Connect with us

EDUCATIE

Când va avea loc simularea Evaluării Naţionale și cea a Bacalaureatului

Publicat

Arhivă foto

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a aprobat miercuri Ordinul privind organizarea simulării Evaluării naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a şi a simulării probelor scrise ale examenului naţional de Bacalaureat, în anul şcolar 2022 – 2023.

„Astăzi, 25 ianuarie 2023, am aprobat Ordinul privind organizarea simulării Evaluării naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a şi a simulării probelor scrise ale examenului naţional de Bacalaureat, în anul şcolar 2022 – 2023. (…) Ordinul a fost trimis spre publicare în Monitorul Oficial”, a anunţat ministrul.

Astfel, simularea Evaluării Naţionale va începe pe 20 martie cu proba scrisă la limba şi literatura română, iar pe 21 martie va fi susţinută proba la matematică.

Elevii de clasa a VIII-a din partea minorităţilor naţionale vor susţine pe 22 martie proba scrisă la limba şi literatura maternă.

Rezultatele vor fi comunicate pe 29 martie.

Când va avea loc simularea Evaluării Naţionale și cea a Bacalaureatului. Simularea Bacalaureatului va începe pe 27 martie

Simularea probelor scrise ale examenului naţional de Bacalaureat, în anul şcolar 2022 – 2023, va începe pe 27 martie cu proba la limba şi literatura română, care va fi urmată pe 28 martie de proba obligatorie a profilului, iar pe 29 martie de proba la alegerea profilului şi specializării.

Elevii din partea minorităţilor naţionale vor susţine pe 30 martie proba scrisă la limba şi literatura maternă. Rezultate vor fi comunicate pe 6 aprilie.

Rezultatele obţinute de elevi la simularea Evaluării Naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a şi la simularea probelor scrise ale examenului naţional de bacalaureat, în anul şcolar 2022 – 2023, sunt analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ în care s-au desfăşurat aceste simulări, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare.

Notele obţinute la simulările naţionale nu se trec în catalog. Prin excepţie, la solicitarea scrisă a elevului, notele obţinute la simulările naţionale pot fi trecute în catalog. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EDUCATIE

Ministerul Cercetării a lansat programul de burse şi premii „Henri Coandă” pentru elevi şi studenţi

Publicat

laptop calculator.jpeg
fotografie cu caracter ilustrativ

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării a lansat luni programul de burse și premii „Henri Coandă” pentru elevi și studenți.

Bursele „Henri Coandă” se adresează elevilor şi studenţilor din România care participă la competiţii internaţionale care presupun realizarea unei soluţii tehnice.

Aceştia vor putea fi sprijiniţi prin intermediul unei burse de cercetare, în valoare maximă de 100.000 de lei, fiind posibilă acordarea unui număr maxim de 20 burse de cercetare pentru 20 echipe de elevi şi studenţi, în limita maximă a bugetului alocat.

Bursele de cercetare se acordă competiţional, pe baza unui proiect de cercetare-dezvoltare sau inovare, la solicitarea unui grup format dintr-un mentor şi minimum doi membri ai echipei de proiect care au calitatea de elevi ai învăţământului secundar şi/sau ai învăţământului terţiar non-universitar sau studenţi din instituţiile de învăţământ superior acreditate în România, care desfăşoară activităţi de cercetare-dezvoltare sau inovare pentru participarea la competiţii tehnico-ştiinţifice internaţionale.

Activitatea de cercetare se desfăşoară cu sprijinul unei organizaţii-gazdă care poate fi o unitate/instituţie de învăţământ şi/sau organizaţie de cercetare publică sau privată din România.

Mentorii au calitatea de coordonator ştiinţific al proiectului de cercetare-dezvoltare sau inovare şi sunt responsabili, în raport cu organizaţia-gazdă, de implementarea proiectului şi de atingerea rezultatelor propuse.

Aplicaţiile se depun exclusiv în format electronic, până pe 17 aprilie 2023.

Durata unei burse de cercetare acordate prin program este de maximum 12 luni.

Ministerul Cercetării a lansat programul de burse şi premii „Henri Coandă” pentru elevi şi studenţi. Fiecare bursă de cercetare corespunde unui proiect de cercetare sau inovare

Fiecare bursă de cercetare corespunde unui proiect de cercetare sau inovare a cărui durată coincide cu durata bursei solicitate.

Fiecare proiect corespunzător bursei de cercetare se evaluează individual pentru acordarea finanţării. La sfârşitul contractului se depune un raport final de evaluare.

Bursa de cercetare se acordă pentru susţinerea activităţii de cercetare şi realizare a proiectului în vederea participării la competiţia tehnico-ştiinţifică internaţională.

Cheltuielile de personal, inclusiv pentru elevii şi studenţii parte din echipă, nu pot depăşi 50% din valoarea bursei.

Totodată, pentru prima oară în ţara noastră, în anul 2023, Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării premiază rezultatele deosebite ale elevilor şi studenţilor români, obţinute la concursuri internaţionale, care au presupus realizarea unui bun, serviciu sau a unei aplicaţii specifice cercetării aplicative şi inovării.

Ministerul Cercetării a lansat programul de burse şi premii „Henri Coandă” pentru elevi şi studenţi. Premiile „Henri Coandă” se acordă individual

Elevii şi studenţii care au participat la o astfel de competiţie, individual sau în echipă, şi au obţinut premiul I, II sau III, în 2022 sau 2023 sunt încurajaţi să aplice la Premiile Henri Coandă.

