro

Un incendiu a mistuit o anexă gospodărească din localitatea Boteni, iar o scroafă cu 14 purcei au murit în flăcări.
„Pompierii din cadrul Punctului de Lucru Mociu au finalizat intervenția din localitatea Boteni. Incendiul s-a manifestat la un grajd, de aproximativ 40 de mp. De asemenea, grajdul conținea și o anexă, unde erau depozitați baloți de fân, ceea ce a favorizat arderea și a îngreunat misiunea. Totodată, lângă grajd a fost amenajat un adăpost de…
Citește mai mult pe Cluj24.ro