Iată-ne ajunși la prognoza meteo săptămânală care ne va oferi cele mai noi detalii legate de cum va fi vreme de Crăciun. Și veștile, pentru unii din cei care așteaptă ninsori, vor fi chiar bune!

Deși întreaga săptămână și chiar și prima zi de Crăciun ne aduc o vreme caldă, primăvăratică chiar, schimbarea este radicală din noaptea de 25 spre 26 decembrie și, precipitațiile care vor urma în ziua de 26 decembrie, vor aduce ninsori inclusiv în zona de sud a țării, da, inclusiv în zona Bucureștiului!

Vezi și MESAJE de CRĂCIUN: Urări de Sărbători pentru cei dragi. SUTE de mesaje frumoase și felicitări haioase

Luni, 21 decembrie:

– Ne așteaptă o noapte cu minime de la 0 spre 2, 3 grade în ca mai mare parte a țării, excepție urmând să facă zonele montane (valori de la –1 spre –2 grade, cu –7 spre –9 grade pe creste) dar și Transilvania și Maramureș, zone unde vorbim de –0 spre –2 grade.

Maximele vor ajunge la 6 – 8 grade prin Banat, Crișana, Maramureș, estul Munteniei și Dobrogea, în timp ce în restul țării avem maxime de 2 – 4 grade. În zonele montane rămânem cu valori de temperaturi maxime negative, de la –1 spre –3, –4 grade.

Șanse de precipitații slabe avem prin Oltenia, Muntenia și sudul Dobrogei.

Marți, 22 decembrie:

– Avem parte tot de o noapte cu valori ce ar caracteriza mai degrabă maximele unei zile de ultimă decadă a lui decembrie, 2 – 4 grade prin Muntenia, Dobrogea, Banat, Crișana, Dobrogea, în timp ce în restul țării vorbim de valori de la –0 spre –2, –3 grade, în timp ce în zonele montane ne apropiem de valori de ger, –7 spre –9, – 10 grade.

Maximele rămân la valori peste normalul perioadei, se ating 6 – 8, 9 grade prin Banat, Crișana, 4 –5 grade prin Oltenia, Muntenia, Transilvania, Maramureș și sudul Dobrogei, în timp ce prin Moldova și nordul Dobrogei ne oprim la temperaturi de 1 – 2 grade. În zonele montane vorbim tot de maxime negative, de la –1 spre –3 grade.

Precipitațiile apar prin Banat, Crișana. Maramureș, Transilvania, dar și prin Oltenia și Muntenia. Prin Crișana și Apuseni se pot acumula 5 – 10 l/mp.

Miercuri, 23 decembrie:

– Peste noapte se încălzește și mai mult prin Banat, Crișana, sudul Transilvaniei, unde vorbim de minime de 5 – 7 grade, în timp ce în restul țării ne oprim la valori de 0 – 2, 3 grade, cu –2 spre –4 grade prin zonele montane.

Încălzirea continuă și pe parcursul zilei, iar maximele din Banat, Crișana, Oltenia ajung la 10 – 12 grade, temperaturi de primăvară mai degrabă. Și în restul țării vorbim de temperaturi peste normalul perioadei, de la 4 spre 6, 7 grade, În zonele montane se ating 0 – 2, 3 grade.

Precipitațiile sunt prezente în cea mai mare parte a țării, mai importante cantitativ prin Crișana, Maramureș, Meridionali (10 – 15 l/mp).

Joi, 24 decembrie:

– Ajunul Crăciunului, ziua mult așteptată de toți copiii din lume, când Moș Crăciun pornește la drum, vine cu minime de 7 – 9, 10 grade prin sudul Transilvaniei, sudul Olteniei, sudul Munteniei, al Dobrogei, dar și prin zonele montane, în timp ce în restul țării ne oprim la 3 – 5 grade.

Maximele continuă să crească și ajung la 13 – 15 grade prin Banat, Oltenia, Muntenia iar în restul țării ajung la 8 – 10, 11 grade. Nici în zonele montane nu mai vorbim de maxime negative, acestea ajung la 2 – 4, 5 grade.

Condiții de precipitații avem mai ales prin Crișana, Maramureș, Transilvania, Moldova, estul Munteniei, cantități mai importante urmând să fie prin Crișana și Maramureș (15 – 20 l/mp).

Vineri, 25 decembrie:

– Noaptea de Crăciun va fi una caldă, cu valori de temperatură de la 4 – 6, 7 grade în bună parte din țară, iar prin Transilvania, centrul Moldovei, Banat, Crișana, Dobrogea, ajungem chiar la 8 – 10 grade. Prin zonele montane se ating 0 – 2, 3 grade, cu –2 spre –4 grade pe creste.

Maximele zilei de Crăciun vor caracteriza o vreme de Paște mai degrabă, cu valori de 13 – 15 grade prin Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei și Dobrogea, în timp ce în restul țării vorbim de 6 – 8, 9 grade (valori ușor mai scăzute, spre 4 – 5 grade, sunt posibile prin Maramureș și Crișana. Prin zonele montane vorbim de valori de 1 – 3 grade.

Ziua De Crăciun vine cu precipitații în toată țara, importante cantitativ prin Banat, Crișana, Muntenia, Transilvania, zonele montane, Maramureș. unde se pot acumula și 15 – 20, 25 l/mp. Vorbim, din păcate, de ploi mai ales.

Sâmbătă, 26 decembrie:

– Odată cu noaptea de 25 – 26 decembrie avem parte de o scădere a temperaturilor minime, care nu mai trec de 1 – 3 grade la nivelul întregii țări, excepție urmând să facă Transilvania, Maramureș, Crișana, unde avem parte de minime ușor negative, –0 spre –2 grade. În zonele montane minimele coboară spre –6, –8 grade.

Scad și temperaturile maxime, doar prin Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei ne mai apropiem de 4 grade, în timp ce în restul țării vorbim doar de 1 – 3 grade. În zonele montane va fi frig, cu maxime negative, de la –4 spre –6 grade, iar pe creste chiar –8, –9 grade.

Precipitațiile rămân de interes prin Oltenia, Muntenia, Dobrogea, sudul Moldovei, dar și prin Meridionali și sudul Transilvaniei. Avem parte de cantități de la 10 spre 15, 20 l/mp.

Duminică, 27 decembrie:

– Aceeași situație, din punct de vedere termic, se păstrează și pe parcursul zilei de duminică, vorbim de valori care doar prin Banat, Crișana, estul Munteniei, Dobrogea și sudul Moldovei se mai ating 3 – 4, 5 grade, pentru ca în restul țării să vorbim de maxime de 1 – 2 grade, iar în zonele montane.

Precipitațiile dispar din peisajul meteo al zilei.

Vorbim de o săptămână bogată în precipitații, care vor aduce, în bună parte din țară, cantități totale de la 15 – 20, 30 l/mp, cu excepția Moldovei și vestului Banatului, unde nu se vor acumula mai mult de 5 – 10 l/mp.

Din aceste precipitații așteptate să cadă pe parcursul săptămânii, vom avea și ninsori, și, da, ninsori posibile inclusiv în zona de sudul a țării, inclusiv București, unde se pot acumula un 3 – 5 mm. La fel ca și în zonele montane, doar pe crestele Meridionalilor vorbim de un 15 – 20 mm de ninsoare.

sursa: prognozemeteo.roPrognoze Meteo – Vremea în România, 

https://www.facebook.com/prognozemeteo