Premiile Henri Coandă se acordă individual, pentru fiecare membru al echipei, astfel: 15.000 lei pentru locul I, 9.000 lei pentru locul II, 6.000 lei pentru locul III.

Aplicaţiile se depun exclusiv în format electronic, până pe 17 aprilie 2023.

Sursa: MediaFax

Citește mai departe

EDUCATIE

Simulare Bacalaureat: 12 elevi, eliminați pentru tentativă de fraudă la proba scrisă la Limba Română. Peste 119.000 elevi, prezenți la examen

Publicat

examen 3 1

Un număr de 119.614 elevi au participat luni la proba scrisă la Limba şi literatura română din cadrul simulării examenului de Bacalaureat. 12 au fost eliminaţi pentru tentativă de fraudă, informează Ministerul Educaţiei.

„Astăzi, 27 martie, s-a desfăşurat simularea probei scrise de Limba şi literatura română din cadrul examenului naţional de Bacalaureat 2023.

Conform datelor transmise inspectoratele şcolare judeţene (ora de referinţă: 14.00), la această probă au fost prezenţi 119.614 elevi din totalul celor peste 147.000 de elevi înscrişi la începutul anului şcolar curent în clasele a XII-a/zi şi a XIII-a seral/frecvenţă redusă.

Pentru tentativă de fraudă au fost eliminaţi 12 elevi”, afirmă sursa citată.

Marţi va fi susţinută proba proba obligatorie a profilului, iar miercuri proba la alegere a profilului şi specializării.

Elevii din partea minorităţilor naţionale vor susţine miercuri probă scrisă la Limba şi literatura maternă.

Comunicarea rezultatelor va avea loc în data de 6 aprilie 2023. Agerpres

Citește mai departe

EDUCATIE

Începe simularea examenului de Bacalaureat. Primele probe scrise, programate luni

Publicat

bacalaureat generic.jpg
Arhivă foto

Luni, 27 martie 2023, încep probele scrise din cadrul simulării examenului național de Bacalaureat, a anunțat Ministerul Educației.

Luni este programată proba scrisă la Limba şi literatura română, marţi este proba obligatorie a profilului, miercuri proba la alegere a profilului şi specializării, iar joi este programată proba scrisă la Limba şi literatura maternă.

Rezultatele vor fi anunţate în 6 aprilie.

Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8.30, iar probele încep la ora 9.00.

Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, începând din momentul în care s-a finalizat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

Sursa: MediaFax

Citește mai departe

EDUCATIE

În 20 martie începe Simularea la Evaluarea Națională 2023. Calendarul examenelor. Modele de Subiecte

Publicat

studiu examen pixabay free e1655800194499.jpg

Luni, 20 martie 2023, elevii din clasa a VIII-a încep Simularea la Evaluarea Națională 2023. Probele scrise la simularea examenului de Evaluare Națională din acest an se încheie în 22 martie.

Din programa de examen, au fost eliminate unele conținuturi. Rezultatele nu vor fi trecute în catalog, ci doar, prin excepție, la cererea elevului.

Disciplinele la care se organizează simularea evaluării naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a în anul școlar 2022—2023 sunt:

  • limba și literatura română
  • limba și literatura maternă (pentru elevii aparținând minorităților naționale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă)
  • matematică.

Rezultatele obținute de elevi sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare.

Notele obținute la Simulare Evaluare Națională 2023 nu se trec în catalog. Prin excepție, la solicitarea scrisă a elevului, notele obținute la simulările naționale pot fi trecute în catalog.

Simulare Evaluare Națională 2023 – CALENDAR

  • 20 martie 2023: Limba şi literatura română – probă scrisă
  • 21 martie 2023: Matematică – probă scrisă
  • 22 martie 2023: Limba şi literatura maternă – probă scrisă
  • 29 martie 2023: Comunicarea rezultatelor

Simulare Evaluare Națională 2023 – clasa a a VIII-a – subiect Limba și literatura română – județul Alba

Evaluare Națională 2023. Modele de subiecte publicate de minister pentru elevii de clasa a VIII-a

Evaluare Națională 2023 – modele de subiecte: Ministerul Educației a publicat modele de subiecte pentru examenul de Evaluare Națională, clasa a VIII-a, 2023. Probele se vor desfășura în perioada 19-22 iunie, iar primele rezultate vor fi afișate în 28 iunie.

Cursurile se vor încheia pentru elevii de clasa a VIII-a în 9 iunie, iar înscrierile se fac automat de către secretariatele școlilor în perioada 6 – 9 iunie.

CALENDAR Evaluare Națională 2023

  • 6-9 iunie 2023: înscrierea la evaluarea națională
  • 9 iunie 2023: încheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a
  • 19 iunie 2023: Limba și literatura română – probă scrisă
  • 21 iunie 2023: Matematică – probă scrisă
  • 22 iunie 2023: Limba și literatura maternă – probă scrisă
  • 28 iunie 2023 (până la ora 14:00): Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor
  • 28 iunie 2023 (ora 16:00 – ora 19:00) – 29 iunie 2023 (ora 8:00 – ora 12:00): Depunerea contestațiilor
  • 29 iunie – 4 iulie 2023: Soluționarea contestațiilor
  • 4 iulie 2023: Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor

Citește mai departe