Connect with us

EVENIMENT

Când se redeschide Aeroportul Băneasa. Anunţul făcut de Ministrul Transporturilor

Publicat

aeroport baneasa

Contractul de reabilitare şi refuncţionalizare a interioarelor clădirilor A, B şi Rotondă de la Aeroportul internaţional Bucureşti Băneasa – Aurel Vlaicu, în valoare de 55,5 milioane de lei, a fost semnat luni, iar capacitatea de trafic se va mări la 350 de pasageri/oră, astfel încât o parte din traficul foarte mare de pe Otopeni să poată fi preluat uşor-uşor de Băneasa.

Aeroportul Băneasa va fi operaţional în luna mai a anului viitor.

„Astăzi s-a semnat contractul de reabilitare şi refuncţionalizare a interioarelor clădirilor A, B şi Rotondă de la aeroportul internaţional Bucureşti Băneasa Aurel Vlaicu. Ne dorim de mult să refuncţionalizăm acest aeroport. În mai puţin de trei luni de zile s-au semnat trei contracte foarte importante pentru această companie. Şi aş începe cu modernizarea şi reparaţia capitală la pista 2, calea de rulare Delta şi astăzi am reuşit să finalizăm şi semnarea modernizării corpului A, B şi Rotondei, un obiectiv pe care ni l-am asumat că-l vom finaliza până la începerea campionatului de fotbal. A fost o condiţie, alături de calea ferată, pe care România trebuia să o îndeplinească pentru ca meciurile să poată fi jucate în Bucureşti”, a declarat ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, prezent la ceremonia de semnare a contractului.

Valoarea totală ofertată de Asocierea SC Bog’Art SRL (lider de asociere) – SC UTI Grup SA (asociat) este de 55,524 milioane de lei la care se adaugă TVA.

„Acest proiect are o valoare de 55 de milioane de lei, perioada de proiectare două luni, cea de execuţie 6 luni, dar eu sunt convins că se poate comprima perioada de proiectare, pentru că avem de-a face cu un constructor serios care nu e la prima lucrare de o asemenea anvergură. Are o experienţă bogată în spate. Construcţia poate evolua foarte uşor pentru că se poate construi şi pe perioada iernii. Nu vor fi probleme legate de implementare ţinând cont de sezonul rece care va urma. Aşa cum v-am obişnuit, o să fiu prezent şi aici să văd cum evoluează lucrările”, a dat asigurări ministrul.

Odată cu reoperaţionalizarea Aeroportului Băneasa, capacitatea de trafic se va mări la 350 de pasageri/oră, iar o parte din traficul foarte mare de pe Aeroportul Otopeni va fi preluat de Aeroportul Băneasa.

„Acest obiectiv nu se modernizează doar pentru campionatul mondial. Se modernizează pentru că era nevoie ca traficul foarte mare de pe Otopeni să fie preluat uşor-uşor. Se va face un studiu. Cei de la CNAB vor face un studiu să vedem ce curse vor fi mutate pe Băneasa în perioada următoare, după care va deveni operaţional. După EURO 2020 rămâne deschis, categoric. Asta intră în atribuţiile celor de la CNAB să facă studiul de care este nevoie pentru a muta traficul care se impune pe Băneasa”, a menţionat Cuc.

Întrebat despre o eventuală ridicare a restricţiilor de trafic pe timp de noapte în cazul Aeroportului Băneasa, şeful CNAB a explicat că se va face o analiză şi se va stabili ce curse vor opera.

Acesta a adăugat că nu au fost uitate nici parcările în cazul celor două aeroporturi.

În plus, Răzvan Cuc a arătat că cele două aeroporturi vor fi legate prin proiectul Magistralei 6 de metrou.

„Deja prima parte de licitaţie a fost lansată pentru Magistrala 6 de metrou 1 Mai – Tokyo. Au fost depuse 10 oferte. Urmează lansarea şi a celui de-al doilea pachet pentru celelalte 6 staţii Tokyo – Otopeni. Deci, se ia în calcul şi conectarea celor două aeroporturi, prin intermediul proiectului Magistralei 6”, a amintit ministrul Transporturilor. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Elevii intră în vacanța de primăvară 2024. Câte zile libere vor avea de 1 Mai și Paște. Calendar an școlar și examene

Publicat

elevii intră în vacanța de primăvară 2024. câte zile libere

Elevii intră în vacanța de primăvară 2024, vineri, 26 aprilie, după terminarea cursurilor. Vor avea o săptămână și jumătate de vacanță, apoi se întorc la școală. Perioada include zilele libere de 1 Mai și Paște 2024.

Elevii de clasa a VIII-a...

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VREMEA până la finalul lunii mai: Cât de tare se încălzește. Condiții meteo de Paște 2024

Publicat

vremea până la finalul lunii mai: cât de tare se

VREMEA până la finalul lunii mai. Condiții meteo de Paște 2024. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a prezentat prognoza de vreme pentru următoarele patru săptămâni. Se anunță timp frumos, cu temperaturi potrivite pentru perioada în care ne aflăm.

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Val de premii ale elevilor clujeni la Olimpiada Națională de Coregrafie de la Cluj-Napoca

Publicat

3 coregrafie.jpg

Cei mai buni elevi care studiază discipline coregrafice în învățământul preuniversitar din România, au participat la Cluj-Napoca, în perioada 22 -25 aprilie, la Olimpiada Națională de Coregrafie.

La această olimpiadă, au participat 108 elevi, din opt orașe din România: București, Constanța, Iași, Timișoara, Bacău, Galați, Brăilași Cluj-Napoca.

Premii și mențiuni

coregrafiecoregrafie

Județul Cluj a fost reprezentat la disciplinele Dans Clasic și Dans Contemporan…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Fost deținut al Penitenciarului Aiud, trimis în judecată. A distrus de două ori vasul de WC și ușa de la baie

Publicat

fost deținut al penitenciarului aiud, trimis în judecată. a distrus

Un fost deținut al Penitenciarului de Maximă Siguranță Aiud a fost trimis în judecată pentru distrugere. În data de 19 aprilie 2024, dosarul a trecut de stadiul de măsuri și excepții de cameră preliminară.

”La data de la...

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe