Connect with us

EVENIMENT

Când va fi adusă Sfânta Lumină de la Ierusalim. Anunțul făcut de Patriarhia Română

Publicat

când va fi adusă sfânta lumină de la ierusalim. anunțul

Când va fi adusă Sfânta Lumină de la Ierusalim. Tradiția aducerii Sfintei Lumini de la Ierusalim, inaugurată de Părintele Patriarh Daniel în anul 2009, continuă și în acest an.

Lumina Sfântă a Învierii, care se aprinde doar o dată pe an la Mormântul Domnului de la Ierusalim, va ajunge și în acest an în România.

Potrivit reprezentanților Patriarhiei Române, Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim, în seara zilei de sâmbătă, 4 mai 2024, de părintele…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

O pianistă japoneză primește titlul de cetățean de onoare al municipiului Sebeș. Ceremonie în cadrul Festivalului ”Lucian Blaga”

Publicat

o pianistă japoneză primește titlul de cetățean de onoare al

Festivalul ”Lucian Blaga”. Pianista japoneză Chiyo Hagiwara primește titlul de ”Cetățean de onoare” al municipiului Sebeș. Distincția în va fi acordată în cadrul festivalului, pentru merite culturale deosebite.

În ultimii ani, în comunitatea selectă a interpreților de muzică clasică s-a impus, datorită talentului şi virtuozității interpretării, Chiyo Hagiwara. Pianista niponă a reușit performanța de a înțelege și de a transmite publicului partiturile compuse…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Noaptea Muzeelor 2024 va avea loc sâmbătă. Zeci de expoziții, deschise până la miezul nopții, la Cluj

Publicat

noaptea muzeelor 1000x600.jpg

Noaptea Muzeelor se va desfășura sâmbătă, 18 mai, în zeci de locații din Cluj și din țară. Publicul clujean este invitat la o plimbare nocturnă plină de surprize.

În Cluj-Napoca, 30 de muzee, centre culturale și galerii ale universităților își vor deschide porțile până în miez de noapte sâmbătă, 18 mai, cu ocazia Nopții Europene a Muzeelor.

Clujenii vor avea parte de expoziții de artă, fotografie, expoziții științifice și istorice, acompaniate de…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

ANUNȚ de participare Primăria Teiuș: ofertă pentru atribuirea contractelor de finanţare nerambursabilă pentru cultură și sport

Publicat

anunȚ de participare primăria teiuș: ofertă pentru atribuirea contractelor de

Orașul Teiuș invită persoanele fizice şi juridice fără scop patrimonial, respectiv asociaţiile şi fundaţiile constituite conform legii care îndeplinesc condiţiile prevăzute de Legea nr. 350/2005, să depună ofertă în scopul atribuirii contractelor de finanţare nerambursabilă, pentru domeniile: cultură, sport.

Primăria Teiuș – Anunţ de participare

1. Procedura aplicată pentru atribuirea contractelor de finanţare nerambursabilă a proiectelor din domeniile cultură,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Un bărbat din Alba care și-a contactat părinții pe WhatsApp, trimis în judecată: Ce legi a încălcat. A fost arestat preventiv

Publicat

metoda ”comisionul” prin care un livrator din alba iulia a

Un bărbat din Alba care și-a contactat părinții pe WhatsApp a fost recent trimis în judecată. Motivul pentru care acesta a încălcat legile este descris în motivarea instanței. 

Mai exact, bărbatul avea interdicție de a-și contacta părinții sau de a se apropia de ei. Însă nu a respectat acest fapt, iar asta i-a adus o trimitere în judecată.

Magistrații Judecătoriei Aiud au trecut de stadiul de măsuri și excepții de cameră preliminară dosarul pentru nerespectarea…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe