Connect with us

EVENIMENT

Când va începe campania de vaccinare a copiilor între 5 și 11 ani. Precizările lui Valeriu Gheorghiță

Publicat

Coordonatorul campaniei de vaccinare Valeriu Gheorghiță a anunțat că cel mai probabil vaccinarea copiilor cu vârste între 5 și 11 ani va începe în România în a doua parte a lunii ianuarie.

„În ceea ce privește campania de vaccinare în pregătire pentru copiii 5-11 ani a fost deja optimizată platforma de programare și registrul electronic de vaccinare. Ele vor fi deschise în momentul în care vom anunța debutul efectiv al campaniei de vaccinare. Noi am elaborat instrucțiunea care reglementează modalitatea în care se va derula vaccinarea pentru această grupă de vârstă, locațiile în care se va derula sunt în cabinetele organizate în centrele de vaccinare atât din unități sanitare, cât și din afara unităților sanitare, vorbim doar de centrele de vaccinare care folosesc vaccin de la compania Pfizer. De asemenea, se vor putea adresa pentru vaccinare și în cabinetele medicilor de familie acolo unde desigur se va solicita acest tip de vaccin”, a spus Valeriu Gheorghiță.

Acesta a precizat că va fi obligatoriu consimțământul părinților sau al reprezentanților legali și că înainte se va efectua triajul medical. Schema de vaccinare constă în două doze administrate la interval de 21 de zile.

„Conform calendarului de livrare preconizat, foarte probabil că vom recepționa doze de vaccin pediatric de la compania Pfizer în luna ianuarie, ca atare cel mai probabil că în a doua parte a lunii ianuarie vom putea debuta campania de vaccinare adresată acestei grupe de vârstă”, a mai anunțat Valeriu Gheorghiță.

(sursa: Mediafax)

Citește Romania24.ro pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Bonificație de 3% din valoarea impozitului pe profit, pentru firmele cu plățile la zi. Anunțul făcut de deputatul Florin Roman

Publicat

bonificație de 3% din valoarea impozitului pe profit, pentru firmele

Bonificație de 3% din valoarea impozitului pe profit, pentru firmele cu plățile la zi. Deputatul PNL de Alba, Florin Roman, a transmis duminică, într-o postare pe pagina de Facebook, că bonificația pentru buni platnici și stimularea colectării voluntare devine literă de lege.

„O altă propunere discutată cu mediul de afaceri din Alba devine litera de lege. Și anume bonificația pentru buni platnici și stimularea…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Beat, fără permis de șofer, un clujean a intrat cu mașina într-un gard. A ajuns după gratii

Publicat

fiola alcool volan blurat.jpg

Un clujean beat s-a urcat la volanul unei mașini și a făcut accident.

Bărbatul nu are permis de conducere.

Beat, fără permis de șofer, un clujean a intrat cu mașina într-un gard. A ajuns după gratii

Polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Apahida au dispus reținerea pentru 24 de ore a unui bărbat, după ce acesta a fost implicat într-un accident rutier soldat cu pagube materiale.

Bărbatul nu deține permis de conducere și era și sub…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VREMEA în Alba 2-8 septembrie: Temperaturi maxime de 33 grade Celsius și câteva furtuni, la munte. Prognoza meteo în localități

Publicat

vremea în alba 2 8 septembrie: temperaturi maxime de 33 grade

VREMEA în Alba în săptămâna 2-8 septembrie: Temperaturile maxime săptămâna viitoare în județul Alba vor atinge 32 – 33 de grade Celsius. 

La mijlocul săptămânii sunt anunțate însă câteva ploi și furtuni, în special în zona montană.

La munte, maximele vor varia între 20 și 25 de grade Celsius.

VREMEA în Alba în săptămâna 2 – 8 septembrie

Vremea / Prognoza meteo: Luni, 2 septembrie

  • Alba Iulia:

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Jandarmii din Alba, activitate preventivă de Ziua Jandarmeriei Rurale, la Alba Iulia. Au prezentat tehnica din dotare

Publicat

foto: jandarmii din alba, activitate preventivă de ziua jandarmeriei rurale,

Duminică, 1 septembrie, în prima zi de toamnă, jandarmii din Alba au onorat un moment important din istoria Jandarmeriei Române – Ziua Jandarmeriei Rurale. 

Cu această ocazie, la centrul comercial Carolina Mall din Alba Iulia, Jandarmeria Alba a desfășurat o activitate preventivă în vederea sporirii gradului de siguranță din zona de competență și a fost prezentată tehnica din dotare.

„În anul 1893, regele Carol…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe